Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2013

Miri Shaklee BOM

Imej
Shaklee tiada branch di Miri tetapi tidak menjadikan ia satu alasan komuniti di sini tidak berusaha mengembangkan Shaklee di sini.
Alhamdulillah perjumpaan ringkas telah berlangsung di Dynasty Miri. Bagi yang ingin melihat agenda boleh layari web Tuan Taqiuddin [ one of the event organizer] DI SINI.

Berita Baik !!!

Shaklee akan menganjurkan BOM [ Business Opportunity Meeting] September pada 8 haribulan iaitu Ahad. InsyaALLAH bertempat di salah satu hotel di Miri dan akan dimaklumkan lagi sebaik sahaja pengesahan hotel diterima.

Antara agenda menarik yang akan di kongsi pastinya mengenali latar berlakang syarikat, tawaran pernaiagaan yang menarik, pengetahuan tentang produk iaitu ESP [ best tau ada home party!!] dan testimonial dari rakan bisnes malah dari pengguna sendiri.

Siapa yang boleh sertai program ini?

Sesiapa sahaja yang berminat , kami mengalu-alukan kehadiran kalian semoga majlis berlangsung dengan lebih meriah.
Berminat boleh hubungi kami seperti di bawah.

Jumpa di sana !!!



Kenapa Nutriferon itu penting?

Imej
Pernah tak terfikir mengapa rumah ada disarankan pasang alarm? Pastinya secara lojik akal ia untuk alertkan kita kehadiran tetamu yang cuba mencerobohi rumah kita. Tanpa alarm, kita mungkin tak sedar akan kemasukan pencuri dalam rumah kita.
Samalah dengan badan kita, kita perlu alarm supaya bila ada penyakit datang antibodi kita peka dan terus menyediakan perisai yang perlu.


Maka dalam badan, sel alarm ini dikenali sebagai interferon. Interferon adalah alarm dalam badan kita yang berfungsi untuk memastikan antibodi terus bersedia apabila tubuh diserang penyakit.

Namun interferon ini jika berkurang dalam badan, adalah ibarat alarm yang rosak...mungkin berbunyi namun tetap tidak disedari oleh tuan rumah iaitu antibodi tubuh maka perisai yang kuat tidak dapat dibina.

Oleh itu pengambilan Nutriferon sangat membantu menghasilkan sel inteferon yang diperlukan oleh tubuh untuk alertkan sistem antibodi tubuh kita.


Semalam kelas di Dynasty bila Miss Olivia dari Shaklee terangkan kepada kami y…

Pengedar Sah Shaklee Miri, Sarawak, Labuan dan Sabah

Imej
Sekali sakala best juak kelakar Sarawak ...walaupun mek orang dah diam sitok lebih 10 tahun tapi anak2 mek cuma kelakar Sarawak di sekolah dengan kawan sidak. Addin malu mau kelakar Sarawak ngan ibunya. Tapi nak Nasa memang pandey kelakar dan sik segan mau kelakar ngan ibunya.


Minggu pertama balit Miri  lepas raya tok  memang mek sibuk. Setiap hari mek polah kelas. Belajar pasal internet dan product knowledge ngan sidak ahli baru. Memang lelah tapi its fun.

Tok sebenarnya entry latihan dengan sidak yang sik dapat agak kelas waktu hari kerja. So weekend sidak terpaksalah berkorban masa datang rumah mek orang belajar. Tok la muka2 sidak yang comel sedang belajar polah blog.



Kelas macam tok biasa 1 jam -1 jam setengah jak. Sik lama. At least sidak sentiasa up to date ngan subjek or topik baru.

Mun kitaorang mau join boleh jak, call or whatsapp mek ikut no tel dibah.


Entry yang berkaitan untuk kitaorang mencari Pengedar Sah Shaklee Miri : Klik Sini

* These statements have not been evalua…

Testimoni Nutriferon Shaklee - tiada lagi asma

Imej
Selagi tak kena tak tahu.....


Sebenarnya setiap pengalaman itu memberikan ilmu baru.
Dulu saya cuba beri anak saya Nutriferon. Selepas beberapa hari mereka dapat ulser penuh dalam mulut. Sejak tu serik nak cuba walhal beri kat mereka sikit takat jamah.


Tapi selepas Addin dan Nasa kena allergik, may be musim panas dan ada terkena mana-mana tempat kotor terutama di padang sekolah. Bila doktor beri kami antibiotik, saya dan abah Addinnasa nekad taknak beri. Waktu tu terfikir Nutriferon. Kenapa taknak beri Nutriferon yang sah-sah vitamin.


So saya dan suami nekad taknak beri antibiotik. Kami beri Addin dan Nasa makan Nutriferon 2-3 peket sehari as booster untuk imun. Alhamdulillah dalam 3 hari sangat memberansangkan!!!

Sejak dari itu, saya berani beri pada anak saya vitamin ni malah menjadikan kewajipan mereka amalkan setiap hari.

Dulu memang saya baca ada artikel dari sumber yang tidak diketahui, mengatakan Nutriferon untuk 12 tahun ke atas tetapi yang buat saya berani mencuba adalah apab…

Magnet Rezeki - menarik banyak rezeki.

Imej
"Macam-mana dah usaha tapi tak nampak bayang nak berjaya pun !" Keluhan mereka yang bersangka mereka banyak usaha.


Tahukah kita dalam berusaha secara fizikal kita juga perlu usaha menjadi magnet rezeki?

Magnet rezeki? Ia pastinya menjadi tanda tanya mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia bisnes. Sebab jika makan gaji, memang dah pasti duit masuk setiap bulan.

Berbeza dengan mereka yang berusaha berniaga, mencari sesuap nasi dengan usaha berniaga.

Kata guru saya, bila berniaga usahalah menjadi magnet rezeki.

Bagaimana nak menjadi magnet rezeki?

Dekati CEO bisnes iaitu ALLAH s.w.t. Dia yang Maha Kaya dan Maha Pemberi.

Beberapa hukum langit perlu dipatuhi disamping mempunyai sifat hunudzon iaitu bersangka baik pada ALLAH.

Antara yang disarankanlah ialah

#2 bersedekah

#1 buat baik pada ibu bapa.

--------------------------------------------------------------------------

Saya yakin semua orang mampu buat sedekah malah sanggup berikat perut untuk menunjukkan dia seorang pemu…

Shaklee Independent Distributor Miri- Euphoria Borneo Team

Imej
Alhamdulillah kini Shaklee semakin berkembang di Borneo. Siapa sangka makin ramai distributor baru yang join Euphoria Borneo Team [ EBT] kami. 


Saya mengalu-alukan ahli baru yang baru sahaja sertai Euphoria Borneo Team. Memang selepas raya sms/ whatsapp malah pm di fb sungguh memberansangkan. Ditambah kami berpeluang menemui beberapa pengedar Shaklee Kuching baru-baru ini sebelum ke meneruskan perjalanan ke Pontianak.

Tak sabar nak buat planning mega bagi Euphoria Borneo Team. Walaupun dah 12 tahun saya di Sarawak alhamdulillah baru kini ramai yang terbuka hati untuk menyertai team kami. Syukur pada ALLAH berkat sabar kami selama ini.

Kami masih mencari mereka yang berminat untuk menyertai team Euphoria Borneo Team Shaklee bersama kami. Kriteria yang perlu ada adalah

1. Semangat ingin berjaya sehingga ke puncak.
2. Komited walaupun hanya part time.
3. Sifat ingin tahu dan ingin belajar perkara baru.
4. Rajin
5. Berdikari
6. Berani

Jika anda mempunyai kriteria tersebut, kami mengalu-a…

Main Futsal selepas amalkan Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Imej
Biasa dengar orang sakit lutut atau tendon terkoyak sebab bersukan. Ia adalah perkara biasa bagi atlet. Namun tak kurang juga orang muda atau tua yang ada masalah kecairan sendi yang makin berkurang.
Kawan opis suami saya ada masalah lutut. Mmg ketara sebab selepas berbual lama beliau terpaksa betulkan posisi bila beliau berdiri 
untuk mengelakkan rasa lenguh. So suami saya sarankan amik Ajht dan ostematrix.

Lebih terkejut slps sebulan, beliau repeat order!

Apa kata beliau?

"Dulu nak main badminton terasa sakitnya lutut tapi selepas makan 2 vitamin ni, bukan sahaja main badminton tapi sekarang dah boleh main futsal dengan enjoy sekali!"


Apa dia AJHT ?




Hebat kan?So apa kata grab offer bulan ni? Jom pm kami utk dapatkan produk dan konsultasi!
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 U…

Uniknya Garlic Shaklee

Imej
Selepas amalkan garlic Shaklee, kami boleh makan seafood seperti orang lain ! Inilah yang diakui oleh adik saya juga yang sebelum ini alah dengan udang dan sotong.




Ramai yang tertanya-tanya apakah sebenarnya fungsi Garlic ini?

Sebenarnya apa yang saya fahami melalui bacaan saya dari dulu dan kini ialah ia adalah sebahagian dari supplement yang membantu meningkatkan imun sistem. Bawang putih sendiri dikatakan dikenali sebagai salah satu makanan yang kaya dengan antioksidan.

Mengapa saya, suami dan kaluarga amat menyukai Garlic Complex? Ini kerana ia membantu mencairkan darah dan kolestrol terutamanya.

Pada hemat saya, makanan kita yang kaya dengan protien, kolestrol akan membuatkan kepekatan darah semakin meningkat terutama apabila menu kita adalah sama sepanjang minggu. Darah yang pekat itu kemudiannya akan membentuk lapisan lemak dan semakin menebal sehingga menjadikannya plak dalam salur darah. Maka apabila tiada usaha untuk mencairkan, ini boleh menyebabkan kita mendapat penyakit …

Testimoni Nutriferon Shaklee

Imej
"Eh air ais tu, nanti semput pulak." Sapa adik saya Mars pada suaminya Yus.
Dengan yakin Yus menjawab, " Tak aper, inhaler ada."

Maklumlah musim beraya, rata-rata air yang dihidangkan adalah air berkabornat, air manis yang sejuk, teh atau kopi.

Semalam selepas menjamu selera dirumah mertua saya , Yus mengadu dadanya rasa sempit tetiba. Walaupun ada inhaler, beliau masih tak dapat rasa nak nafas dengan biasa. Terus adik saya Mars tegur ada tak Nutriferon sebab adik saya ingat masa di Miri bulan puasa lepas saya berikan Yus Nutriferon sepeket selepas beliau habis berbuka. Alhamdulillah kesannya sangat positif. Itu yang buatkan Mars minta saya sepeket lagi.

Syukurnya pula kami memang travel dan suka bawak Nutriferon berkotak-kotak. Kami menjadikan ia satu perkara paling penting bila nak travel.

Balik pada cerita adik ipar saya, memandangkan selepas makan berat, saya pun berikan skali garlic complex Shaklee 2 biji dan 2 peket Nutriferon untuk kesan yang cepat.

Uniknya …

Salam lebaran....

Imej
" Biar hati sejernih air , jgn pula dipenuhi lumpur , kalau salah saya belum berakhir, diharap diampun dgn rasa bersyukur" ."Jika budi dipenuhi ikhlas , jgn ia disulam tuba , jika ada salah yg belum dibalas , harap diampun di hariraya" . " Biar amarah disunting senyum , ibarat pekerti disulam kasih , diharap dihalal makan dan minum, ibarat rezki yg tidak disisih " . " SELAMAT HARIRAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN " 

Terima kasih kami ucapkan buat semua teman, sahabat seperjuangan dan pelanggan yang setia bersama kami dari mula berblog sehinggalah hari ini.

Semoga ukhwah terjalin diberkati di dunia dan akhirat.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Semuanya dari dalam diri

Imej
Tiada siapa boleh ubah diri kita kecuali kita. Tiada siapa boleh tolong ubah sikap kita kecuali kita. Apa yg kita dapat hari ini adalah hasil yg kita usahakan 3-4 tahun lalu. Hakikatnya apa yg kita usahakan sekarang menentukan masa depan 3-4 kita akan datang.
Guru sebagai pembuka jalan, nasihat sebagai bimbingan agar tak lari dari landasan.
Terima dengan hati lapang membuka pintu cahaya hikmah tetapi jika merungut selamanya jiwa dalam kegelapan.
Pilihan ditangan kita. Tak perlu tanya orang lain, tanyalah diri apa yang perlu dilakukan untuk mendapat masa depan yang hebat!