Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2013

Testimoni kedua CoQ Health Plus Shaklee !

Imej
" Suami saya kerja berat dan sering kepenatan. Namun sesuatu yang saya sedar, kami tak macam dulu." Luahan isi hati seorang isteri.
Hakikatnya benar, apabila terlalu keletihan dan mood pun tiada, kedinginan terhadap keperluan batin akan makin meningkat.

Namun semenjak adanya produk terbaru Shaklee, ramai isteri yang terkejut dengan hasilnya.

Sms terbaru yang saya terima ;

" Salam kak, vitamin yang suami baru makan seminggu tu dahsyat ! Suami saya tiap malam minta on projek. Saya pulak takut terbunting....hehehe "©  anakkuwiraku.com

Bisnes Shaklee Online Lebih Mudah

Imej
Alhamdulillah hari ni dapat buat kelas pagi dan petang. Kelas offline dan online. Semua orang boleh asalkan mahu beri komitmen.
Apa kata salah seorang downline Shaklee di Kajang ?



Pagi tadi bersama Gwendoline dan Farhana, dua  antara puluhan orang pengedar aktif Shaklee Miri.




Ada ramai lagi pengedar sah dan aktif Shaklee Miri.
Boleh refer sini :  PENGEDAR SAH SHAKLEE MIRI

*********************************************

So nak sertai kami ?

Jika ada kawan/ sedara mara anda adalah salah seorang pengedar Miri yang tersenarai di atas apa kata sertai kami !

Ada dua cara untuk menjadi ahli Shaklee.

1. Membayar keahlian Shaklee seumur hidup sebanyak RM65 sahaja. Tambahan pos dikenakan sebanyak RM10 untuk West Malaysia manakala RM20 untuk East Malaysia.

2. Pembelian produk melebihi 200 uv atau bersamaan dengan RM700 melayakkan anda mendapat keahlian Shaklee PERCUMA seumur hidup!

********************************************

Kami mencari mereka yang inginkan

* Kesihatan yang hebat
* Poket yang siha…

Vitamin dan Kolestrol?

Imej
Biasa dengar orang kurus ada kolestrol? Hakikatnya setiap kita mempunyai dua jenis kolestrol dalam tubuh badan kita. Paling biasa kita dengar ialah HDL atau LDL.


LDL adalah Low Density Lipid atau nama lain ialah kolestrol jahat. Ia menempel di pembuluh salur darah dan lemak ini akan mengental, mengeras dan akhirnya membentuk plak. Situasi ini dikenali sebagai atherosklerosis. Bila plak ini menyumbat pembuluh darah jantung, maka kita akan merasakan sakit  dada dan juga berisiko terkena serangan jantung. Apabila pembuluh darah otak yang tersumbat, maka kita berisiko untuk terkena stroke.

HDL adalah bermaksud High Density Lipid iaitu dikenali juga sebagai kolestrol baik yang diperlukan oleh badan. Kolestrol baik ini mengandungi protien yang tinggi. HDL berfungsi sebagai agen pembawa kolestrol LDL ke organ hati untuk diproses dan diturunkan kadar kolestrol jahat.
Selain itu ia juga membantu agar kolestrol jahat tidak menempel pada dinding pembuluh salur darah.



Trigliserida juga sejenis ko…

B complex Shaklee : Orang yang sensitif perlukannya.

Imej
B complex adalah vitamin larut air. Ia mudah musnah bila kita stress, penat, berjemur di bawah matahari yang terik, berpanas dan bila banyak minum air ia akan keluar melalui urin.
Dari kecil lagi ibu biasa dengar...oh tak bagus makan B complex nanti gemuk. Sebab perkataan ini dah didengari banyak kali maka ianya akan tersimpan di dalam memori di bawah sedar kita dan ianya akan menjadi sesuatu yang paling menakutkan terutama apabila badan kita menjadi besar kononnya akibat vitamin B complex tadi.
Hakikatnya vitamin B adalah vitamin yang dikenali sebagi vitamin starter plug yang menukarkan gula menjadi tenaga. Apabila makanan  ini tidak ditukarkan sepenuhnya menjadi tenaga, maka risiko kencing manis dan risiko masalah kegemukkan mudah berlaku.
Ramai yang beranggapan bahawa mereka tidak memerlukan B complex. Antara penyataan yang biasa kita dengari ;"Oh saya tidak stress." atau "Saya hanya surirumah, mana ada stresss". Hakikatnya keperluan B complex bukan sekadar un…

Semarakkan kasih sayang suami isteri

Imej
Mudah merajuk, stress atau senang marah pada pasangan antara tanda kekurangan belaian kasih sayang dari pasangan.

Tersenyum membaca pengakuan seorang kenalan cyber mengenai apa yang dilaluinya selepas mengambil Alfalfa. Suaminya memuji kerana kini tiada lagi keputihan serta sangat selesa bila" bersama" iaitu keseronokan hubungan seksual atau lebih dikenali sebagai libido. Dalam alam perkahwinan, keperluan hubungan seksual ini  atau tuntutan nafkah batin sangat perlu dan penting serta tidak boleh dipandang remeh.

Masih teringat kata arwah Tuan Hj Talip seorang kaunselor rumahtangga yang pernah ibu kenali ...kebanyakan masalah rumahtangga berpunca dari kekurangan keperluan batin. Perasaan curiga, cemburu, cepat marah mudah terjadi apabila keperluan seks dalam rumahtangga tidak dipenuhi dengan sebaiknya. Hasil kajian beliau, pasangan suami isteri yang sentiasa cukup dalam keperluan seks atau merasai seronok melakukan hubungan seksual ini atau libido akan merasa lebih bahagia,…

Mencari rezeki yang hebat.

Imej
Setiap orang mempunyai masalah dan ujian yang tersendiri. Namun sesuatu yang perlu kita yakini adalahAllah tidak akan menguji sesuatu itu diluar kemampuan diri kita.

“ Allah tidak membebani seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya, ia mendapat pahala kebajikan yang diusahakannya dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang dilakukannya…     ( Al-Baqarah: 286)

Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan masuk syurga, padahal belum sampai kepada kamu (ujian dan cubaan) seperti yang telah berlaku kepada orang-orang yang terdahulu sebelum kamu? mereka telah ditimpa kepapaan (kemusnahan harta benda) dan serangan penyakit, serta digoncangkan (dengan ancaman bahaya musuh), sehingga berkatalah Rasul dan orang-orang yang beriman yang ada bersamanya: “Bilakah (datangnya) pertolongan Allah?” Ketahuilah sesungguhnya pertolongan Allah itu dekat (asalkan kamu bersabar dan berpegang teguh kepada agama Allah). ( Al-Baqarah: 214)

Hakikatnya ujian yang kita lalui adalah untuk kita berubah menjadi lebi…

Shaklee CoQ Health Plus esklusif untuk lelaki bertahan lebih lama !

Imej
" Puan, saya nak cari vitamin untuk saya" suara seorang lelaki yang dalam ukuran umur 30 an dalam sebuah perbualan di telefon.
" Encik nak cari vitamin atas intention apa ya? Boleh saya tahu dengan lebih spesifik ? "
" Saya nak beli vitamin untuk saya lebih lama bersama isteri " balas customer tadi.

Syukurlah bisnes partner saya adalah suami saya, maka saya meminta pelanggan ini meneruskan perbualan dengan suami saya.

Kalau dulu, kami memang rekomenkan Vitamin E Shaklee kerana dilengkapi dengan Selenium dan ia terbukti bagus untuk hormon kesuburan disertai dengan Galian ZInc Complex Shaklee.



Tetapi kini kami telah mempunyai testimoni hebat!! Melalui produk terbaru iaitu CoQ Health Plus !!!






Tidak dinafikan, sebaik sahaja produk ini diperkenalkan di Malaysia, seorang rakan suami saya memaklumkan beliau amal makan produk CoQ10 untuk bantu dapatkan zuriat. Selepas amalkan vitamin CoQ10 isterinya disahkan mengandung.

Mungkin ia secara kebetulan, namun sebagai m…

Pengedar Sah Shaklee Miri, Sarawak

Imej
Satu petang, Kia berbual dengan kawannya Merlin ;
Kia : Merlin, aku minat nak beli vitamin Shaklee tapi aku sik mauk beli nok online pun. Tau la kinek tok macam2 orang bah. Mun ada yang dekat depan mata mau ku beli.
Merlin : Oh Kia, aku baru juak join ahli Shaklee. Mun kau mauk, boleh jak order ngan aku.
Menjadi trend bisnes secara online pada hari ini. Namun perlu sedar, adakala ramai yang mahu membeli dengan orang yang terdekat berbanding dengan orang yang tidak dikenali.
Oleh kerana itu, ingin saya perkenalkan PENGEDAR SAH SHAKLEE MIRI SARAWAK yang aktif  sekiranya saya travelling, kalian boleh dapatkan dari mereka yang tersenarai ini.
sila klik : Senarai Pengedar Shaklee Miri Sarawak




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian prod…

Berpuasa lebih produktif dengan Shaklee Performance Drink dan ESP !

Imej
"Mengapa asyik tidur aje ni?" Tanya Mak Jah pada anaknya Faiz.
"Puasa la mak, letih." Sahut Faiz pada emaknya.
" Semua pun puasa tapi takkan nak tidur aje seharian?" Bebelan Mak Jah mula menerpa telinga Faiz apabila melihat anaknya asyik memberi alasan puasa.

Alhamdulillah kini sudah 4 hari kita berpuasa...syukur kerana kita mempunyai jodoh untuk bertemu ramadhan pada tahun ini.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu, agar kamu bertaqwa. (QS. Al-Baqarah : 183) .

Saya yakin ramai yang seronok dengan kehadiran Ramadhan ditambah banyak fadilat2 yang terdapat dalam bulan mulia ini.

Paling kita pasti segala amalan2 kebaikan sangat digalakkan sambil kita menunaikan ibadat berpuasa.

Maka apa kata bulan Ramadhan tahun ini kita perbaiki semoga lebih baik dari tahun…