Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Kurus dengan B complex ?

Imej
" Saya takut gemuk bila makan vitamin B compleks!" Ini adalah ayat biasa yang kita dengar sejak dari kecil lagi tentang vitamin b.



 Antara vitamin Shaklee yang tarawal saya makan ialah Kalsium Magnesium, Instant Protien [ nama lama bagi Energizing Soy Protien ESP],  B complex, Lecithin dan Vitalea. Produk ini masih saya amalkan sehingga hari ini. Namun ada sesuatu yang ingin saya share kan, apakah sebenarnya manfaat pengambilan B complex?
B complex Shaklee terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu  
1. Thiamin (B-1),  2. Riboflavin (B-2),  3. Niacin (B-3),  4. Pantothenic acid (B-5),  5. Pyridoxine (B-6),  6. Folic acid (B-9) 7. Cobalamin (B-12) dan  8. Biotin.
Setiap kumpulan B ini mempunyai fungsi yang tertentu. Bila diambil lengkap 8 kumpulan ini, akan saling melengkapkan  keperluan B dalam tubuh kita.

Minda kita telah diterapkan kononnya B complex adalah punca kegemukkan. Namun setelah saya kenali Shaklee dan amalkan vitamin ini dah masuk 13 tahun, saya dapati ian…

Bermula dengan Set berpantang Shaklee dan kini berbisnes Shaklee!

Imej
Tak tumbuh tak melata, tak benar orang tak kata!
Ini pengakuan customer saya dan merangkap bisnes partner saya di Miri!!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Doa anak yang soleh.

Semua orang impikan kekayaan. Malah ibu bapa dari golongan sederhana pastinya mempunyai impian untuk melihat anaknya kaya. Tanpa disedari adakala ibu bapa terlupa, adakah anak yang berjaya tadi mengutamakan ALLAH dalam urusan mengejar kekayaan tadi.

Ada 3 perkara yang tidak memutuskan hubungan anak adam dengan dunia ialah
1. Sedekah jariah,
2. Ilmu yang dimanfaatkan dan
3. Doa anak yang soleh.

Harta yang paling hebat adalah mempunyai anak yang soleh.

Bila pulang dari Umrah baru-baru ini, saya berpeluang bertemu dengan kenalan kami di Mekah yang mempunyai anak seumur dengan anak saya. Namun sesuatu yang saya kagum, anaknya mampu membaca doa-doa yang jarang dihafal oleh kita sendiri disamping menyampaikan qasidah selawat nabi yang sangat lunak.

Waktu itu saya rasakan betapa bertuahnya kenalan kami kerana dikurniakan anak yang hebat sedemikian.

Namun segalanya bermula bagaimana kita mencorakkan anak kita. Adakah ke dalam bentuk duniawi atau ukhrawi atau seimbang antara kedua-duanya.

&qu…

Set berpantang Shaklee : bila perlu makan?

Imej
Payung, penggunaan masa hujan atau panas?

Semua orang punya cara berbeza menggunakan payung. Ada yang pakai ketika panas terik, ada yang pakai masa hujan lebat manakala ada juga yang guna masa awan mendung sebagai tanda awal nak hujan.

Namun tak de salah pun mana2 cara nak gunakan payung. Paling utama kegunaannya ialah untuk melindungi dari terik matahari atau basah akibat hujan lebat.

Balik cerita tentang set berpantang Shaklee....ibu-ibu suka bertanya;

1. Bila boleh makan?

2. Boleh tak makan dengan jamu?

3. Selepas habis pantang boleh makan ke?

4. Sampai bila boleh makan set ni?


So jawapan ini untuk saya sediakan pada ibu-ibu yang baru jatuh cinta dengan Shaklee.

1. Bila boleh makan?
Vitamin ini adalah tambahan makanan kepada pengambilan makanan harian yang pastinya ada banyak kekurangan dalam memastikan semua zat mencukupi. Maka set berpantang Shaklee boleh diambil sebelum bersalin cuma vitamin seperti zinc dan alfalfa perlu diambil selepas melahirkan bayi.

2. Boleh tak makan denga…

CoQ Health Plus[ CoQ10] ; sayangi jantung kita !

Imej
Tak kenal maka tak cinta!

Kami dah jatuh cinta dengan CoQ10 Shaklee atau nama lainnya CoQ Health Plus!

Alhamdulillah saya dan suami amalkan makan sebiji sehari CoQ Health Plus. Walaupun baru seminggu tapi memang terasa kesan pada degupan jantung.

Perlu ke saya makan?
Semakin usia kita meningkat, degupan jantung kita makin berkurang berbanding kita masih kecil. Ini kerana faktor usia , cara hidup dan pemakanan. Ditambah dengan pengambilan makanan berlemak atau berkolestrol akan menyebabkan kelancaran degupan tidak lagi seperti dulu.

CoQ Health Plus mengandungi ekstrak teh hijau dan vitamin E yang bertindak sebagai antioksidan dan membantu menurunkan trigliceride sejenis lemak jahat dalam darah. Ia membantu enzim CoQ dalam badan sentiasa cukup untuk keperluan jantung berdegup dan mengepam darah ke seluruh tubuh.

Pengambilan makanan kita hari ini yang tidak seimbang menyebabkan enzim CoQ ini makin berkurang dalam badan.Pengambilan supplement CoQ Health Plus membantu kita atasi masalah kekuran…

Rezeki niaga yang hebat!

Imej
Kaya di dunia dan kaya di akhirat pastinya menjadi impian semua umat manusia.

Buat semua yang berniaga, berniagalah elok-elok supaya apa yang mendatang dapat menyelamatkan kita dari 4 perkara iaitu
1. fitnah dajal
2. fitnah dunia
3. fitnah kubur
4. Api neraka.

Hasil rezeki berniaga ini nampak sangat ketara. Bila niaga dengan baik, insyaALLAH dipelihara dari pelbagai ujian yang tidak baik.
Hasil yang baik dapat dilihat dari segi hati yang tenang, kesihatan yang baik malah mendapat naungan keselamatan dari ALLAH s.w.t sendiri.

Bila berniaga dengan tidak betul atau mengambil keuntungan yang melampau mahupun menurunkan harga yang mengganggu peniaga lain, nescaya tidak kekal lama.
Paling pasti yang haq akan datang dan yang bathil akan lenyap.
Maka untuk bertahan dalam dunia perniagaan, berniaga dengan baik dan berzakat dan bersedekahlah dengan rezeki yang halal. InsyaALLAH akan dapat menikmati rahmat ALLAH yang sangat hebat.

Bila diuji dengan ujian, renungkanlah hasil rezeki yang diperoleh…

Shaklee Miri Anda

Imej
Shaklee boleh dibuat dari rumah? Benar! Ramai surirumah dah sertai!


Alhamdulillah kini ramai pengedar Shaklee Miri dan anda boleh hubungi mereka untuk dapatkan produk Shaklee. Bagi anda yang di Miri, boleh hubungi mereka terus untuk dapatkan produk!

1. Kak Suhaila 012-8528013

2. Gwendolin 013-8298863

3. Farhana Abdullah 010-7942058

4. Ishah 019-8276207

5. Jamilah Jamel 016-6822055

6. Norfaizah Abu Yahma 019-8050837

7. Zaihan Zakaria 012-9397193

8. Kak Missiah 016-8538256

9. Kak Dayang Siti Nilam 019-4893501

10. Wan Nurul Hawa 017-2595032

12. Noraini Ekul 010-5983925



Entry yang berkaitan Shaklee Miri.



Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.


 Untuk maklumat lanjut untuk keahlian / pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Labuan 2013.

Imej
Senyum!

Encik dan keluarga adalah orang terakhir check in! Saya yang tak faham tertanya-tanya apa maksud cik puan di kaunter MAS tadi.


Suami tanya kenapa ya? Dengan senyuman cik puan kaunter pun jawab sebab flight encik jam 7.35 pm. Ya ALLAH syukur pada ALLAH kalau tak terlepas flight ke Labuan!!!



Itulah padahnya bila tengok sambil lewa. Masa ketibaan di ingat masa penerbangan. Nasib juga diberi kesempatan untuk check in, kalau tak jawabnya kena beli tiket baru la....hehehehe

Oh dah lama tak jalan Labuan....adalah dalam 5-6 tahun tak jalan sini.

Apapun syukur semuanya selamat. Dinner yang sedap tajaan abah Addinnasa merangkap biz partner saya dalam bisnes Shaklee dari rumah <3 p="">
So kena tidur awal. Esok kita jumpa rakan seperjuangan Shaklee di Labuan atas arragement cik Puan Aisyah yang sebelum ini kami hanya berkenalan secara alam maya sahaja.

Moga semuanya lancar dan semoga ALLAH membekati usaha dan majlis ilmu esok!


Nanti kita update gambar ya!

 Salam sayang da…

Antara harga jantung atau sebotol vitamin?

Imej
Kos pembedahan jantung tak pernah kurang dari sepuluh ribu! Maka benarlah kata orang kos mencegah lebih murah dari kos merawat.

Semua akui bahawa kos mencegah lebih mudah dari merawat. Namun yang menyedari kebenaran pada kata-kata ini ialah mereka yang pernah melalui kos rawatan semasa sakit.

Bagi yang tak pernah melalui kos merawat memang akan merasakan kos mencegah adalah sangat mahal.

Masih ingat lagi masa adik beradik mak nak kumpul duit untuk operation jantung atuk. Syukur anak atuk ramai maka dapatlah kumpul untuk membayar bil pembedahan jantung tersebut.

Bila ingat memang berbelas ribu.

So bila saya ingat kisah itu, dan saya bandingkan dengan harga sebotol CoQ Health Plus [ CoQ10] membuatkan saya rasa kos vitamin itu jauh lebih murah. Hakikatnya kos pembedahan yang melibatkan jantung atau kos merawat sakit jantung sendiri memang mahal.

Ditambah jantung kita memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan seharian. Jantung kita ibarat bateri. Habis bateri, padamlah alat.


Doa senjata tersembunyi

Doa itu senjata orang mukmin.
Jadi mengapa malas nak berdoa? Adakah sebab doa sebelum inintak termakbul menjadikan alasan tak berdoa?


Sabar. Sabar dan sabar.
Apa yang kita doa pasti dapat sebenarnya sama ada dalam bentuk yang kita harapkan atau adakala lebih baik dari kita jangkakan.
Paling pasti rahmat Allah jaaaauuuuuuuuuhhh lebih luas dari impian kita manusia yang kerdil jadi mengapa perlu putus harapan?

Siapa yang perlukan Shaklee CoQ Health Plus?

Imej
Jantung ini ibarat bateri. Sebuah jam boleh berhenti berputar apabila kehabisan bateri. Namun jantung tiada gantian seperti mudahnya mengganti bateri.





Memang benar, ajal maut di tangan ALLAH namun ini tidak bermakna kita tak perlu usaha menjaga kesihatan seharian.

Semasa pertama sekali saya mendengar supplement CoQ10, sesuatu yang saya sendiri sedari....semakin usia kita meningkat, degupan jantung kita mulai perlahan dan ini berpunca dari amalan pemakanan harian kita dari kecil sehinggalah sekarang.

Tidak saya lupa apabila pertama kali menimang cahayamata, saya suka mendengar degupan jantung si manja saya. Bermula dari situ saya sedar kebenaran pada kata-kata degupan jantung kita akan mula perlahan apabila meningkatnya usia. Ini ditambah apabila saluran darah ke jantung disaluti lemak yang boleh mengganggu pengaliran darah dengan lancar.

Badan kita memerlukan nutrien yang dikenali sebagai Coenzyme Q10 atau nama singkatnya CoQ10 untuk memastikan jantung dapat berfungsi dengan baik. Wa…

Shaklee CoQ Health Plus hadiah terbaik untuk diri sendiri!

Imej
Penyakit jantung adalah pembunuh senyap no 1 dunia!


Tiada siapa tahu dia mengidap sakit jantung kecuali setelah kronik ini kerana ia biasa terjadi dalam diam dan tanpa disedari.


Meal Shake PERCUMA !!!!

Imej
Anak saya ratah meal shake macam ratah milo!  Inilah sebenarnya yang terjadi pada anak kami bila mereka mula ke dapur sendirian.
Semenjak awal Jun kami berada di Jakarta dan sekarang berada di Sunway menantikan big event Shaklee yang akan berlangsung di hotel Sunway Resort and Spa pada 8 Jun ini. Memang hampir saya terlupa bahawa bulan ini, semua kita berpeluang mendapat 1 Meal Shake PERCUMA dengan setiap pembelian 6 canister Meal shake.

Promo ini berlangsung hanya pada bulan Jun 2013 sahaja. Memang tidak dinafikan ramai ibu yang sangat teruja dengan tawaran hebat dari Shaklee ini.

Bagi yang baru mengenali Shaklee, Meal Shake adalah salah satu makanan tambahan dalam bentuk serbuk yang merupakan gabungan protien dan multivitamin. Perasa Meal shake adalah Vanilla dan baunya yang menyelerakan itu mampu menarik minat anak-anak minum kerana baunya seakan-akan ice cream vanilla.

Walau bagaimanapun ia bukan hanya untuk kanak-kanak, tetapi kita dewasa juga boleh amalkan pengambilan meal shak…

Shaklee Indonesia Online :Sesuai untuk semua golongan.

Imej
Jakarta memang selalu machet! Maka kerana inilah ibu-ibu di Indonesia perlu ada bisnes secara online agar tidak perlu duduk dalam machet!


Ini adalah trip kami ketiga ke Indonesia, iaitu bandar Jakarta. Pada pertama kali sampai, saya belajar apa maksud machet. Machet bermakna heavy traffic.

Masakan tidak, penduduk dalam Jakarta sahaja mencecah 10 Juta orang. Bayangkan betapa ramainya manusia yang mendiami Jakarta.

Oleh kerana inilah juga saya yakin ibu-ibu dan bapak-bapak yang menetap di Indonesia perlu mencuba sesuatu yang baru dan luarbiasa iaitu bisnes online dan hanya melibatkan internet, komputer serta handphone yang sedikit canggih.

Saya tertarik dengan presentation bapak Peter semalam tentang sayur. Katanya mana yang lebih bagus sayur yang berlubang dimakan ulat atau sayur yang daunnya sentiasa cantik dan berkilat? Hadirin menjawab...sayur yang berlubang. Jawapan yang sebetulnya kata pak Peter sudah tentu sayur yang berlubang kerana tiada pengawet dan semburan sebab itu ulat ma…

Bolehkah saya berjaya dalam bisnes Shaklee?

Imej
Uniknya bisnes Shaklee online ialah anda boleh berbisnes di mana-mana, 24 jam sehari malah 7 hari seminggu asalkan punya internet!



Alhamdulillah kami masih di Jakarta di saat ini. Terima kasih kepada team2 Euphoria yang turut serta dalam trip bisnes kami kali ini. Terima kasih juga buat Master Mr Yeap dengan mengalu-alukan kedatangan kami serta memberi peluang kami belajar menguruskan bisnes di Indonesia.



 InsyaALLAH kami turut doakan agar semua downline mempunyai rezeki yang hebat di mana2 sahaja anda berada.

Di kala ini masih teringat soalan dari beberapa orang kepada saya mengenai bisnes Shaklee online ini.
Antara soalan cepu emas tersebut ialah? "Bolehkah saya berjaya dalam bisnes ini?"

Saya menjawab dengan mudah.

" Semuanya balik kepada diri kamu. Kamu yang menentukan dan mencorakkan masa depan kamu. Guru hanya sebagai pembimbing. Kejayaan hanya 10% datang dari guru namun 90% adalah atas usaha sendiri. Namun dalam 90% terdapat keberkatan dari ilmu yang guru sampai…