Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2013

Shaklee Indonesia

Imej
Kali ini benar-benar semuanya dihujung jari!!!


Baru-baru ini seorang rakan bisnes kami datang ke rumah dan seperti biasa mereka ini biasanya datang untuk membeli sedikit produk atau untuk mendaftarkan downline baru mereka. Lebih mudah kerana biasanya kami akan fax kan sahaja ke branch KK atau HQ bergantung di mana downline baru berada.

Kali ini rakan bisnes kami datang membawa form keahlian untuk Indonesia. Rakan bisnes barunya adalah jiran kami iaitu di Kalimantan. Uniknya Indonesia adalah sebuah negara yang sangat sangat besar. Maka sistem Shaklee di sana amat mementingkan kemudahan kepada semua pengedarnya.

Tanpa perlu fax atau scan dan emailkan form, pendaftaran downline baru Indonesia hanya perlu dibuat secara online sahaja melalui website Shaklee yang disediakan. Tak sampai 15 minit pendaftaran lengkap telah dapat dibuat.

Alhamdulillah sangat mudah dan khabarnya sistem ini juga akan di apply ke dalam Malaysia tidak lama lagi untuk diseragamkan kepada semua pengedar Shaklee selu…

Shaklee Dubai Umrah 2013 Day 2

Imej
Dubai juga terkenal dengan bandar EMAS. Ditambah harga emas jatuh!
Hari kedua kami mula berkumpul seawal jam 9 pagi di lobby hotel menaiki bas memulakan lawatan. Kami dibawa melawat kawasan luar istana dan menariknya disekitar luar kawasan istana  kita boleh lihat banyak burung merak.


Kami teruskan perjalanan ke Dubai Souq dan Gld Souq.


Dikatakan harganya melebihi 3 Juta UAE kalau saya tak silap ....memang besar dan pastinya sangat berat!

Tengok betapa banyaknya emas ......kedai emas memang banyak!

Seterusnya kami makan tenghari di hotel Medinat Jumeirah.


Dan kawasan lobby hotel yang sangat cantik.



Selepas sesi bergambar di lobby, kami pulang rehat di hotel untuk solat dan menyegarkan diri. Petang aktiviti bersambung dengan sesuatu yang sangat menyeronokkan iaitu ' Desert Safari'.
Dalam jam 4.15 petang, ada 4 buah 4X4 menanti kami di perkarangan luar hotel. Kami dibahagikan kepada 4 buah 4X4 tadi untuk meneruskan aktiviti yang lebih lasak.


Kereta yang sangat selesa dan sesuai…

Shaklee Dubai Umrah 2013 Day 1

Imej
Bestnya bila dapat travel ditaja oleh Shaklee, bayangkanlah beg untuk travel pun diberi! Apalagi nak buat umrah, kain ihram diberi sorang satu dan si ibu akan mendapat telekung! MasyaALLAH seronok!


Hari Pertama

Kami bertolak pada 4 Mei 2013 dengan menaiki Emirates Airways. Kami mula berkumpul seawal 7.30 pagi untuk urusan pendaftaran masuk penerbangan ke Dubai jam 10.30 pagi.

Alhamdulillah waktu Dubai 1.30 petang [ Perjalanan mengambil masa 7 jam dari Malaysia ke Dubai] kami disambut oleh wakil travel agen di sana yang lebih mesra dipanggil Fadh.

Ketibaan kami disambut dengan sejambak bunga setiap seorang. So memandangkan kami berempat kami mendapat 4 jambak bunga yang sangat cantik.


Kami dibawa makan tengahari sebelum check in hotel. Kami dibawa makan tengahari di Restoren Thai Terbaik di Dubai.


Selepas makan kami terus check in ke hotel. Cuba teka hotel apa? Kami ditempatkan di hotel yang tertinggi di dunia iaitu Hotel Marriot Marquis dan bilik kami ditingkat 60 dengan pemandangan …

Performance Drink Shaklee semasa cuaca panas terik

Imej
Cuaca sangat panas...memang biasa anak-anak akan melepek baring sebab keletihan.


Alhamdulillah sejak dari Mekah sehingga hari ini anak-anak memang pandai minum Performance drink ditambah dengan ESP dan Nutriferon. Dah menjadi keperluan harian buat mereka. Jika kita lupa mereka yang menyebut baik si Addin mahupun Nasa.

Mungkin mereka sendiri rasa mereka perlu minum Performance di tengah2 hari terik. Cuaca sekarang memang sangat panas hanya ALLAH sahaja yang tahu.

Abah Addinnasa ada beritahu, bagaimana agaknya bila masa Dajjal turun, hari akan lebih panas terik. Lebih terik dari sekarang....bila teringat kata-katanya memang menginsafkan.


Buat masa ini boleh juga kita bertahan....

Moga dikala diuji juga kita semua mampu bertahan dan semoga ALLAH sentiasa melindungi kita.


********************************

Bagi ibu bapa yang punya anak antara 1-12 tahun, bagus sediakan Performance drink di rumah. Ia adalah supplement yang sesuai untuk anak-anak malah kita sendiri. Ditambah cuaca panas, bil…

Al Quran mendidik jiwa

Imej
Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.
Alhamdulillah dah nak hampir 1/2 tahun tanpa kita sedari dan biz Shaklee masih menjadi trend pilihan ibu / surirumah malah untuk wanita bekerjaya menjadikannya side income yang stabil.

Bagi yang dah lama tahniah saya ucapkan kerana anda masih berada dalam biz ini sehingga hari ini. Saya doakan kalian terus sukses dalam Shaklee.

Bagi anak didik yang baru mengenali alam biz, saya harapkan kalian terus gigih dan tidak sesekali berputus asa. Jemputlah rezeki dengan amalan2 rohani. Berzikir, solat sunat dan mengaji. Dekatkan diri dengan ALLAH selalu.

Ada banyak manfaat apabila kita dekati ALLAH. Bukan sahaja rezeki dipermudahkan, diluaskan selain merasai kenikmatan rahmatNya, tetapi amalan kerohanian termasuk mengaji surah2 utama seperti Yassin dan Al Waqiah selain surah2 dalam Al Quran akan mendidik hati dan jiwa untuk lebih tawaduq.

Kata tok guru saya, mereka yang berniaga dan dipenuhi dengan zi…

Dubai Umrah PERCUMA

Imej
لَبَّيْكَ اللَّهُمَّ لَبَّيْكَ، لَبَّيْكَ لاَ شَرِيْكَ لَكَ لَبَّيْكَ  إِنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَكَ وَالْمُلْكَ لاَ شَرِيْكَ لَكَ

Inilah bacaan yang dibaca sepanjang menuju ke Mekah dari Madinah.


Alhamdulillah trip kali kedua PERCUMA yang kami perolehi hasil biz Shaklee ini.

Memang dari dulu impikan nak buat umrah melalui Shaklee baru semenjak tahn lepas dapat merasa.




Nanti saya akan tulis lebih panjang dalam penulisan akan datang...stay tuned.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. Untuk maklumat lanjut untuk keahlian / pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Mengapa Shaklee?

Imej
"Saya tak makan vitamin sebab saya tak sakit." kata Rai pada sahabatnya Min.
Namun sesuatu yang Rai tak sedari ialah vitamin bukanlah ubat. Ia tidak diambil waktu sakit kerana vitamin adalah makanan tambahan yang diperlukan demi mengisi kekosongan nutrien yang tidak lengkap sepanjang pengambilan harian.




Saya mengenali Shaklee 15 tahun dahulu kerana sering mengidap migraine. Saya sering tidak ke kelas / kuliah disebabkan sakit kepala yang teruk sehingga muntah-muntah dan ianya berlarutan. Tidak mampu menanggung kesan ubat yang berlarutan, kawan saya [ kini suami saya] memperkenalkan Shaklee kepada saya.

Bermula dengan satu tin Energizing Soy Protien saya dapati secara perlahan-lahan saya dapati migraine saya makin berkurang. Ditambah roomate saya Faiz turut serta menjadi ahli Shaklee kerana masalah menstrual beliau.

So selepas beberapa bulan saya buat keputusan untuk sertai ahli atas dua sebab

1. Nak terus amalkan vitamin ini, dan saya nak kongsikan dengan kawan-kawan kebaika…