Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2013

Omega Guard Shaklee untuk pembentukan otak yang sihat.

Ish betul ke bagus ni? Saya bukan taknak beli minyak ikan ni tapi sebab saya takut ia tak sesuai untuk anak saya.
Komen puan Iswa [ bukan nama sebenar] kepada penjual di Farmasi Ah Chong.
Saya yang mendengar komen itu tersenyum sahaja.

Dalam masyarakat hari ini sebenarnya jarang atau sedikit sahaja parents yang tak concern pasal pembesaran dan pertumbuhan anak. Rata-rata kini parents berhabis duit hantar tuition, belikan buku dan produk kesihatan tak kurang yang lengkapkan anak dengan permainan atau gadget2 canggih mengisi masa lapang.

Hanya mereka [ parents] yang tidak peka sahaja akan terlalu cerewet untuk membelikan anak mereka keperluan untuk pembesaran dan pertumbuhan.

Hakikatnya parents hari ini ramai yang memberi anak mereka makan jajan [ snack atau junk food] seawal si anak boleh makan. Atas alasan jangan kempunan. Walhal itu bukanlah pemakanan yang diperlukan oleh si anak tetapi untuk mendiamkan si kecil, si emak tanpa fikir panjang terus menyuapkan ke dalam mulut si kecil.

B…

Herb Lax Shaklee untuk proses detox usus

Imej
Minggu ni amik mc sebab demam. Minggu sebelum tu sebab selsema. Bulan leaps  lagi batuk. Boleh kata kalau sebulan tak de cuti memang tak sah.



Adakah anda dalam kategori ini? Sudah pasti jadi malu dan segan dengan bos sebab kerap cuti.

Bila saya didatangi customer yang punya masalah begini, saya amat sarankan pengambilan Nutriferon. Namun jika ada kekangan kewangan, saya akan sarankan herb lax antara yang paling perlu.

Mengapa Herb Lax?

Saya dapati mereka yang punyai masalah untuk membuang air besar dengan konsisten setiap hari akan mempunyai risiko cepat letih, badan naik, mood tak seimbang dan paling teruk adalah kerap sakit.

Oleh kerana itu pentingnya proses pembersihan usus.

Adakala saya amalkan makan  2 bj sebelum tidur. Adakala hujung minggu aje.
Alhamdulillah terasa badan lebih ringan dan cergas serta lebih bertenaga.

Antara testimoni atau pengakuan kawan saya ialah selepas pengambilan herb lax, jerawat lebih cepat kecut. Insya Allah dengan pengambilan yang konsisten membantu s…

Perlukah hantar tuisyen Bahasa Melayu?

Imej
Dulu tv hanya hitam putih. Tak menarik langsung. Pilihan pun tak banyak. Seronok lagi main pondok-pondok atau main gula atau main ting - ting diluar rumah. Namun berbeza dengan zaman sekarang. Tv ada banyak chanel. Berwarna lagi. Pilihan rancangan terlampau banyak. Anak-anak lebih suka menonton tv atau kalau dah bosan cerita yang sama diulang, mereka punya pilihan permainan seperti Xbox, PSP, Ipad dan macam-macam gadget lain.
Apa yang saya dan suami sedar ialah anak-anak zaman sekarang punya banyak tenaga yang luar biasa. Mereka memang jarang letih. Mereka aktif. Mungkin pemakanan dari ibu mengandung, menyusu sehingga kini membentuk mereka aktif dan ligat.


Sebab itu kami cuba penuhkan aktiviti mereka pagi dan petang. Jika dahulu Sabtu Ahad adalah hari bercuti namun kami perasan mereka seronok punya aktiviti riadah pada hujung minggu. Berenang, karate adalah antara aktiviti yang membantu menyalurkan tenaga mereka yang banyak itu.

Semalam saya menghantar dua bujang saya ke tuition Baha…

Belajar berbiz guna internet.

Alhamdulillah baru selesai meeting online dengan anak2 yang ada masa depan PC. Adakala bila ada kelebihan ni saya jadi seronok. Namun saya perlu juga usahakan buat real class untuk anak didik saya.

Sebenarnya zaman sekarang terlalu banyak kemudahan kan?

Internet benar2 menjadikan hidup tanpa sempadan.

Kalau dulu buat MLM perlu bergerak sana sini. Sekarang lebih pada depan PC sahaja.

Memang impian saya 6 tahun dahulu ramai surirumah punya pendapatan sampingan dan ini dapat membantu meringankan beban yang ditanggung oleh sang suami.

Syukur ia jadi kenyataan.

Namun tanggungjawab saya belum selesai ditambah misi saya nak lahirkan ratusan ibu di rumah mempunyai pendapatan yang hebat dari Shaklee.

Walaupun ada antara mereka yang buat biz Shaklee ni hanya part time, uniknya mereka boleh menjadi sangat berjaya.

Tak kurang punya pendapatan hebat dari gaji kerja hakiki mereka.

Ia bukanlah sesuatu yang mudah namun ia tidak juga mustahil untuk dicapai.

Esok dah 16 hb, kena teruskan perjuangan da…

Shaklee Ostematrix bagus untuk travelling.

Imej
Anda mengalami masalah susah bangun tidur? Terlalu keletihan? Cuba amalkan Ostematrix Shaklee!!!
Jumaat lepas kami sekeluarga pulang sekejap kerana meraikan perkahwinan adik bongsu saya. Tak dapat nak balik lama sebab anak sekolah ditambah Addin nak exam semester pertama minggu ini.

Memandangkan kami travel jauh dalam masa singkat, saya pastikan Addin dan Nasa makan Ostematrix sebiji sebelum mereka tidur. Ditambah mereka kurang minum susu sekerap dulu.

Alhamdulillah nampaknya ia sangat membantu.

Kami pulang ke KL pada Ahad petang dan flight ke Miri jam 8.30 pagi esoknya...memang pada mulanya risau jika mereka susah nak bangun pagi ditambah travel seharian pada hari Ahad. Syukur pada ALLAH mereka dapat bangun jam 6 dan kami ke airport dengan masa yang secukupnya.

Kini saya memang berikan mereka sebiji sehari Ostematrix. Ianya mudah telan. Selain Omega untuk Otak, Carotomax untuk mata mereka juga suka Meal Shake, ESP dan Performance drink. Bancuhan 3 ini dipanggil air aiskrim terutama …

Shaklee CoQ Health Plus bagus untuk jantung

Imej
Sakit jantung adalah pembunuh no 1 pada zaman ini. Ini disebabkan oleh faktor pemakanan, tekanan, keletihan yang melampau, kolestrol dan banyak lagi.
Bila view katalog Shaklee US memang akan kita temui produk CoQ10. Ia bukan asing lagi terutama bagi mereka yang berada dalam dunia perubatan.

Apakah sebenarnya produk CoQ Health Plus?



Shaklee CoQHeart ® adalah koenzim Q10 (CoQ10) tambahan yang menampilkan CoQ10, Vitamin E dan Ekstrak Green Tea dan semuanya sumber semulajadi dalam bentuk gel lembut. CoQ10 membantu menghasilkan tenaga di dalam setiap sel badan, terutamanya di dalam sel-sel otot jantung. Sebagai antioksidan, CoQ10 juga membantu melindungi arteri terhadap pengoksidaan lipoprotein densiti rendah (LDL). 
Ini  adalah penting kerana ia membantu menggalakkan fungsi sihat untuk saluran darah, termasuk sistem pengangkutan darah ke jantung. Kesan ini dilengkapi dengan antioksidan [ vitamin E], fitonutrien yang mempunyai aktiviti antioksida. 
Saluran darah yang lebih sihat, lebih luas  …

Ostematrix - Kalsium penting untuk stabilkan tekanan darah.

Imej
Tiada lagi sakit tulang, keletihan dan tekanan darah tinggi selepas amalkan 4 biji Ostematrix sehari- sms seorang customer yang baru amalkan Ostematrix Shaklee!
Lama benar tak menulis....walau banyak idea nak menulis tetapi kekadang ada sahaja aral yang lalu....tapi hari ini sambil suami saya mengajar downline marketing di rumah sempatlah saya nak buat satu entry. Hari ini saya nak share promo bulan Februari iaitu produk Ostematrix Shaklee.


Apa sebenarnya Ostematrix?

Ostematrix adalah kalsium lengkap dari Shaklee. Ia mengandungi
Vitamin D3
Kalsium [ Kalsium Karbonat, Kalsium Nitrat, Kalsium Sitrat Malate]
Magnesium [ Magnesium Oxide, Magnesium Gluconate, Magnesium Sitrat]

dan ia mempunyai bentuk easy swallow [ mudah telan]

Siapa yang perlukan Ostematrix?*

Mereka yang alah produk tenusu kerana kalsium biasanya dari sumber tenusu.

Mereka yang tak boleh atau tidak suka minum susu.

Mereka yang sering keletihan.

Mereka yang ada risiko osteoporosis.

Ibu mengandung dan ibu yang menyusu.

Mere…