Ahad, 20 Januari 2013

# Diariku

Slow juicer : antara keperluan dan kehendak.

Malam kelmarin saya ke shopping mall untuk dinner. Selepas habis dinner kami singgah ke sebuah booth yang menjual slow juicer. Ia sangat menarik minat saya dan anak-anak. Unik skali pembelian slow juicer itu disertai dengan buku resepi membuat minuman buah-buahan. Memang banyak jus campuran yang kami minum.

Paling tak boleh saya lupa, diambilnya sayur bayam 2-3 batang dimasukkan bersama kepingan nenas. Nenas itu diblend bersama kulitnya. Ada juga diterangkan nenas itu perlulah dicuci bersih2 bersama air garam supaya tekak tak merasa gatal.

Anak-anak saya puji jus campuran bayam dan nenas itu sangat sedap.

Selepas itu dibancuh lagi jus campuran baru, tomato , potato dan apple hijau. Sangat sedap.

Seronok dengar penjelasan penjual tu mengenai slow juicer tersebut.

Harganya juga boleh tahan....beribu.

Kadang-kadang gelodak nafsu nak membeli memang ada tapi kenang balik...kalau la ada jual sekali dengan tukang buat lagi bagus. Adakala semangat beli membuak-buak. Bila dah beli, tak guna pun. Malah hanya perhiasan dapur semata-mata.

InsyaALLAH ada rezeki dan selepas mendapat gerak hati dari ALLAH nak juga cuba beli sebuah. Memang bagus untuk kesihatan.

Rasa kalau dah ada, kena replace dinner dengan jus buah-buahan aje...hehehehe.

Slow juicer ni unik sebab tak guna blade. So buah tak mudah teroksida. Ia guna batu. Khasiat buat lebih terjamin dan lebih sihat.

Saper yang dah ada?

Boleh share pengalaman? Is it really worth to buy?



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Shaklee Miri, Sarawak, Malaysia, Indonesia, China & Taiwan.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : anakwirabiz[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia