Khamis, 26 Disember 2013

Shaklee Miri : Omega untuk kesihatan optimum

Disember 26, 2013 0 Comments

Ramai orang tahu khasiat minyak ikan untuk DHA, daya ingatan yang kuat dan lebih kepada otak. Namun hakikatnya Omega mempunyai banyak khasiat yang tersembunyi.

Omega Shaklee


Omega sebenarnya jika diambil secara konsisten, kita akan dapati kita lebih bertenaga, mempunyai kecerdasan minda dalam berfikir dan menjana idea, tiada masalah sendi bila dah semakin berusia, kolestrol baik terjaga, berat badan lebih ideal bila pemakanan terjaga dan awet muda.
Omega juga membantu meningkatkan imun sistem secara tidak langsung.

Saya dan seluruh keluarga memang amalkan.

Saya :
Saya makan omega untuk pastikan saya cergas dan kulit saya nampak muda. Saya suka makan omega  setiap hari supaya badan saya kekal warm dan tak mudah rasa sejuk atau sengal. Omega buat imun sistem saya lebih kuat.

Suami :
Suami makan untuk jaga tahap kolestrol dalam badan dan bagus untuk otak.

Anak-anak saya :
Mereka makan bila badan rasa sejuk terutama selepas swimming. Biasa sebelum swimming dah makan dulu. Untuk mereka lebih mengingat apa yang mereka belajar dan paling suka sebab kalau rasa sejuk disebabkan cuaca mereka tahu omega boleh bantu warmkan badan.

Mak saya :
Mak suka makan supaya dia tak mudah rasa sejuk di kaki atau dada. Saya akan sentiasa bekalkan mak omega extra sebab cucu dia yang lain pun suka makan.

Bidan saya :
Shaklee miri
Pengedar Sah Shaklee Tudan

Pertama kali beliau makan Omega masa saya bawa beliau bercuti di KK. Beliau batuk dah lebih 1 minggu. Jadi saya terus bagi Omega 3 biji sebelum beliau tidur. Alhamdulillah sejak dari itu ramai pelanggan beliau yang buat order Omega.

Anda?
Pastinya ada cerita menarik tentang omega yang anda boleh kongsikan? Why not tulis di komen entry ini. Kita boleh share kan pada orang lain juga!





Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 25 Disember 2013

Shaklee Miri : Business Opportunity Sharing

Disember 25, 2013 0 Comments
Norita Shaklee


Merungut tak guna sebab ia tak mampu untuk ubah nasib kita. Apa kata kita ubah sikap, ubah cara secara langsung mampu ubah kehidupan kita sendiri dan keluarga?


Jom datang dan dengar peluang Shaklee tawarkan !

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Selasa, 24 Disember 2013

Selawat dan fadilatnya.

Disember 24, 2013 0 Comments

Amalan yang mudah namun dipandang ringan....hakikatnya selawat banyak fadilatnya.




1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (HR Muslim.)

2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.

3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita.

4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.

7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, dengan izin Allah dirinya akan lebih dihormati dan dihargai oleh orang lain. Menurut Sayyid Ahmad Dahlan, sesiapa yang berselawat walau sekali pada malam Jumaat, saat mautnya kelak akan dipermudahkan Allah seperti yang dihadapi oleh para nabi.

9) Sesiapa yang berselawat 41 kali sehari, Insya Allah akan dihindarkan daripada sifat tercela seperti hasad dengki, dan sebagainya dalm dirinya.

10) Sesiapa yang amalkan berselawat 1000 kali pada malam Jumaat, Insya Allah akan beroleh kebahagiaan samada di dunia mahupun di akhirat.

11) Amalkan selawat 11 kali tiap kali selesai solat fardu kerana Allah akan mengindahkan akhlaknya menjadi lebih disenangi di kalangan orang lain.

12) Berselawat 33 kali sehari dapat menjernihkan hati, mudah memahami akan sesuatu ilmu yang diajarkan, di samping beroleh ketenangan fikiran.

13) Sesiapa yang berselawat tak kiralah banyak mana hitungannya setiap hari akan dapat keberkatan dalam apa jua dengan syarat ia berusaha mencari keredhaanNya.

14) Amalan berselawat sebanyak yang mungkin setiap hari menjamin keselamatan hidup dan pertolongan Allah, lebih-lebih lagi pada saat kita menghadapi kesukaran hidup.

15) Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

16) Sesiapa yang amalkan berselawat sebanyak 1000 kali setiap hari, Allah akan memeliharanya daripada sebarang ancaman musuh serta bahaya fitnah.

17) Amalan berselawat secara teratur setiap hari mampu membersihkan kekeruhan jiwa, dipermudahkan Allah akan segala urusan dan mendapat keampunan daripadaNya.

18) Menurut As-Shawi, sesiapa yang membaca selawat secara rutin, akan terpelihara hatinya daripada gangguan serta tipu daya syaitan yang melalaikan.

19) Membaca selawat 10 kali pada setiap waktu pagi dan petang akan memperolehi keredhaan serta dijauhkan diri daripada mendapat kemurkaan Allah.

20) Sesiapa yang membaca selawat sebanyak 7 kali selama 7 Jumaat berturut2, ia bakal mendapat syafaat (pertolongan) daripada baginda SAW.

21) Menurut Al-Hafiz Dimyati, sesiapa yang berhajat menemui Nabi SAW dalam mimpinya maka amalkan membaca selawat sebanyak 70 kali sehari.


22) Ada riwayat yang menyatakan bahawa amalan berselawat 80 kali tiap selepas solat Asar pada hari Jumaat, InsyaAllah akan dihapuskan dosa2 kecil seseorang.

23) Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada setiap hari, Allah akan bukakan pintu rahmat dan rezeki yang tidak disangka-sangka baginya.

24) Jiwa yang resah gelisah dapat ditenangkan dengan zikir, termasuklah berselawat sekerap yang mungkin kerana Allah itu Maha Luas rahmatnya.

25) Ulamak berpendapat, sesiapa yang mengamalkan selawat saban hari tak kira berapa hitungannya, insya Allah dihindarkan daripada taun dan wabak penyakit berbahaya yang lain.

26) Membaca selawat 1000 kali selepas solat hajat 2 rakaat mampu menghilangkan keresahan, rasa dukacita serta dikabulkan Allah akan hajatnya.

27) Menurut para ulama, sesiapa yang inginkan saat kematiannya dalam kesudahan yang baik, maka berselawatlah sebanyak 10 kali setiap selesai solat Maghrib.

28) Para Ulamak berpendapat, Allah akan sempurnakan hajat yang baik dengan sentiasa berselawat 40 hingga 100 kali setiap hari, diikuti dengan usaha yang berterusan.

29) Sabda Nabi SAW: Barangsiapa yang berselawat kepadaku sebanyak 100 kali pada hari Jumaat, maka ia akan datang pada hari kiamat dengan keadaan bercahaya - HR Abu Naim.


30) Sabda Nabii SAW: Barangsiapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat - HR Thabrani -




* Melayan jiwa yang meronta-ronta merindui bau Raudhah dan Kaabah.....
Ya ALLAH terimalah kami lagi sebagai tetamuMu.


Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Bila anda tahu apa yang anda MAHU.....

Disember 24, 2013 1 Comments

Saya dari keluarga orang biasa yang mempunyai impian dan mimpi yang besar.

Norita Shaklee

Saya juga pernah hidup seperti orang lain....kami mulakan hidup dengan penuh sederhana. Semuanya ikut kemampuan....

Masih ingat masa mula2 datang Miri, saya hanya mencari pendapatan dengan mengajar tuition dari rumah. Bermula dengan seorang anak murid, income saya hanya RM60 sebulan. Masih ingat betapa saya hargai RM60 tu. Saya simpan sedikit dan saya belanja sedikit.

Bila anak murid bertambah income pun mula beribu dengan hanya duduk dirumah. Seronok sebab saya suka mengajar. Namun malangnya saya terikat dengan masa yang sangat ketat.
Kesian anak dan suami....

So saya cuba minta KPLI dan rezeki saya dapat.  Bila mula bekerja, cabaran hebat sebab mengajar dan tugas guru itu hakikatnya 24 jam dan 7 hari seminggu. Kesian anak saya terpaksa dihantar rumah jiran.

Terpaksa lalui semuanya kerana masa tu tak de pilihan.

Lahirkan anak kedua, saya nekad nak kerja dari rumah....saya nak jadi macam kawan saya yang lain, belanja tanpa ada masalah, nak bersedekah banyak, bercuti tempat yang best setahun sekali, bawak mak dan keluarga berjalan atau buat umrah.

Impian saya besar tau! Bila saya share kan dengan kekawan terdekat mereka kata impian saya besar sangat dan pernah pula ada yang tanya....boleh capai ke?

Pada mula saya buat Shaklee, saya berdiri sorang diri memperkenalkan Shaklee...lama-ke lamaan ALLAH hantar orang-orang yang menemani saya sehingga hari ini.

Saya tak pernah simpan dalam hati mereka yang hentam saya dalam dunia siber malah sindiran mereka yang anti supplement itulah menjadikan saya terus kuat memperkenalkan vitamin ini. Percayalah halangan dan cabaran bukan hanya datang dari luar tetapi dalam ahli keluarga.

Syukurnya berkat amalan2 yang diturunkan oleh sahabat dan guru2 [ sesiapa juga yang memberikan saya ayat amalan, merekalah guru saya...semoga ALLAH sentiasa merahmati kalian] menjadikan saya semakin kuat dan tabah.

Kini saya masih meneruskan perjuangan....saya sayangkan Shaklee.....vitamin yang banyak beri manfaat pada saya, emak saya, arwah atuk Tan saya, adik beradik2 saya dan anda......

Kami masih menyediakan kelas untuk mereka yang perlukan ....

✎ kesihatan

✎ kewangan

✎ melancong



 Maka jika anda rasa kos sara hidup yang makin meningkat sekarang membuatkan anda tertekan, why not kita cuba usaha dapatkan side income sambil memperbaiki amalan dan berusaha bersangka baik pada ALLAH setiap masa.

Jika anda stress dan menyebabkan taraf kesihatan anda merosot, jom cuba produk Shaklee.

Tak salah beri peluang pada diri....saya dulu juga seperti anda....dan alhamdulillah kini lebih baik dari dulu. 

Saya tak mampu nak ubah nasib anda tetapi hanya anda sahaja yang mampu ubah sikap dan kehidupan anda untuk menjadi lebih baik!


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 23 Disember 2013

Maldives Percutian Penutup 2013

Disember 23, 2013 1 Comments

Kalau tak berani bermimpi, ketakutan akan menguasai diri. Apabila ketakutan yang bermaharajalela...tiada satu pun yang akan berubah dalam hidup. Ini yang saya belajar dari cerita Frozen!


Dulu kalau sebut percutian melebihi 5 angka saya akan fikirkan ianya angan-angan kosong. Namun selepas belajar tentang " pentingnya berani bermimpi " segalanya menjadi tidak mustahil.

Tahun ni abah Addinnasa pilih Maldives sebagai percutian penutup tahunan 2013. Maldives adalah sebuah negara Islam. So paling senang nak cari makan !

Maldives adalah negara yang mempunyai 1190 buah pulau. Tetapi hanya 200 pulau yang dijadikan resort percutian. Resort atas pulau ini adalah dalam kategori high end vacation. Memang kena kumpul duit betul2 jika kita nak berjalan ke sini. Abah Addinnasa amik masa 3-4 bulan nak bawa kami ke sana.

So kami memilih Kurumba Island sebab ia hanya 10-15 minit naik bot dari airport ke pulau. By the way, airport Maldives atas sebuah pulau manakala ibu negaranya iaitu Male terletak atas pulau yang berdekatan.

Pada mula berangan nak pergi bercuti di Gili Lankanushi...Serius cantik! Tapi sebab anak belum besar...tak berani la pulak. Hehehe....may be lain kali la. Kami pilih Kurumba.

Secara kebetulan Airasiago ada promotion. So alhamdulillah memang best la.

Shaklee Miri


Shaklee WAHM

Kalau nak ke Maldives memang kena book thru internet hotel yang kita pilih. Sampai di airport kita perlu ke booth resort yang dituju.

Memandangkan Kurumba dekat, so kami menaiki boat ke resort.

Shaklee Independent Distributor

Sampai sahaja ke sana....kami di sambut dengan sangat mesra oleh staff resort dengan kalungan siput serta ice cream kelapa yang sangat la sedap!

Shaklee dari rumah

Syukur rezeki kami dapat upgrade rumah  tanpa sebarang bayaran tambahan. Syukur pada ALLAH.

Shaklee kerja dari rumah

Cantiknya Maldives ...

Shaklee part time

Memori terindah di Maldives

Norita Shaklee

Syukur pada ALLAH kerana mengizinkan kami melihat keindahan ciptaanMu.....

Semoga ada rezeki kami mengelilingi dunia melihat keajaiban ciptaan ALLAH yang Maha Besar lagi Maha Hebat.


Tak sabar dengan perjalanan 2014....Rindu melihat kaabah dan Raudah. Semoga kami dijemput lagi tahun hadapan....amin.




Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Ahad, 22 Disember 2013

Shaklee Independent Distributor - Jom Belajar Order Online!

Disember 22, 2013 0 Comments

Segalanya kini di hujung jari. Maka terpulang pada kita sama ada mahu dan tidak.

Shaklee Miri

15 tahun dahulu semasa awal penglibatan saya dalam Shaklee, untuk mendapatkan produk saya terpaksa menaiki LRT dari stesen Universiti ke Stesen Wangsa Maju. Dari stesen saya menapak celah-celah rumah orang ke branch Shaklee Wangsa Maju.

Selepas itu saya berpindah ke Sarawak...nak order kena order dari KL dengan caj tambahan 10% sebagai caj pos. Selepas itu Shaklee buka branch di Kota Kinabalu Jalan Luyang kalau tak silap...so kini caj pos hanya RM20 untuk order bernilai RM999 ke bawah. Manakala jika order melebihi RM1000 syarikat berikan penghantaran percuma.

Ini cerita zaman dulu....tapi kini semua dah mudah.

Hanya perlukan komputer atau smart phone. Kini semua di hujung jari.

Shaklee Order Online


Shaklee Miri


Bayangkanlah betapa mudahnya berbisnes Shaklee pada hari ini.

Kalau dulu nak register ahli kena isi borang. Sekarang tak perlu....paperless! Hanya perlukan internet dan just log in, klik ke online enrolment. Nak order hanya klik shopping. Nak cek bonus? Semua hanya di online!



Nak lebih detail ; sila klik sini. SHAKLEE  ONLINE -MANUAL. Sini lebih lengkap.

Apa kelebihan beli online?

Shaklee Miri


Berminat nak sertai kami?
Jangan tunggu lagi ! Hanya kita yang mampu mengubah nasib kita!



 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 12 Disember 2013

Lunch with Roger Barnett

Disember 12, 2013 0 Comments

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak de siapa tahu.


Alhamdulillah para tarikh 12 Disember 2013, di Mandarin Oriental Kuala Lumpur, kami berpeluang menjamu selera @ lunch with Roger Barnett.

Siapa Roger Barnett? Beliau adalah owner Shaklee…. fun macam tak percaya malah macam mimpi dapat makan dengan somebody yang surely hebat.

Hebatnya insane ini ialah dia sangat humble and very soft spoken person !  Tak sombong jauh sekali nak berlagak. Walhal punya banyak bisnes selain Shaklee, beliau seorang yang sangat disenangi.

Antara gambar yang diambil selepas lunch tadi…..

Norita Shaklee

Gambar yang paling saya suka :)




Shaklee Miri

With FLC team.

Rezeki hebat lagi, selepas kami makan malam, terserempak dengan Roger sekali lagi apabila beliau juga baru balik dinner dengan management team.


So dapatlah kami sekeluarga bergambar bersama dengan pemilik Shaklee ini. MasyaALLAH rezeki hebat dari ALLAH hari ini….sujud syukur saya!

Nak lagi terharu beliau buat magic untuk Addin dan Nasa!

sila klik untuk lihat Video Magic from Roger Barnett untuk Addin dan Nasa



Nak join us?
♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 6 Disember 2013

Benarkah Set Penyusuan Shaklee Banyakkan Susuibu ?

Disember 06, 2013 0 Comments

Memberikan susuibu pada si manja menjadi impian semua insan bergelar ibu terutama mereka yang nak berikan terbaik buat anak mereka. Bekerjaya bukan satu alasan untuk menafikan hak si manja.


Walau bagaimanapun, seorang surirumah tidak bermakna mereka mudah untuk menyusu dan mudah menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun. Ini kerana banyak faktor yang penting untuk menjayakan penyusuan.

Ramai ibu muda yang kurang arif akan ingat bahawa dengan makan vitamin yang sedang popular di pasaran akan terus buatkan susu mereka jadi banyak dan melimpah ruah.

Hakikatnya konsep penyusuan asas perlu dan wajib di fahami oleh ibu2 yang ingin menyusukan anak mereka.

Antara perkara penting yang perlu diutamakan ialah

1. Susu akan banyak apabila lagi kerap anak menyusu atau sistem perahan yang konsisten setiap 2 jam.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 liter sehari.

3. Pemakanan si ibu seimbang dan mencukupi. Ibu yang menyusu tidak boleh skip makan atau hanya light meal sebab si anak perlukan susu yang bernutrisi untuk membesar.

4. Si ibu yang ingin menyusukan anak perlu tahu apakah ubat merancang kehamilan yang boleh digunapakai jika ingin menyusu anak dan waktu yang sama mengamalkan pil perancang keluarga.

5. Si ibu perlu tahu apakah yang dimaksudkan dengan POWER PUMPING terutama apabila si ibu perlu mencukupkan stok keperluan susu anak terutama apabila anak dihantar di taska atau ditinggalkan bersama baby sitter. POWER PUMPING juga sangat penting apabila si ibu tidak dapat mengepam secara konsisten setiap 2 jam di tempat kerja.

6. Si ibu perlu pandai menjaga kesihatan diri dan mengelakkan keletihan melampau atau tekanan perasaan kerana ianya boleh mengganggu penghasilan dan pengeluaran susuibu.

7. Si ibu kena yakin dengan doa dan diri sendiri bahawa susuibu yang dihasilkan mencukupi untuk si manja.

8. Jangan bandingkan diri dengan orang lain tetapi sentiasa bersyukur dengan rezeki yang diperolehi.

9. Kekal positif dan bersangka baik dengan hasil usaha sendiri.

10. Sentiasa bersyukur setiap kali selepas menyusukan / memerah supaya tenaga positif kuat dalam diri.


Pengambilan supplement hakikatnya membantu tubuh ibu mendapat zat vitamin dan galian yang sukar untuk dilengkapkan dari makanan harian. Setiap vitamin mempunyai fungsi yang berbeza.

Namun jujurnya hari ini ramai pengedar yang menjual atas dasar bisnes maka mereka akan sarankan 2 produk sahaja iaitu Alfalfa dan ESP.
Walaupun begitu sebagai seorang pengamal tegar selama 15 tahun, set 3M yang sering saya sarankan mempunyai fungsi yang tertentu dan seimbang malah meliputi keperluan ibu secara menyeluruh.

Set Menyusu Miri

Secara ringkasnya :

1. ESP - membentuk dan membaiki sel dalam tubuh. Ia penting untuk ibu dan anak malah komposisi utama dalam susuibu adalah protien. ESP adalah protien lengkap yang diperlukan oleh badan manusia. Ianya protien dari kacang soya yang tidak diubah genetiknya.


2. Vitalea with iron - Ianya adalah multivitamin yang lengkap dengan sat dan galian utama yang diperlukan oleh badan. Antara tanda kekurangannya ialah si ibu mudah rasa nak pitam malah ada yang mudah rasa pening kepala selepas menyusukan anak.

3. Vitamin C - Penting untuk menjadi asas kepada sistem pertahanan badan. Ini membantu si ibu mengawal tekanan yang dihadapi malah ia membantu si manja sihat.

4. B complex - Ia vitamin penting untuk bina darah. Ia juga terkenal sebagai vitamin penenang. Ia membantu si ibu kekal bertenaga dan tidak mudah moody.

5. Ostematrix - Ia adalah kalsium, magnesium dan vitamin D yang sangat penting untuk pembinaan darah, sistem saraf dan keperluan utama pembentukan tulang dan gigi.

6. Alfalfa - ia adalah tumbuhan yang kaya dengan protien dan zat galian [ micro nutrien]. Ia dalam kelompok herba maka pengambilannya memerlukan pengambilan air yang mencukupi dan konsisten.
Bagi ibu menyusu ia sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susuibu. Walau bagaimanapun, alfalfa tidak sesuai untuk ibu yang anaknya yang di diagnose G6PD kerana alfalfa mengandungi vitamin K.
Oleh kerana alfalfa mengandungi vitamin K, pengambilannya oleh ibu menyusu akan mendapati susuibu pekat dan sedikit kuning kehijauan.

Jadi jika anda ibu yang baru dalam dunia penyusuan, pastikan anda tahu vitamin yang anda ambil.
Dapatkan konsult dari pengedar yang membantu anda untuk menjayakan penyusuan.

Banyak entry saya sebelum ini yang berkaitan …sila layari :

1. Rahsia Terbesar Banyakkan Susuibu

2. Hasil Kajian Saya Pemakanan Faktor UTAMA Banyakkan Susuibu

3. Set Penyusuan Shaklee yang Sesuai dengan SAYA?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
   These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
    Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari        
    rumah boleh berhubung dengan kami melalui Email
   Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
   Gmail : addinnasa[@]gmail.com



  ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

   Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 27 November 2013

Rahsia pada "BERSYUKUR'

November 27, 2013 0 Comments

Dulu saya juga tertanya-tanya mengapa ada kawan arwah abah yang kaya dan makin kaya...tapi abah selalu cerita kawannya si polan bin si polan ni kaya dan suka buat sedekah. Bagi sedekah bukan sikit tapi ribu cerita abah lagi.

Mudahnya Menjemput Rezeki

Saya menjadi teruja dan sering belajar dan mencari bahan dalam buku....mengapa orang boleh jadi kaya? Dan apa yang buat mereka jadi kaya? Memang betul mereka kaya sebab kerja keras dan hasilnya terletak pada apa yang mereka usahakan.

Namun sesuatu yang saya sedar, kaya bukanlah penamat segala-galanya. Kaya itu untuk membuat amal, kaya itu untuk membantu fakir miskin dan 8 golongan asnaf. Namun kaya tidaklah pada duit semata tapi banyak aspek kehidupan yang lain ...kaya kasih sayang, kesihatan, keselamatan paling utama.

Hebatnya nikmat  itu sentiasa bertambah dan melimpah apabila kita bersyukur. Bersyukur dalam konteks lebih luas iaitu banyak memberi dan berkongsi rezeki yang diperolehi. Barakah sedekah itu sendiri membuatkan rezeki lain turut bertambah....kesihatan yang bertambah baik, kasih sayang yang lebih hebat, keselamatan yang terjamin oleh ALLAH malah banyak lagi.

Hakikatnya zakat, infaq dan sedekah itu ibarat terusan sungai yang kita sediakan untuk memudahkan pengaliran rezeki kepada kita sendiri. Lagi besar terusan yang rezeki yang datang.

Walaupun bukan itu niat utama namun itulah fadilat amalan mengamalkan ZIS.

Apapun ia balik pada niat kita. Kalau dunia yang kita kejar, dunialah yang kita dapat. Moga kita semua tergolong dari hambaNya yang sentiasa berusaha mendapat redhaNya di dunia dan akhirat.

Jom kita sediakan terusan rezeki yang hebat!



Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 25 November 2013

Mengapa surirumah perlu ada pendapatan?

November 25, 2013 0 Comments

Tak salah belajar tinggi tapi hanya jadi surirumah sebab tanggungjawab isteri menjaga anak ditambah jika suami mampu nak tanggung ke semua kos kehidupan.


Mak saya sendiri dulu seorang surirumah. Mak saya menghantar dan menjemput kami  adik beradik ke sekolah sehingga umur saya 17 tahun.....lengkap sehingga form 5.

Namun ketentuan Ilahi tiada siapa dapat menghalang.....semasa umur saya 19 tahun abah meninggal dunia. Di kala itu mulalah fasa baru dalam kehidupan kami di mana mak terpaksa bekerja untuk menyara kami adik beradik. Mak mula dengan kerja kilang....bahagian stor seingat saya....dan selepas itu mak bekerja sebagai tukang masak di sekolah asrama yang berdekatan dengan rumah.

Paling saya sedih kerana dua adik bongsu saya terpaksa belajar berdikari. Mereka ke sekolah naik bas. Mereka kena lalui semua sebab mak kami terpaksa bekerja.

Oleh kerana inilah saya menanamkan impian untuk bantu seramai boleh surirumah untuk menjana pendapatan dari rumah. Memang benar, ada antara kita yang suaminya mungkin berpangkat besar malah pendapatan yang hebat namun jika ada sesuatu yang terjadi pada si suami, si isteri akan terpaksa bekerja untuk meneruskan kehidupan dan terpaksa meninggalkan anak dalam jagaan orang lain sedangkan sebelum ini semuanya kita sendiri yang uruskan.

Alhamdulillah kini ramai surirumah yang mampu menjana pendapatan hebat melalui Shaklee. Malah ramai ibu yang bekerjaya yang dah berhenti awal dengan hanya berbiz Shaklee dari rumah.

Namun sayugia saya ingatkan , ibu2 yang ada impian nak berhenti kerja dan menjaga anak di rumah....bolehlah mengambil langkah awal dengan usahakan secara sambilan. Ini sangat membantu apabila dah berhenti nanti.

Ada juga suara yang bertanya...bolehkah bisnes ni membantu? Jika anda tak cuba, anda takkan tahu. Sebab setiap orang ada rezeki yang tersendiri. Cepat lambat balik pada usaha kita.

Jika mencari rezeki memang penat tapi menjemput rezeki lebih mudah. Itulah bisnes yang kami jalankan hanya dari rumah.

Shaklee Miri


Shaklee Miri

Shaklee Miri

Anda kenal mereka? Mungkin mereka adalah saudara atau kawan baik anda. Mereka adalah antara ribuan surirumah yang dah mula bersinar dalam Shaklee..... mereka tak pernah jemu malah sentiasa berusaha. Tak mustahil tahun depan mereka melangkah bersama yang lain mengambil award di atas pentas.

Anda berminat?

Jom sertai kami.

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Ahad, 24 November 2013

Kelas Cegah Diabetes dengan Shaklee di Miri

November 24, 2013 0 Comments

Cegah sebelum kena....Diabetes adalah ibu kepada segala penyakit.
Kelas semalam merungkai banyak persoalan mengapa pentingnya menjaga kesihatan dan mencegah lebih baik dari merawat.



Shaklee Vitamin Miri

So semalam kami dah bersedia nak ke kelas Shaklee anjurkan secara percuma di Miri....
sangat bersemangat. Walau kami dah lebih 15 tahun dalam Shaklee, kami sentiasa dahagakan ilmu untuk mengetahui perkembangan dunia nutrisi.

MasyaALLAH banyak yang kami belajar.

Benarlah kata orang setiap cikgu punya cara penyampaian yang berbeza dan pasti ada terselit ilmu baru walau topik yang sama kita belajar.

Dulu saya belajar set Diabetes cuma Vitalea, B com, Vitamin C, Zinc , GLA dan ESP [ tetapi tidak sesuai pengidap diabetes yang punya masalah kidney failure] tetapi kidney Shaklee dah ada Vivix.

Vivix masih baru dalam dunia nutrisi. Namun alhamdulillah ia sangat memberansangkan terutama untuk mereka yang mahu kekalkan kesihatan yang optimum.

Alhamdulillah testimoni dari ahli keluarga saya sendiri buatkan kami lebih yakin untuk berkongsi dengan ramai yang masih mencari-cari supplement untuk kesihatan diri.

Saya bersyukur sangat sebab mak saya dah tak perlu bergantung dengan insulin seperti dulu.

Saya bersyukur kerana adik saya Ein tak perlu lalui operation tiroidnya.

Alhamdulillah...saya bersyukur atas banyak perkara dalam hidup ini.

Saya bersyukur juga kerana Allah mengizinkan kami hadir untuk belajar kelas diabetes semalam....

Cegah Diabetes bersama Shaklee

Bagi anda yang mempunyai ahli keluarga yang mengidap Diabetes jenis 2 ; jika anda ingin tahu apa yang Shaklee boleh bantu anda.... boleh hubungi kami untuk kami share kan ilmu yang kami peroleh semalam, insyaALLAH.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 21 November 2013

Surirumah abad ini....

November 21, 2013 0 Comments

Aku yang dulu bukan yang sekarang....


Saya yakin inilah yang sesuai diperkatakan pada surirumah abad ini.

Ramai yang dah celik IT dan buka mata betapa pentingnya mereka ada pendapatan.

Mak saya dulu seorang surirumah dan apabila arwah abah meninggal secara mengejut mak terpaksa kerja kilang demi menyara kami adik beradik.

Sebab itu saya selalu sarankan surirumah dari beronline fb tanpa apa2 pendapatan, why not sertai Shaklee bersama group kami.

Alhamdulillah ia semakin berkembang di Miri... kini ramai surirumah yang dah ada pendapatan bersama Shaklee.

Salah seorang mereka ialah Kak Suhaila.

Norita Shaklee


Saya sangat terharu apabila beliau menghantar text whatsapp yang berbunyi :

Norita Shaklee

Untuk orang Sarawak, kitak orang boleh terus hubungi Kak Suhaila untuk penerangan yang lebih lanjut. No Tel kak Suhaila : 0128528013.


 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Keramat SABAR

November 21, 2013 0 Comments

Masih ingat pada tahun 2007, saya nekad nak menjaga anak-anak saya sendiri. Masa tu pula heboh pasal maid yang dera anak.

Shaklee Miri

Saya mencari apakah pekerjaan yang boleh memberi saya gaji tetapi hanya perlu diusahakan dari rumah. Di kala itu saya teringatkan Shaklee saya yang saya usahakan sejak zaman Universiti lagi.
Saya bertanya pendapat beberapa kawan baik saya tentang idea saya nak kenalkan Shaklee secara online. Dari situlah lahirnya blog Anakkuwiraku.blogspot.com. Saya kongsikan semua manfaat produk Shaklee yang saya amalkan dan produk yang baru dilancarkan dalam Malaysia.

Pada awal penulisan, blog saya tidak pernah mendapat perhatian pembaca kecuali kawan-kawan terdekat. Hanya beberapa kenalan baru dunia siber saya peroleh dari forum susuibu yang terkenal pada waktu itu. Adatlah bila kita bukan somebody, pasti ada penentangan dan penolakan. Saya tak ambil hati sebab niat saya nak share manfaat produk ini.

Saya memang amalkan vitamin Shaklee sejak bujang , mengandung anak pertama Addin dan terus continue dengan Nasa. Menyusu Nasa tak banyak beza dengan menyusu Addin sebab saya amalkan Shaklee. So pada saya , saya nak sharekan manfaat Shaklee ni pada ibu bekerja dan ibu yang menyusu anak.

Ujian memang banyak bila orang kata kita taksub, tapi ye la nak amik hati pun takat mana sangat sebab balik pada niat. Niat saya nak share kebaikan produk Shaklee aje. Jika berminat cuba, jika tak minat abaikan. Tak de paksaan pun.

Alhamdulillah dah hampir  6 tahun lebih blog saya ni wujud...syukur. Kalau dulu si A penentang kini pengamal tegar.
Pada saya setiap orang berhak memilih yang terbaik dalam hidup masing-masing.

Alhamdulillah ' Sabar' itu punya keramat yang besar. Kini ramai mengenali Shaklee malah lebih mudah boleh di order secara online [ website] khas Shaklee.

Ujian nak naik sehingga berada pada ini sentiasa wujud namun saya jadikan ia makanan kehidupan. Tanpa ujian kita tak tahu kat mana kekuatan semangat dan keyakinan diri kita.

Jika kurang ilmu biasanya akan mudah mengalah sebab sikap sendiri juga puncanya.

Memang nak berjaya dalam apa jua bidang, ilmu sangat2 penting.
Bukan ilmu produk semata-mata, ilmu Allah { Al Quran} , motivasi dan perkara-perkara yang berkaitan dengan bidang kita ceburi.

Syukurlah masa zaman U setiap minggu saya ulang alik dari UM ke Wangsa Maju untuk belajar kelas produk. Berbaloi penat lelah untuk dapatkan ilmu tersebut. Masih ingat saya terpaksa pinjam duit roomate nak naik lrt bila poket kering dan saya bersyukur kerana mampu belanja roomate saya sampai sekarang kerana jasanya sangat saya kenang sehingga hari ini.

Syukur pada ALLAH atas segala aturanNya dan saya nampak banyak manfaat bila redha atas aturanNya.

Tips mudah nak berjaya :

1. Tingkatkan hubungan dengan ALLAH.
2. Banyakkan ilmu.
3. Sabar.
4. Hati kena cekal dan semangat kena kental.
5. Kena yakin pd diri.
6. Buat baik pada mak ayah.
7. Banyakkan doa. Doa itulah senjata mukmin.


Saya masih belajar sehingga hari ini.


Jumpa di puncak kejayaan!





 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 7 November 2013

Euphoria Shaklee Business Opportunity Drive - EBOD

November 07, 2013 0 Comments
EBOD di Miri
Alhamdulillah EBOD telah banyak kami adakan di Miri dan ada juga bersama company [ Terima kasih Miss Olivia yang banyak membantu] yang diadakan setiap sebulan sekali.

Baru-baru ini pertama kali kami menyediakan EBOD di KL dan sangat terharu kerana kehadiran dan sambutan yang begitu hebat membuatkan kami benar2 teruja. Ada yang datang dari Utara - Penang, Perak, Kuantan, Terengganu, Pahang, Melaka malah dari Johor sendiri.

Lebih saya gembira apabila semua rakan bisnes memaklumkan ada peningkatan yang hebat dalam performance mereka pada bulan Oktober.

Euphoria Shaklee
EBOD di KL



Euphoria Shaklee
EBOD di KL

Apa sebenarnya EBOD ?
Kami kongsikan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee, latar belakang syarikat dan produk yang ada dalam pasaran Malaysia. Selain itu kami juga kongsikan rahsia kejayaan leader2 hebat dalam Euphoria bersama hadirin. Ia membantu orang awam mengenali Shaklee dengan lebih dekat dan membuka peluang orang baru menyertai Shaklee Euphoria.

Alhamdulillah telah lahir ramai leader baru  dalam seluruh organisasi Euphoria.

Tahniah saya ucapkan buat semua leader2 besar saya seperti Master Shareeza, Master Arnie, Master Farah Alias, Master Siti Nusrat dan SEMUA leader2 hebat [ list panjang tapi kalian sentiasa dalam hati saya] yang sentiasa dalam doa saya. Kepada semua anak, cucu dan semua dalam organisasi saya yang sedang berjuang mencapai apa yang diimpikan...doa saya semoga perjalanan kalian di rahmati ALLAH dan sentiasa dipermudahkan.

Bagi anda yang ingin menyertai kami, jangan segan silu untuk email kami dan kami akan guide anda seperti orang lain juga. Kami akan berikan lengkap homework anda bila anda benar2 mahu dan komited.



♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari

 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 23 Oktober 2013

Shaklee Miri & Vita C Plus Shaklee !

Oktober 23, 2013 0 Comments

Ianya dah KEMBALI !!! Vita C Plus Shaklee !!!


Alhamdulillah semalam dah sampai !!!

Vitamin yang ditunggu-tunggu !!!

Shaklee Sarawak


Semalam lagi dah ramai leader2 yang amik stok mereka !

So bagi kalian yang berada di Sabah Sarawak malah satu Malaysia, boleh dapatkan Vita C Shaklee anda hari ini!

Tips kulit anjal *

Amalkan 2 sudu besar ESP + 1 peket kolagen dan 1 biji Vita C Plus antara waktu breakfast dan lunch.

Amalkan 14 hari dengan konsisten! Pastikan anda mendapat kulit wajah yang bersih, anjal dan berseri !!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Tiroid dan Vivix?

Oktober 23, 2013 0 Comments

Malam tu Ein takde suara nak bercakap dengan katanya tiroid Ein dah makin teruk. Masa tu pulak malam, kalau siang saya memang dah pos Vivix pada adik saya ni. Syukurnya pulak vivix mak yang saya orderkan baru sampai jadi saya cakap kat mak, sementara vivix mak yang sedia ada masih sikit dahulukan Ein yang sakit teruk. Doktor beri Ein tempoh 2 minggu sebelum kena operate ...kata Ein.


Ein adalah adik perempuan saya yang bongsu. Siapa tak risau bila tahu adik sakit?

Maka mulalah cerita Ein makan Vivix setiap hari. Namun saya pesan, kalau panas sangat minum air kelapa muda untuk detox semula darah.

Masa berlalu dengan begitu cepat....pejam celik pejam celik rupanya dah 2 minggu.


Semalam Ein text whatsapp


Vivix Miri

Terus saya call Ein nak dengar sendiri apa cerita dari doktor. Yang pasti kegembiraan Ein adalah tak perlu kena operate seperti yang disarankan doktor sebelum itu.
Doktor kata Ein tak payah makan ubat tiroid dah !!!

Bagi mereka yang nak lebih lanjut mengenai hal ini boleh hubungi Ein 012-9944503.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Isnin, 21 Oktober 2013

Adakah benar ia pilihan kita atau terpaksa memilih?

Oktober 21, 2013 0 Comments

Benarkah apa yang kita ada hari ini kebanyakkannya adalah bukan pilihan kita tetapi keadaan yang memaksa untuk kita terpaksa memilih ?

Shaklee Miri
Adakah kereta yang kita pakai sekarang merupakan kereta pilihan atau terpaksa memilih atas dasar kekangan kewangan?


Sebagai contoh :

1. Si A adalah penjawat awam @ kakitangan kerajaan dan bekerja sebagai kerani. Dengan gaji yang kecil beliau hanya mampu membeli sebuah kereta kecil yang bayaran bulanannya mungkin tak lebih RM500 sebulan.

2. Si B adalah penjawat awam yang bergred tinggi. Beliau mampu memiliki sebuah kereta tahap sederhana mewah dengan bayaran bulanan RM1000 sebulan.

Ini merupakan senario biasa dalam dunia makan gaji.

Namun seseorang telah membuka mata dan minda saya apabila saya sendiri melihat cara hidupnya yang berbeza.

Kakak Shim [ bukan nama sebenar] hanyalah seorang kerani. Namun kerana mempunyai impian yang besar, beliau gagahkan mengusahakan perniagaan sampingan. Beliau memang seorang yang sangat rajin. Sepanjang perkenalan saya dengan dia, semangat untuk berjaya membuatkan saya benar-benar kagum dan menjadikan beliau salah seorang idola saya sebelum ini.
Beliau mampu memakai kereta hebat dan beliau mampu miliki apa yang kebanyakan orang bergred tinggi beroleh.

Hakikatnya semua orang boleh berjaya. Sama ada mahu berusaha mengubah nasib diri atau hanya duduk mengharapkan belas ikhsan orang lain.

Pilihan ditangan kita.

Adakala punca utama adalah dalam diri kerana tidak yakin namun perasaan ini datang banyak dipengaruhi oleh beberapa faktor antaranya ialah

1. Sikap sendiri yang malas membaca.

2. Faktor sekeliling - siapa disekeliling kita? Adakah mereka yang rajin membaca atau rajin bergosip.

3. Banyak bertanya dari banyak membaca. bila ini berlaku hasil jawapan adakala bukanlah seperti yang sepatutnya tetapi banyak dipengaruhi oleh pengalaman orang yang ditanya.

4. Tiada impian. Ini antara punca utama mengapa ramai kita yang hanya berada di takuk yang sama dari tahun ke tahun.

5. Jauh dengan pencipta. Bila kita tidak solat, mengaji dan berzikir semangat kita tiada. Maka kita akan cepat mengalah.

Maka hakiktanya semua ditangan kita.

Walau mungkin belajar tak tinggi mana tapi tak bermakna kita tak boleh berjaya sampai bila2.

InsyaALLAH akan saya kongsikan satu kisah benar tentang sahabat saya kak Su yang dulunya hanya surirumah dan kini dah berjaya dalam bisnes yang diceburinya.

InsyaALLAH akan bersambung dalam next entry......



 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Khamis, 17 Oktober 2013

Shaklee Set Diet !!!

Oktober 17, 2013 0 Comments
Bila badan kita berisi hakikatnya kita memberikan tekanan pada tulang terutama bila berat telah melebihi berat ideal kita.

Shaklee Slim set



Maka sangat penting kita menjaga kesihatan tubuh badan kita.

Untuk dapatkan bentuk badan yang ideal kita digalakkan jaga makan, bersenam melalui aktiviti riadah, pengambilan air kosong yg mencukupi [ selari dgn berat tubuh] dan supplement yang penting :

1. Lecitin @ Omega sebagai pembakar lemak.
2. Alfalfa sebagai fiber yang menyerap lemak imulsi untuk diangkut keluar.
3. ESP untuk membekalkan tenaga yang berterusan.
4. GLA membantu menstabilkan hormon dan menurunkan trigleceride [ sejenis lemak yang tidak sihat]
5. Performance drink - disarankan pada mereka yang susah minum air masak kerana ia berfungsi untuk seimbangkan bendalir dalam badan.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Rabu, 9 Oktober 2013

Set Penyusuan SHAKLEE Paling POPULAR

Oktober 09, 2013 1 Comments

Banyak vitamin dah habis di branch !!! Keluhan seorang customer walk in. Namun dalam realitinya, produk ini dah semakin dikenali dan ia sangat sinonim dengan ibu yang menyusu dan mengandung terutama set penyusuan !


Sebelum anda memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan anda, saya sarankan anda maklumkan kepada pengedar Shaklee anda

1. Jadual pemakanan harian anda
2. Berapa liter minum sehari
3. Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jadual penyusuan si manja anda.

Andai ada yang bertanya boleh ke saya beli satu - dua jenis sahaja? Jawapan saya ; balik pada si ibu. Jika punya kemampuan bagus beli yang menyuluruh.


Antara set popular ialah :


Empat set itu ialah

1. Set B
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
     
2. Set Eu Four Pack
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.

3. Set E
  • Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
  • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.


4. Set 3M
  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 


Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Buat renungan bersama....

” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”. 




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.

 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛


 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Jumaat, 4 Oktober 2013

Shaklee - kini boleh buat order online!

Oktober 04, 2013 0 Comments

Semuanya semudah ABC hanya dihujung jari.



Norita Shaklee Miri



Ia dinanti dah beberapa tahun...kini yang dinanti telah tiba. Syukur pada ALLAH.

Jika dulu nak order kena email, call atau pun fax tetapi kini ahli atau pengedar Shaklee boleh membeli melalui website khas Shaklee.

Menjimatkan masa !

Norita Shaklee Miri



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛
Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia