Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Shaklee Miri : Omega untuk kesihatan optimum

Imej
Ramai orang tahu khasiat minyak ikan untuk DHA, daya ingatan yang kuat dan lebih kepada otak. Namun hakikatnya Omega mempunyai banyak khasiat yang tersembunyi.

Omega sebenarnya jika diambil secara konsisten, kita akan dapati kita lebih bertenaga, mempunyai kecerdasan minda dalam berfikir dan menjana idea, tiada masalah sendi bila dah semakin berusia, kolestrol baik terjaga, berat badan lebih ideal bila pemakanan terjaga dan awet muda.
Omega juga membantu meningkatkan imun sistem secara tidak langsung.

Saya dan seluruh keluarga memang amalkan.

Saya :
Saya makan omega untuk pastikan saya cergas dan kulit saya nampak muda. Saya suka makan omega  setiap hari supaya badan saya kekal warm dan tak mudah rasa sejuk atau sengal. Omega buat imun sistem saya lebih kuat.

Suami :
Suami makan untuk jaga tahap kolestrol dalam badan dan bagus untuk otak.

Anak-anak saya :
Mereka makan bila badan rasa sejuk terutama selepas swimming. Biasa sebelum swimming dah makan dulu. Untuk mereka lebih mengingat apa…

Shaklee Miri : Business Opportunity Sharing

Imej
Merungut tak guna sebab ia tak mampu untuk ubah nasib kita. Apa kata kita ubah sikap, ubah cara secara langsung mampu ubah kehidupan kita sendiri dan keluarga?
Jom datang dan dengar peluang Shaklee tawarkan !

Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari N @ Ibu Addinnasa

Selawat dan fadilatnya.

Imej
Amalan yang mudah namun dipandang ringan....hakikatnya selawat banyak fadilatnya.


1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (HR Muslim.)
2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.
3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita.
4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.
5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.
6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.
7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, denga…

Bila anda tahu apa yang anda MAHU.....

Imej
Saya dari keluarga orang biasa yang mempunyai impian dan mimpi yang besar.
Saya juga pernah hidup seperti orang lain....kami mulakan hidup dengan penuh sederhana. Semuanya ikut kemampuan....

Masih ingat masa mula2 datang Miri, saya hanya mencari pendapatan dengan mengajar tuition dari rumah. Bermula dengan seorang anak murid, income saya hanya RM60 sebulan. Masih ingat betapa saya hargai RM60 tu. Saya simpan sedikit dan saya belanja sedikit.

Bila anak murid bertambah income pun mula beribu dengan hanya duduk dirumah. Seronok sebab saya suka mengajar. Namun malangnya saya terikat dengan masa yang sangat ketat.
Kesian anak dan suami....

So saya cuba minta KPLI dan rezeki saya dapat.  Bila mula bekerja, cabaran hebat sebab mengajar dan tugas guru itu hakikatnya 24 jam dan 7 hari seminggu. Kesian anak saya terpaksa dihantar rumah jiran.

Terpaksa lalui semuanya kerana masa tu tak de pilihan.

Lahirkan anak kedua, saya nekad nak kerja dari rumah....saya nak jadi macam kawan saya yang lain, …

Maldives Percutian Penutup 2013

Imej
Kalau tak berani bermimpi, ketakutan akan menguasai diri. Apabila ketakutan yang bermaharajalela...tiada satu pun yang akan berubah dalam hidup. Ini yang saya belajar dari cerita Frozen!
Dulu kalau sebut percutian melebihi 5 angka saya akan fikirkan ianya angan-angan kosong. Namun selepas belajar tentang " pentingnya berani bermimpi " segalanya menjadi tidak mustahil.

Tahun ni abah Addinnasa pilih Maldives sebagai percutian penutup tahunan 2013. Maldives adalah sebuah negara Islam. So paling senang nak cari makan !

Maldives adalah negara yang mempunyai 1190 buah pulau. Tetapi hanya 200 pulau yang dijadikan resort percutian. Resort atas pulau ini adalah dalam kategori high end vacation. Memang kena kumpul duit betul2 jika kita nak berjalan ke sini. Abah Addinnasa amik masa 3-4 bulan nak bawa kami ke sana.

So kami memilih Kurumba Island sebab ia hanya 10-15 minit naik bot dari airport ke pulau. By the way, airport Maldives atas sebuah pulau manakala ibu negaranya iaitu Male t…

Shaklee Independent Distributor - Jom Belajar Order Online!

Imej
Segalanya kini di hujung jari. Maka terpulang pada kita sama ada mahu dan tidak.
15 tahun dahulu semasa awal penglibatan saya dalam Shaklee, untuk mendapatkan produk saya terpaksa menaiki LRT dari stesen Universiti ke Stesen Wangsa Maju. Dari stesen saya menapak celah-celah rumah orang ke branch Shaklee Wangsa Maju.

Selepas itu saya berpindah ke Sarawak...nak order kena order dari KL dengan caj tambahan 10% sebagai caj pos. Selepas itu Shaklee buka branch di Kota Kinabalu Jalan Luyang kalau tak silap...so kini caj pos hanya RM20 untuk order bernilai RM999 ke bawah. Manakala jika order melebihi RM1000 syarikat berikan penghantaran percuma.

Ini cerita zaman dulu....tapi kini semua dah mudah.

Hanya perlukan komputer atau smart phone. Kini semua di hujung jari.

Shaklee Order Online


Bayangkanlah betapa mudahnya berbisnes Shaklee pada hari ini.

Kalau dulu nak register ahli kena isi borang. Sekarang tak perlu....paperless! Hanya perlukan internet dan just log in, klik ke online enrolment. Na…

Lunch with Roger Barnett

Imej
Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak de siapa tahu.
Alhamdulillah para tarikh 12 Disember 2013, di Mandarin Oriental Kuala Lumpur, kami berpeluang menjamu selera @ lunch with Roger Barnett.

Siapa Roger Barnett? Beliau adalah owner Shaklee…. fun macam tak percaya malah macam mimpi dapat makan dengan somebody yang surely hebat.

Hebatnya insane ini ialah dia sangat humble and very soft spoken person !  Tak sombong jauh sekali nak berlagak. Walhal punya banyak bisnes selain Shaklee, beliau seorang yang sangat disenangi.

Antara gambar yang diambil selepas lunch tadi…..


Gambar yang paling saya suka :)




With FLC team.
Rezeki hebat lagi, selepas kami makan malam, terserempak dengan Roger sekali lagi apabila beliau juga baru balik dinner dengan management team.


So dapatlah kami sekeluarga bergambar bersama dengan pemilik Shaklee ini. MasyaALLAH rezeki hebat dari ALLAH hari ini….sujud syukur saya!

Nak lagi terharu beliau buat magic untuk Addin dan Nasa!

sila klik untuk lihat Video Magic f…

Benarkah Set Penyusuan Shaklee Banyakkan Susuibu ?

Imej
Memberikan susuibu pada si manja menjadi impian semua insan bergelar ibu terutama mereka yang nak berikan terbaik buat anak mereka. Bekerjaya bukan satu alasan untuk menafikan hak si manja.
Walau bagaimanapun, seorang surirumah tidak bermakna mereka mudah untuk menyusu dan mudah menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun. Ini kerana banyak faktor yang penting untuk menjayakan penyusuan.

Ramai ibu muda yang kurang arif akan ingat bahawa dengan makan vitamin yang sedang popular di pasaran akan terus buatkan susu mereka jadi banyak dan melimpah ruah.

Hakikatnya konsep penyusuan asas perlu dan wajib di fahami oleh ibu2 yang ingin menyusukan anak mereka.

Antara perkara penting yang perlu diutamakan ialah

1. Susu akan banyak apabila lagi kerap anak menyusu atau sistem perahan yang konsisten setiap 2 jam.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 liter sehari.

3. Pemakanan si ibu seimbang dan mencukupi. Ibu yang menyusu tidak boleh skip makan atau hanya light meal sebab si anak perlukan susu yang…

Rahsia pada "BERSYUKUR'

Imej
Dulu saya juga tertanya-tanya mengapa ada kawan arwah abah yang kaya dan makin kaya...tapi abah selalu cerita kawannya si polan bin si polan ni kaya dan suka buat sedekah. Bagi sedekah bukan sikit tapi ribu cerita abah lagi.
Saya menjadi teruja dan sering belajar dan mencari bahan dalam buku....mengapa orang boleh jadi kaya? Dan apa yang buat mereka jadi kaya? Memang betul mereka kaya sebab kerja keras dan hasilnya terletak pada apa yang mereka usahakan.

Namun sesuatu yang saya sedar, kaya bukanlah penamat segala-galanya. Kaya itu untuk membuat amal, kaya itu untuk membantu fakir miskin dan 8 golongan asnaf. Namun kaya tidaklah pada duit semata tapi banyak aspek kehidupan yang lain ...kaya kasih sayang, kesihatan, keselamatan paling utama.

Hebatnya nikmat  itu sentiasa bertambah dan melimpah apabila kita bersyukur. Bersyukur dalam konteks lebih luas iaitu banyak memberi dan berkongsi rezeki yang diperolehi. Barakah sedekah itu sendiri membuatkan rezeki lain turut bertambah....kesihat…

Mengapa surirumah perlu ada pendapatan?

Imej
Tak salah belajar tinggi tapi hanya jadi surirumah sebab tanggungjawab isteri menjaga anak ditambah jika suami mampu nak tanggung ke semua kos kehidupan.
Mak saya sendiri dulu seorang surirumah. Mak saya menghantar dan menjemput kami  adik beradik ke sekolah sehingga umur saya 17 tahun.....lengkap sehingga form 5.

Namun ketentuan Ilahi tiada siapa dapat menghalang.....semasa umur saya 19 tahun abah meninggal dunia. Di kala itu mulalah fasa baru dalam kehidupan kami di mana mak terpaksa bekerja untuk menyara kami adik beradik. Mak mula dengan kerja kilang....bahagian stor seingat saya....dan selepas itu mak bekerja sebagai tukang masak di sekolah asrama yang berdekatan dengan rumah.

Paling saya sedih kerana dua adik bongsu saya terpaksa belajar berdikari. Mereka ke sekolah naik bas. Mereka kena lalui semua sebab mak kami terpaksa bekerja.

Oleh kerana inilah saya menanamkan impian untuk bantu seramai boleh surirumah untuk menjana pendapatan dari rumah. Memang benar, ada antara kita yan…

Kelas Cegah Diabetes dengan Shaklee di Miri

Imej
Cegah sebelum kena....Diabetes adalah ibu kepada segala penyakit.
Kelas semalam merungkai banyak persoalan mengapa pentingnya menjaga kesihatan dan mencegah lebih baik dari merawat.


So semalam kami dah bersedia nak ke kelas Shaklee anjurkan secara percuma di Miri....
sangat bersemangat. Walau kami dah lebih 15 tahun dalam Shaklee, kami sentiasa dahagakan ilmu untuk mengetahui perkembangan dunia nutrisi.

MasyaALLAH banyak yang kami belajar.

Benarlah kata orang setiap cikgu punya cara penyampaian yang berbeza dan pasti ada terselit ilmu baru walau topik yang sama kita belajar.

Dulu saya belajar set Diabetes cuma Vitalea, B com, Vitamin C, Zinc , GLA dan ESP [ tetapi tidak sesuai pengidap diabetes yang punya masalah kidney failure] tetapi kidney Shaklee dah ada Vivix.

Vivix masih baru dalam dunia nutrisi. Namun alhamdulillah ia sangat memberansangkan terutama untuk mereka yang mahu kekalkan kesihatan yang optimum.

Alhamdulillah testimoni dari ahli keluarga saya sendiri buatkan kami lebih…

Surirumah abad ini....

Imej
Aku yang dulu bukan yang sekarang....
Saya yakin inilah yang sesuai diperkatakan pada surirumah abad ini.

Ramai yang dah celik IT dan buka mata betapa pentingnya mereka ada pendapatan.

Mak saya dulu seorang surirumah dan apabila arwah abah meninggal secara mengejut mak terpaksa kerja kilang demi menyara kami adik beradik.

Sebab itu saya selalu sarankan surirumah dari beronline fb tanpa apa2 pendapatan, why not sertai Shaklee bersama group kami.

Alhamdulillah ia semakin berkembang di Miri... kini ramai surirumah yang dah ada pendapatan bersama Shaklee.

Salah seorang mereka ialah Kak Suhaila.



Saya sangat terharu apabila beliau menghantar text whatsapp yang berbunyi :


Untuk orang Sarawak, kitak orang boleh terus hubungi Kak Suhaila untuk penerangan yang lebih lanjut. No Tel kak Suhaila : 0128528013.


 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.


 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh b…

Keramat SABAR

Imej
Masih ingat pada tahun 2007, saya nekad nak menjaga anak-anak saya sendiri. Masa tu pula heboh pasal maid yang dera anak.
Saya mencari apakah pekerjaan yang boleh memberi saya gaji tetapi hanya perlu diusahakan dari rumah. Di kala itu saya teringatkan Shaklee saya yang saya usahakan sejak zaman Universiti lagi.
Saya bertanya pendapat beberapa kawan baik saya tentang idea saya nak kenalkan Shaklee secara online. Dari situlah lahirnya blog Anakkuwiraku.blogspot.com. Saya kongsikan semua manfaat produk Shaklee yang saya amalkan dan produk yang baru dilancarkan dalam Malaysia.

Pada awal penulisan, blog saya tidak pernah mendapat perhatian pembaca kecuali kawan-kawan terdekat. Hanya beberapa kenalan baru dunia siber saya peroleh dari forum susuibu yang terkenal pada waktu itu. Adatlah bila kita bukan somebody, pasti ada penentangan dan penolakan. Saya tak ambil hati sebab niat saya nak share manfaat produk ini.

Saya memang amalkan vitamin Shaklee sejak bujang , mengandung anak pertama Add…

Euphoria Shaklee Business Opportunity Drive - EBOD

Imej
Alhamdulillah EBOD telah banyak kami adakan di Miri dan ada juga bersama company [ Terima kasih Miss Olivia yang banyak membantu] yang diadakan setiap sebulan sekali.

Baru-baru ini pertama kali kami menyediakan EBOD di KL dan sangat terharu kerana kehadiran dan sambutan yang begitu hebat membuatkan kami benar2 teruja. Ada yang datang dari Utara - Penang, Perak, Kuantan, Terengganu, Pahang, Melaka malah dari Johor sendiri.

Lebih saya gembira apabila semua rakan bisnes memaklumkan ada peningkatan yang hebat dalam performance mereka pada bulan Oktober.




Apa sebenarnya EBOD ?
Kami kongsikan peluang yang ditawarkan oleh Shaklee, latar belakang syarikat dan produk yang ada dalam pasaran Malaysia. Selain itu kami juga kongsikan rahsia kejayaan leader2 hebat dalam Euphoria bersama hadirin. Ia membantu orang awam mengenali Shaklee dengan lebih dekat dan membuka peluang orang baru menyertai Shaklee Euphoria.

Alhamdulillah telah lahir ramai leader baru  dalam seluruh organisasi Euphoria.

Tahniah…

Shaklee Miri & Vita C Plus Shaklee !

Imej
Ianya dah KEMBALI !!! Vita C Plus Shaklee !!!
Alhamdulillah semalam dah sampai !!!

Vitamin yang ditunggu-tunggu !!!



Semalam lagi dah ramai leader2 yang amik stok mereka !

So bagi kalian yang berada di Sabah Sarawak malah satu Malaysia, boleh dapatkan Vita C Shaklee anda hari ini!

Tips kulit anjal *

Amalkan 2 sudu besar ESP + 1 peket kolagen dan 1 biji Vita C Plus antara waktu breakfast dan lunch.

Amalkan 14 hari dengan konsisten! Pastikan anda mendapat kulit wajah yang bersih, anjal dan berseri !!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan.
COD Shaklee Miri. Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com

 ♛ Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang…

Tiroid dan Vivix?

Imej
Malam tu Ein takde suara nak bercakap dengan katanya tiroid Ein dah makin teruk. Masa tu pulak malam, kalau siang saya memang dah pos Vivix pada adik saya ni. Syukurnya pulak vivix mak yang saya orderkan baru sampai jadi saya cakap kat mak, sementara vivix mak yang sedia ada masih sikit dahulukan Ein yang sakit teruk. Doktor beri Ein tempoh 2 minggu sebelum kena operate ...kata Ein.
Ein adalah adik perempuan saya yang bongsu. Siapa tak risau bila tahu adik sakit?

Maka mulalah cerita Ein makan Vivix setiap hari. Namun saya pesan, kalau panas sangat minum air kelapa muda untuk detox semula darah.

Masa berlalu dengan begitu cepat....pejam celik pejam celik rupanya dah 2 minggu.


Semalam Ein text whatsapp



Terus saya call Ein nak dengar sendiri apa cerita dari doktor. Yang pasti kegembiraan Ein adalah tak perlu kena operate seperti yang disarankan doktor sebelum itu.
Doktor kata Ein tak payah makan ubat tiroid dah !!!

Bagi mereka yang nak lebih lanjut mengenai hal ini boleh hubungi Ein 012…

Adakah benar ia pilihan kita atau terpaksa memilih?

Imej
Benarkah apa yang kita ada hari ini kebanyakkannya adalah bukan pilihan kita tetapi keadaan yang memaksa untuk kita terpaksa memilih ?

Sebagai contoh :

1. Si A adalah penjawat awam @ kakitangan kerajaan dan bekerja sebagai kerani. Dengan gaji yang kecil beliau hanya mampu membeli sebuah kereta kecil yang bayaran bulanannya mungkin tak lebih RM500 sebulan.

2. Si B adalah penjawat awam yang bergred tinggi. Beliau mampu memiliki sebuah kereta tahap sederhana mewah dengan bayaran bulanan RM1000 sebulan.

Ini merupakan senario biasa dalam dunia makan gaji.

Namun seseorang telah membuka mata dan minda saya apabila saya sendiri melihat cara hidupnya yang berbeza.

Kakak Shim [ bukan nama sebenar] hanyalah seorang kerani. Namun kerana mempunyai impian yang besar, beliau gagahkan mengusahakan perniagaan sampingan. Beliau memang seorang yang sangat rajin. Sepanjang perkenalan saya dengan dia, semangat untuk berjaya membuatkan saya benar-benar kagum dan menjadikan beliau salah seorang idola saya …

Shaklee Set Diet !!!

Imej
Bila badan kita berisi hakikatnya kita memberikan tekanan pada tulang terutama bila berat telah melebihi berat ideal kita.




Maka sangat penting kita menjaga kesihatan tubuh badan kita.

Untuk dapatkan bentuk badan yang ideal kita digalakkan jaga makan, bersenam melalui aktiviti riadah, pengambilan air kosong yg mencukupi [ selari dgn berat tubuh] dan supplement yang penting :

1. Lecitin @ Omega sebagai pembakar lemak.
2. Alfalfa sebagai fiber yang menyerap lemak imulsi untuk diangkut keluar.
3. ESP untuk membekalkan tenaga yang berterusan.
4. GLA membantu menstabilkan hormon dan menurunkan trigleceride [ sejenis lemak yang tidak sihat]
5. Performance drink - disarankan pada mereka yang susah minum air masak kerana ia berfungsi untuk seimbangkan bendalir dalam badan.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Sh…

Set Penyusuan SHAKLEE Paling POPULAR

Imej
Banyak vitamin dah habis di branch !!! Keluhan seorang customer walk in. Namun dalam realitinya, produk ini dah semakin dikenali dan ia sangat sinonim dengan ibu yang menyusu dan mengandung terutama set penyusuan !
Sebelum anda memilih set penyusuan yang selari dengan keperluan anda, saya sarankan anda maklumkan kepada pengedar Shaklee anda

1. Jadual pemakanan harian anda
2. Berapa liter minum sehari
3. Berapa kali anda membuat sesi perahan di pejabat atau jika tidak bekerja, bagaimana jadual penyusuan si manja anda.

Andai ada yang bertanya boleh ke saya beli satu - dua jenis sahaja? Jawapan saya ; balik pada si ibu. Jika punya kemampuan bagus beli yang menyuluruh.


Antara set popular ialah :


Empat set itu ialah
1. Set B Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan AlfalfaSesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuanTujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibuAlfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih…

Shaklee - kini boleh buat order online!

Imej
Semuanya semudah ABC hanya dihujung jari.




Ia dinanti dah beberapa tahun...kini yang dinanti telah tiba. Syukur pada ALLAH.

Jika dulu nak order kena email, call atau pun fax tetapi kini ahli atau pengedar Shaklee boleh membeli melalui website khas Shaklee.

Menjimatkan masa !




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Penghantaran Seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. COD Shaklee Miri.
 Untuk maklumat lanjut berkaitan keahlian [atau] pembelian produk [atau] menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
 Gmail : addinnasa[@]gmail.com ♛
Call/Whatsapp : 012-853-5689 ♛

 Salam sayang dari
 N @ Ibu Addinnasa