Khamis, 29 November 2012

Tiada lagi alahan seafood dengan garlic complex!


Tahun ini mak memilih untuk bercuti di Langkawi. Alhamdulillah tahun ini kami berjalan seramai 10 orang termasuk anak-anak serta anak buah. Kami tak dapat nak buat aktiviti yang biasa di buat bila berjalan di Langkawi seperti fish feeding di Pulau Payar mahupun Mangrove cuma kami dapat belayar selama 8 jam menikmati pemandangan yang cantik sekitar Pulau Langkawi. [ Nanti saya share dalam special entry]

Namun ada sesuatu yang buat saya lebih gembira... terutama apabila adik lelaki saya mengatakan beliau puas makan udang, ketam dan segala macam seafood selepas mengamalkan pengambilan garlic complex. Sebelum ini beliau akui beliau alah dengan seafood. Kini tidak lagi selepas amalkan Garlic Complex!

Nanti saya akan cerita lebih lanjut tentang Garlic namun yang pasti ia bagus untuk mencairkan darah, secara langsung mengawal kolestrol dan meningkatkan imun sistem.*



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 21 November 2012

Susu memancut ke cermin kereta!

Pulang dari mengambil si manja dari taska, si manja terus menyelak baju si ibu untuk menyusu. Dalam gopoh gapah si kecik nak menyusu, tak semena2 susu saya terpancut sehingga ke cermin kereta!
Masya ALLAH punya lah suami saya terkejut sampai bertanya " Vitamin Shaklee buat susu banyak sampai macam ni ke?"
Sambil mencari posisi yang selesa menyusukan si kecil saya memandang wajah suami dengan gelak kecil. Terasa malu sendiri namun bangga pun ada.




Inilah pengalaman dan kisah benar salah seorang customer Shaklee yang menceritakan kejadian unik yang berlaku kepada dirinya selepas beberapa hari amalkan Shaklee.

Kejadian ini sebenarnya adalah secara kebetulan semata-mata dan ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja.


Apa yang si ibu ini amalkan adalah vitamin yang perlu untuk ibu dan anak. Paling biasa adalah set penyusuan set B manakala yang paling lengkap ialah set 3M.

Susu banyak mudah terhasil apabila si ibu itu kerap mengosongkan payudaranya melalui hisapan bayi atau sesi perahan. Ditambah apabila si ibu itu menjaga pemakanan , pengambilan air, hormon yang stabil, bertenaga dan sihat.

Vitamin sesekali tidak membanyakkan susu melainkan membantu proses penghasilan susu dengan kadar yang lebih cepat berbanding tanpa pengambilan vitamin. Mengapa? Ini kerana kandungan komposisi utama dalam susuibu adalah protien, kalsium dan diikuti dengan zat dan garam mineral yang diperlukan untuk pertumbuhan seorang bayi. Maka apabila si ibu itu mengambil semua yang diperlukan maka proses penghasilan susu akan berkadar lebih hebat dari biasa.

Set mana yang sesuai untuk saya?

Soalan yang kerap ditanya oleh ibu2 yang menyusukan anak mereka.

Jawapan saya ialah balik kepada situasi si ibu. Untuk lebih tepat, boleh BACA SINI.


Dalam senario si ibu ini boleh terjadi apabila kilang susu penuh dengan susu dan disebabkan oleh tekanan luar yang dihasilkan menyebabkan susunya memancut. Namun rahsia utamanya adalah apabila badan si ibu kaya dengan nutrisi dan pengambilan air yang mencukupi, makanan yang seimbang dan paling utama kerap pam di pejabat.

Pengalaman saya sendiri dan beberapa customer sendiri pengalaman ESP dan Alfalfa serta Ostematrix memang sangat membantu nak menikmati bengkak susu selain Vitalea, B com dan vitamin C.

So buat ibu2 yang menyusu, jom kerap susukan anak atau pam di pejabat dengan konsisten! Jaga pemakanan [ boleh ambil vitamin jika makan tak teratur dan tak lengkap], monitor water intake dan pastikan mood sentiasa baik dan tidak terlalu keletihan :)

Saya doakan kalian iaitu ibu2 yang menyusu akan terus sukses!!!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Selasa, 20 November 2012

Set Budget untuk kecantikan ?

" Boleh panggil saya kak Rina, sebab akak yakin awak budak lagi." Kata Rina pada saya.
"Baik kak Rina. By the way, boleh tahu berapa umur kak Rina? Saya baru 34 tahun." Balas saya pada beliau.
Dengan riak wajah terkejut, " La sebaya tapi awak nampak muda dari saya." kata Rina pada saya.


Ini antara dialog yang biasa saya sendiri lalui dengan mereka yang baru pertama kali menjadi pelanggan saya.

Memang benarkan makan vitamin boleh nampak muda? Saya sebenarnya pun tak de jawapan untuk soalan cepu emas ini. Apa yang pasti melalui pembacaan saya, pengambilan vitamin dan konsumi secara konsisten sangat membantu melambatkan penuaan.

Bagaimanakah proses penuaan berlaku? Ada banyak faktor yang menyebabkan proses penuaan cepat berlaku antaranya faktor pemakanan, persekitaran, hormon, emosi yang tidak stabil, tekanan dan cara hidup.

Rata-rata yang saya lihat mereka yang tidak menjaga pemakanan mereka, yang kurang minum air, yang menghadapi banyak tekanan dengan emosi yang tidak stabil akan mempunyai kulit yang kelihatan jelas kedutan diwajah mereka selain mereka kelihatan sangat matang [ sedikit tua].

Maka kerana itulah kami menyediakan vitamin set D iaitu yang mengandungi Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E.

Bagi saya secara umumnya Vitamin B mempunyai banyak manfaat dan antara yang biasa kita dengar ialah ia membantu menstabilkan hormon secara langsung memberi kesan pada emosi. Vitamin C secara general juga kita ketahui bahawa ia sangat penting dalam pembentukan kolagen secara semulajadi dalam tubuh kita.  Manakala Vitamin E telah sekian lama dikenali sebagai antioksidan dan konsumi secara konsisten membantu melambatkan proses penuaan.

Antara testimoni yang menarik untuk dikongsi ialah :
Anakkuwiraku


Set D Shaklee


Jika anda mempunyai kekangan kewangan dan budget yang kecil, namun berusaha untuk menjaga kecantikan dalaman dan luaran, apa kata jom dapatkan set budget ini. Boleh pm fb/ email mahupun sms @ whatsapp saya untuk pembelian dan rundingan selanjutnya.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689



 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Ahad, 18 November 2012

Buat duit dari rumah bukan satu yang mustahil.

Alhamdulillah semalam selamat sampai dan check in di Hotel Prince Kuala Lumpur. Memandangkan Ahad [ hari ini] adalah hari besar bagi anak didik saya yang kedua menjadi Master iaitu Farah. Alhamdulillah segalanya lancar dan dipermudahkan  ALLAH.

Doa dan harapan saya agar ia menjadi pembakar semangat dan sebagai motivasi kepada anak didik yang sedang berusaha memajukan diri dan keluarga.












Jika anda seorang ibu yang bekerjaya atau hanya seorang surirumah, tiada halangan untuk anda berjaya dan meraikan seperti dalam gambar...asalkan anda mahu !

No money, no skill , no problem.

Asalkan nak belajar dan bersedia mengubah cara hidup dan cara kita berfikir. Tiada mustahil selagi kita berdoa, bertawakal dan berusaha.

Berminat nak sertai kami? Email atau call saya :)


 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 7 November 2012

Boleh ke amalkan Alfalfa sahaja?

Ramai yang bertanya, boleh saya nak beli alfalfa sahaja? Jawapannya saya, boleh. Adakah ianya bagus untuk penyusuan? Jawapan saya, ya insyaAllah asal 3 syarat lain dipenuhi iaitu sesi perahan yang konsisten, minum air lebih 3 liter sehari dan DOA yang berterusan.

NAMUN HAKIKATNYA, 
Mana yang lebih baik, meja 4 kaki atau meja satu kaki?
Orang yang melihat pada KUANTITI sahaja mereka akan mencari produk yang membantu membanyakkan susu semata-mata.
Tapi JIKA anda ialah ibu yang bijak dan MEMENTINGKAN PEMAKANAN dan ingin memastikan susu anda penuh NUTRISI, pasti apa yang ibu sarankan terutama supplement yang disenaraikan dalam set menjadi pilihan.


Adakala si ibu keletihan berpunca kerana kekurangan air dan kalsium. Adakala ibu terlalu moody disebabkan kurangnya B complex. Adakala ibu itu kekurangan darah kerana kurangnya zat besi. Maka Alfalfa hanya sebahagian yang membantu tetapi bukanlah menyeluruh.

 Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu?

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin *Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.


b) B Complex *Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.


c) Vitamin C *Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.


d) Alfalfa *Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. 


Sekadar renungan bersama, manakah pilihan anda untuk yang lebih stabil?



Atau




Mana pilihan anda?


Memang alfalfa kaya dengan protien, kalsium dan garam mineral tetapi ia bukanlah supplement yang menyeluruh sehingga kita tak perlu amalkan vitamin B, C dan multivitamin. Sudah pasti Multivitamin, B dan C mempunyai peranan yang berbeza dan saling berkait antara satu sama lain.

Kini pilihan ditangan anda :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui Email 
Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com 
Gmail : addinnasa[@]gmail.com 
Call/Whatsapp : 012-853-5689 


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Selasa, 6 November 2012

Adakah lelaki akan keluar susu bila makan alfalfa?

Bulan Oktober baru menutup tirai dengan belian ESP yang sangat mengujakan  sehingga kehabisan stok semua Branch Shaklee. Alhamdulillah saya dapat menyediakan beberapa canister stok untuk semua customer saya. Bulan Nov kini datang dengan offer Alfalfa pula. Buy 6 free 1. Ada juga yang bertanya, sebenarnya bagus ke Alfalfa ni? Kalau suami makan keluar susu tak?

Tersenyum saya baca sms bakal customer....

Walau bagaimanapun set penyusuan yang mengandungi Alfalfa telah lama terkenal sejak diperkenalkan 5 tahun dulu. Alfalfa tidak membanyakkan susu cuma ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu JIKA IBU ITU KERAP MENGEPAM ATAU MENYUSUKAN ANAKNYA. Jika si ibu tidak mengepam dan malas menyusukan anaknya, alfalfa tak beri kesan pada hasil susuibu.
Konsep penyusuan ialah , lebih kerap menyusu maka lebih banyak susu dihasilkan.


Tapi bagi yang tidak menyusu ataupun para suami mahupun lelaki bujang, pengambilan Alfalfa tak buat puting keluar susu. Jangan risau. Ia akan membantu part lain pula seperti menghilangkan bau badan, pembuangan yang lebih lancar dan kulit yang sihat.

Kami [ saya dan suami] memang amalkan Alfalfa sehingga hari ini. Ia ada banyak manfaat terutama ia bertindak sebagai fiber dan membantu proses pembuangan dengan lebih lancar. Jikalau kami travel dan banyak menetap di hotel, suami saya memang suka Alfalfa supaya kulit always moist dan tak kering atau rasa ithcy. *

Kami memang amalkan alfalfa sebagai fiber terutama dengan pengambilan omega mahupun Lecitin. Memandangkan alfalfa adalah sejenis fiber, so paling mudah untuk mengangkut lemak ialah melalui sayur2an, buah2an dan alfalfa. Ditambah dengan pengambilan Herb Lax seminggu sekali.

Memang seronok la semua customer yang amalkan Alfalfa suami isteri sebab ia sangat bagus untuk pelawasan, mengurangkan masalah keputihan, bau badan * dan ia adalah supplement yang kaya dengan protien, kalsium dan garam mineral. Bagi yang dah lama amal saya yakin bulan Nov adalah peluang terbaik untuk dapatkan Alfalfa!




Btw, jika nak beli Alfalfa large offer ni boleh dapat free membership tau! So alang2 dah jadi member jom la join group kami....berkembang bersama Euphoria :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa