Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Tiada lagi alahan seafood dengan garlic complex!

Imej
Tahun ini mak memilih untuk bercuti di Langkawi. Alhamdulillah tahun ini kami berjalan seramai 10 orang termasuk anak-anak serta anak buah. Kami tak dapat nak buat aktiviti yang biasa di buat bila berjalan di Langkawi seperti fish feeding di Pulau Payar mahupun Mangrove cuma kami dapat belayar selama 8 jam menikmati pemandangan yang cantik sekitar Pulau Langkawi. [ Nanti saya share dalam special entry]

Namun ada sesuatu yang buat saya lebih gembira... terutama apabila adik lelaki saya mengatakan beliau puas makan udang, ketam dan segala macam seafood selepas mengamalkan pengambilan garlic complex. Sebelum ini beliau akui beliau alah dengan seafood. Kini tidak lagi selepas amalkan Garlic Complex!

Nanti saya akan cerita lebih lanjut tentang Garlic namun yang pasti ia bagus untuk mencairkan darah, secara langsung mengawal kolestrol dan meningkatkan imun sistem.*



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, t…

Susu memancut ke cermin kereta!

Imej
Pulang dari mengambil si manja dari taska, si manja terus menyelak baju si ibu untuk menyusu. Dalam gopoh gapah si kecik nak menyusu, tak semena2 susu saya terpancut sehingga ke cermin kereta!
Masya ALLAH punya lah suami saya terkejut sampai bertanya " Vitamin Shaklee buat susu banyak sampai macam ni ke?"
Sambil mencari posisi yang selesa menyusukan si kecil saya memandang wajah suami dengan gelak kecil. Terasa malu sendiri namun bangga pun ada.


Inilah pengalaman dan kisah benar salah seorang customer Shaklee yang menceritakan kejadian unik yang berlaku kepada dirinya selepas beberapa hari amalkan Shaklee.

Kejadian ini sebenarnya adalah secara kebetulan semata-mata dan ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja.


Apa yang si ibu ini amalkan adalah vitamin yang perlu untuk ibu dan anak. Paling biasa adalah set penyusuan set B manakala yang paling lengkap ialah set 3M.

Susu banyak mudah terhasil apabila si ibu itu kerap mengosongkan payudaranya melalui hisapan bayi atau sesi perahan. …

Set Budget untuk kecantikan ?

Imej
" Boleh panggil saya kak Rina, sebab akak yakin awak budak lagi." Kata Rina pada saya.
"Baik kak Rina. By the way, boleh tahu berapa umur kak Rina? Saya baru 34 tahun." Balas saya pada beliau.
Dengan riak wajah terkejut, " La sebaya tapi awak nampak muda dari saya." kata Rina pada saya.
Ini antara dialog yang biasa saya sendiri lalui dengan mereka yang baru pertama kali menjadi pelanggan saya.

Memang benarkan makan vitamin boleh nampak muda? Saya sebenarnya pun tak de jawapan untuk soalan cepu emas ini. Apa yang pasti melalui pembacaan saya, pengambilan vitamin dan konsumi secara konsisten sangat membantu melambatkan penuaan.

Bagaimanakah proses penuaan berlaku? Ada banyak faktor yang menyebabkan proses penuaan cepat berlaku antaranya faktor pemakanan, persekitaran, hormon, emosi yang tidak stabil, tekanan dan cara hidup.

Rata-rata yang saya lihat mereka yang tidak menjaga pemakanan mereka, yang kurang minum air, yang menghadapi banyak tekanan dengan emosi…

Buat duit dari rumah bukan satu yang mustahil.

Imej
Alhamdulillah semalam selamat sampai dan check in di Hotel Prince Kuala Lumpur. Memandangkan Ahad [ hari ini] adalah hari besar bagi anak didik saya yang kedua menjadi Master iaitu Farah. Alhamdulillah segalanya lancar dan dipermudahkan  ALLAH.

Doa dan harapan saya agar ia menjadi pembakar semangat dan sebagai motivasi kepada anak didik yang sedang berusaha memajukan diri dan keluarga.












Jika anda seorang ibu yang bekerjaya atau hanya seorang surirumah, tiada halangan untuk anda berjaya dan meraikan seperti dalam gambar...asalkan anda mahu !

No money, no skill , no problem.

Asalkan nak belajar dan bersedia mengubah cara hidup dan cara kita berfikir. Tiada mustahil selagi kita berdoa, bertawakal dan berusaha.

Berminat nak sertai kami? Email atau call saya :)


 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Boleh ke amalkan Alfalfa sahaja?

Imej
Ramai yang bertanya, boleh saya nak beli alfalfa sahaja? Jawapannya saya, boleh. Adakah ianya bagus untuk penyusuan? Jawapan saya, ya insyaAllah asal 3 syarat lain dipenuhi iaitu sesi perahan yang konsisten, minum air lebih 3 liter sehari dan DOA yang berterusan.
NAMUN HAKIKATNYA,
Mana yang lebih baik, meja 4 kaki atau meja satu kaki?
Orang yang melihat pada KUANTITI sahaja mereka akan mencari produk yang membantu membanyakkan susu semata-mata.
Tapi JIKA anda ialah ibu yang bijak dan MEMENTINGKAN PEMAKANAN dan ingin memastikan susu anda penuh NUTRISI, pasti apa yang ibu sarankan terutama supplement yang disenaraikan dalam set menjadi pilihan.

Adakala si ibu keletihan berpunca kerana kekurangan air dan kalsium. Adakala ibu terlalu moody disebabkan kurangnya B complex. Adakala ibu itu kekurangan darah kerana kurangnya zat besi. Maka Alfalfa hanya sebahagian yang membantu tetapi bukanlah menyeluruh.

Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu?

a) Vita-Lea Iron Formula/multi…

Adakah lelaki akan keluar susu bila makan alfalfa?

Imej
Bulan Oktober baru menutup tirai dengan belian ESP yang sangat mengujakan  sehingga kehabisan stok semua Branch Shaklee. Alhamdulillah saya dapat menyediakan beberapa canister stok untuk semua customer saya. Bulan Nov kini datang dengan offer Alfalfa pula. Buy 6 free 1. Ada juga yang bertanya, sebenarnya bagus ke Alfalfa ni? Kalau suami makan keluar susu tak?

Tersenyum saya baca sms bakal customer....

Walau bagaimanapun set penyusuan yang mengandungi Alfalfa telah lama terkenal sejak diperkenalkan 5 tahun dulu. Alfalfa tidak membanyakkan susu cuma ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu JIKA IBU ITU KERAP MENGEPAM ATAU MENYUSUKAN ANAKNYA. Jika si ibu tidak mengepam dan malas menyusukan anaknya, alfalfa tak beri kesan pada hasil susuibu.
Konsep penyusuan ialah , lebih kerap menyusu maka lebih banyak susu dihasilkan.


Tapi bagi yang tidak menyusu ataupun para suami mahupun lelaki bujang, pengambilan Alfalfa tak buat puting keluar susu. Jangan risau. Ia akan membantu part lain pul…