Isnin, 29 Oktober 2012

ESP Shaklee bukan hanya untuk susuibu.

Bagi ibu2 yang dah amalkan ESP, pasti mereka perasan sesuatu...biasa yang customer bagi feedback ialah susu pekat dan anak minum sikit tapi mudah kenyang.

Mungkin ia nampak seperti tak lojik tanpa pengetahuan asas namun sebagai ibu yang dah susukan anak dua putera dengan susuibu, tak saya nafikan apa yang mereka lalui adalah perkara yang sama saya lalui dulu.

Memang ibu sendiri akan mudah rasa kenyang dan hasil susu nampak berbeza.

May be ada yang belum tahu bahawa kandungan utama dalam susuibu ialah protien. Mengapa protien? Ini kerana sel kita terbentuk dan terbina dari protien. Bermula sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ dan dari itu bermulalah sistem.

Apa yang saya perasan dengan pengambilan ESP yang secukupnya ditambah anak kerap minum, pembesaran mereka sangatlah hebat. Alhamdulillah saya dapat lihat pada dua2 anak saya. Mereka kuat menyusu sebab mereka minum sedikit2 tetapi kerap. So pembesaran mereka juga sangat memberansangkan.

Kini mereka dah besar, saya bancuhkan ESP bersama Performance Drink dan sedikit meal shake sebagai minuman utama [ alas perut] waktu pagi sebelum ke sekolah. Travelling ni pun semuanya berbekal dalam bag.

Ada yang tak rasa penting ESP ni tapi bagi saya personally yang dah amalkan berbelas tahun, bukan sahaja lebih kepada penyusuan tetapi kita yang amalkan pun nampak kesan. Terutama bagi mereka yang ada masalah bekas jerawat dan tompok2 hitam...sebenarnya bagus amalkan sebab kita perlukan sel baru untuk menggantikan sel lama yang telah mati itu.

ESP pun kebaikannya bukan terhad pada susuibu ya. Banyak sebenarnya. Paling penting ianya supplement yang perlu dititikberatkan selain dari vitamin yang perlu untuk antioksida.

By the way, promo Protien [ ESP Shaklee ] akan berakhir pada 31 Oktober ini. Jika anda berminat nak dapatkannya, sila pm saya sebelum ianya kehabisan!




 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689




 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Sabtu, 27 Oktober 2012

Bekerja dari rumah satu keseronokkan!

Alhamdulillah hari ini saya dapat sampaikan beberapa pesanan COD bersama anak2 dan suami. Syukur dipermudahkan segala urusan. Semoga perjalanan kami dipermudahkan ALLAH hendakNya.

Jika tiada aral kami akan berada di KL selama 1-2 minggu bergantung kepada urusan suami saya di sana. InsyaALLAH jika tiada aral akan menemui beberapa orang yang dah buat temujanji untuk belajar berbiz dari rumah.

WAHM atau nama singkatan bagi Work At Home Mother dimana kami menjalankan perkongsian dan berniaga produk secara alam maya. Latihan dan mentoring juga kami banyak lakukan melalui email, kumpulan tertutup di fb.

Ia bukanlah perkara baru kerana semakin ramai yang telah menyedari hakikat bahawa bekerja bersama anak dan keluarga adalah satu yang menyeronokkan sambil dapat menguruskan sendiri anak2 dan hal2 rumah.

Saya yakin para suami juga lebih senang dan tenang apabila isteri mereka sendiri yang menjaga anak2 di rumah. Namun redha dan restu suami itu sangat penting dalam menentukan kejayaan isterinya. Bagi saya, suamilah tunggak kekuatan seorang isteri. Suami saya sendiri akan menjadi pemerhati disamping memberi motivasi dan pandangan yang bernas agar isterinya seimbang hal dunia dan akhirat.

Pendapatan? Ia bergantung pada usaha individu itu sendiri. Jika kita serius dan fokus, memang akan nampak hasilnya. Namun kena percaya bahawa rezeki itu semuanya datang dari ALLAH swt.
Sekurang2nya para isteri tidaklah bergantung dengan pendapatan suami semata2, sedikit pendapatan yang diperolehi sekurang2nya dapat membantu meningkatkan taraf ekonomi keluarga kita sendiri.

******************************************************************


Berminat untuk sertai kami? Atau ingin mendapatkan produk Shaklee?

Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689
Facebook : Norita Idris
Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Khamis, 25 Oktober 2012

ESP buy 6 free 1? Yes, October ONLY!

Ahad, 21 Oktober 2012

Tips mudah kempiskan perut.




Tips nak kempiskan perut :

Setiap kali teringat tentang perut atau apabila melihat cermin kelihatan perut buncit cuba amalkan kempiskan perut dalam 60 saat sambil menahan nafas. Amalkan banyak kali dalam sehari. Percayalah dengan amalan ini, otot dibahagian perut akan bekerja dan anda akan dapati perut anda makin mengempis.

Jika nak lebih baik amalkan makan lecithin/ omega, alfalfa dan herb lax.*

Serius berbaloi!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Rabu, 17 Oktober 2012

Anak sering keletihan menyebabkan prestasi merosot?

Masih saya ingat bila saya suarakan pada suami saya " Yang, kenapa degupan jantung dia laju?". Dengan tenang suami saya menjawab, itu normal pada anak2 sebab metabolisme mereka tinggi.

Oleh kerana itulah suami saya sering mengingatkan saya untuk membekalkan dua2 anak kami dengan minuman tenaga seperti Performance drink. Nampak macam tak penting bagi sesetengah ibu bapa. Tapi bagi kami, ia sangat penting. Memandangkan mereka bersekolah pagi dan petang ditambah mereka adalah anak-anak yang sangat aktif. Bilamana kurang minum air, badan mereka akan mula panas dan demam. So bilamana kami travelling atau menganjurkan seminar, adakala anak2 sibuk bermain tanpa ingat perlu minum air. Maka kami pastikan bancuhan Performance drink diambil selesai urusan atau sebelum tidur.

Zaman sekarang tak sama macam zaman dulu. Anak-anak sekarang sangat aktif mungkin disebabkan oleh cara hidup dan amalan pemakanan kita sekarang. Bagi yang telah biasa mengamalkan banyak minum air pastinya tiada masalah. Namun bagi anak-anak dari kategori yang perlu diingatkan dan selalu nak dipesan, sangat bagus kita beri mereka minum bertenaga supaya mereka tidak mengalami hidrasi dan akhirnya demam.

Sebelum ke sekolah mereka saya bekalkan minuman campuran ESP, Meal shake dan Performance drink. Saya akan bancuh untuk satu tumbler besar [ 500 ml] dan berkongsi minum dengan mereka.

Bila ke sekolah sesi petang saya bekalkan mereka satu tumbler [ 800 ml] bancuhan campuran air kordial manggo dan performance drink. Alhamdulillah mereka tak nampak sangat keletihan seperti dahulu.

Apa kebaikan Performance Drink sebenarnya?*



  • Ia minuman ahli sukan yang mengandungi  imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik yang lain.
  • Ia membekalkan 3 jenis  karbohidrat bagi mengekalkan tenaga dan stamina seharian.
  • Ia mengandungi OPTICARB~FORMULA KARBOHIDRAT EKSKLUSIF SHAKLEE, yang membekalkan tenaga serta merta dan berpanjangan, tanpa mengganggu gula dalam darah.
  • Mengekalkan bendalir dan elektrolit penting untuk mencegah dehydration
  • Ia mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu dalam badan.
  • Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.


Sekarang saya mula berikan mereka carotomax untuk mata. Maklumlah zaman IT, selain tengok tv dengan gadget game risau juga masalah mata kemudian hari.

So jika anda punya anak yang aktif dan bersekolah pagi dan petang atau kerap travelling, apakata berikan mereka Performance drink supaya badan mereka mempunyai cukup tenaga dan dapat mengekalkan bendalir dan elektrolit penting dalam mencegah hidrasi.


Anak yang keletihan dan jika ia berlarutan akan membuatkan mereka tidak  aktif , senang sakit dan akhirnya mengganggu prestasi pembelajaran mereka.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Selasa, 16 Oktober 2012

Perlukah saya tanya doktor sebelum beli supplement?

Seorang yang ingin mencuba vitamin Shaklee bertanya dengan saya, " Selamat ke vitamin ni?".

Saya dengan senyum menjawab, " Puan boleh bertanya dengan beberapa orang doktor sebelum nak consume, malah untuk pengetahuan puan beberapa doktor sendiri membuat belian vitamin ini dari saya."

Memang tidak dinafikan bagi mereka yang jarang dan kurang membaca, kita perlu bertanya dengan mereka yang lebih arif. Namun sesuatu yang golongan kita tidak sedari, doktor adalah mereka yang pakar dalam bidang perubatan dan perawatan. Mereka bukanlah pakar dalam bidang pencegahan. Pakar nutrisi adalah mereka yang khusus kepada pencegahan dan pastinya prinsip mereka adalah mencegah lebih baik dari merawat.

Selama 14 tahun saya dalam dunia supplement, pelbagai karenah pernah saya temui. Tidak dinafikan ada doktor yang pro kepada vitamin malah sebaliknya. Jika doktor tersebut merasakan vitamin itu penting untuk dirinya, pasti doktor tersebut akan menyarankan pengambilan vitamin demi menjaga kesihatan sebelum datangnya penyakit.

Saya masih refer doktor untuk sebarang simpton yang saya dapat, kemudian saya akan rawat diri saya dengan dunia vitamin saya. Alhamdulillah saya berjaya bertahan 14 tahun jika sakit kepala tanpa sebarang ubat mahupun panadol.

Maka balik kepada diri kita untuk menilai dengan seimbang dan rasional.

Kehidupan hari ini yang terkejar-kejar, makan pun kekadang tidak menentu ditambah dengan masalah-masalah peribadi yang lain selain dari keadaan pencemaran harian, kita sangat memerlukan makanan tambahan. Malah baru-baru ini saya ke rumah seorang customer saya yang hanya seorang surirumah, beliau sendiri mengeluarkan kenyataan, " Dunia hari ini, surirumah pun perlukan vitamin. Kalau tidak nampak letih, tua dari umur dan tertekan apabila terlalu keletihan".

Jika anda merasa was2 untuk mendapatkan makanan tambahan, apa yang boleh saya sarankan ialah

1. Dapatkan beberapa opinion doktor [ tidak boleh seorang sebab pendapatnya mungkin menjurus kepada pendapatnya semata-mata]

2. Pastikan produk mempunyai kelulusan KKM terutama yang di kategorikan dalam vitamin.

3. Rekod syarikat yang baik dan disertakan ujian klinikal yang dilakukan ke atas produk.

4. Bersandarkan testimoni2 pelanggan yang tiada kepentingan.




Alhamdulillah, salah seorang dari pelanggan Euphoria GBS sendiri memberikan maklumbalas yang sangat menarik untuk dikongsikan :



Apapun sebenarnya balik kepada diri kita sendiri. Adakala kesedaran itu akan datang dari ilham Tuhan, adakala ia datang apabila kita ditimpa sakit dan adakala kesedaran itu datang apabila kita insaf melihat penyakit yang dideritai oleh orang lain. Wallahu alam.


Tips ringkas bagaimana cara nak pilih supplement?

Pastikan ia

1. Selamat dan punya kelulusan KKM

2. Ianya asli, bukan sintetik. Ia tidak melekit apabila dipegang lama dan tiada silika gel.






* Promo ESP masih berlangsung sehingga hujung bulan ini! So don't miss out !


Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Khamis, 11 Oktober 2012

Menjana pendapatan dari rumah mahupun sampingan bersama kami?

Alhamdulilah minggu sudah selesailah forum Euphoria antara terbesar yang pernah kami adakan. Sebagai penganjur, saya amat berterima kasih kepada semua tetamu jemputan yang sedia berkongsi rahsia kejayaan mereka. Antaranya ialah Master Farah Alias, Puan Arnie [ founder of Genkimomma], Puan Tuty untuk bahagian pengetahuan produk. Sayangnya Master Shareeza tidak dapat hadir pada saat akhir atas urusan keluarga yang tak dapat dielakkan. Namun terima kasih buat beliau atas slide yang disediakan yang telah dibentangkan oleh suami saya sendiri.













Berminat nak sertai kami?

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 395863 sebagai sponsor/upline.


Yuran keahlian Shaklee
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).



Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase



Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
Benar, tak perlu maintain point atau wajib membuat ada pembelian.



Apa kelebihan menjadi ahli?

1) Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point anda sendiri.


2) Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada downline.


3) Jika berminat untuk berbiz, ada kelas tertutup disediakan oleh saya melalui blog / fb tertutup khas untuk ini.


4) Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).


Berminat? Boleh emailkan kepada saya untuk membolehkan kami daftarkan anda dalam kumpulan kami.  





Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Jumaat, 5 Oktober 2012

Pengedar Shaklee Anda




Saya adalah Pengedar Sah Shaklee anda.
ID No 395863
FB : Norita Idris
Call/ Whatsapp/ Viber : 012-8535689



Anda berminat nak dapatkan produk dan konsultasi, boleh hubungi pengedar yang berdekatan dengan anda.



1. Norazlina 012-9944503 Are : Muar Johor.

2. Nor Hasmah Yahaya 012-6538729 Area : Skudai JB
3. Norhaliza Mohd Yusof 019-2286584 Area : Ukay Perdana, Selangor
4. Norlida Mohd Kamaruzaman 012-376 7589 Area : Kuantan, Kemaman
5. Hidayatul Farah Alias 019-6657302 Area Gombak, Batu Caves
6. Nor Jannatul Fadilah Abu Zarin 012-679 0484 Area : Kajang, Selangor
7. Nurulhuda Ismail 019-7480965 Area: Putrajaya
8. Muliaty Samsuri 019-3160078 Area: Hulu Bernam,Selangor
9. Yusrina binti Mohamat Hata 019-2712601 Area : Bdr Baru Bangi (Hospital Serdang)
10. Nur Adha Mansor 019-7987970 Area: Manjung
11.Nur Hidayu Mat Ishak 019-3789778 : Klang
12. Nadiah Khamis (Kak Nadia) 012-3975808  Area : Seberang Perai Utara, Pulau Pinang.
13. Norliza Mokhtar - 016-4219053: Kuala Lumpur
14. Norizan Ali 012-2767170 Area: Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang
15.Siti Nusrat Raihan Binti Idris Area:Klang,Selangor
16.Noor Azrinna Palil : Muar, Johor : 012-6816979
17. Noor Ezyma Zahari 012-2273297 Area: Shah Alam, Selangor.
18.Surani Abdul Fatah 013 -9293747 Area: Kompleks Ole - Ole Seksyen 18, Shah ALam.
19.Rabiah Abdul Wahab 019-9273454 Area:Kota Bharu, Kelantan
20.Aini Hayati Luey 012-2897359 Area: Putrajaya
21.Nor Hafizah Binti Abdullah 0137710152 Area: Batu Pahat
22.Suzana Binti Samsudin 019 - 9543 506 Area: Jengka (Maran)
23. Rafidah Muhd Shamsuddin 019-3652473 Area: Alor Gajah, Melaka
24. Suaida binti Mohamad 013-9236617. Area: kemaman, terengganu.
25. Farahiyah Shaharudin 019-3075115 Area: UPM, Serdang
26. Norhafiza Abdul Hamid 0125816681 Area:Chemor,ipoh
27. Noor Hafizoh Saidan 019-5102881 Area:USM, Penang
28. Hatini Mustafa 019-9667905 Area: Kuantan
29. Aeidah Amrun 019 3439341 Area Bandar Putra Mahkota bangi
30. Nor Baini binti Mohd Noor 019-9868585 Area: Limbang, Sarawak
31. Nurul Azrina binti Sa'ayah 019-9654291 Area: Sungai Petani, Kedah
32.Nur Zulalina Binti Mohd Jaias 019-3363212 Area: Kuala Lumpur

33. Zaihan Zakaria Miri Sarawak

34. Zarina Ibrahim Kuantan Pahang



Jika anda berminat nak mencari pendapatan sampingan, dan ingin menyertai kami sila call/ email saya! Kami akan cuba bantu untuk anda juga berjaya seperti mereka yang lain dengan izin Allah jua! InsyaALLAH jumpa dipuncak kejayaan!

Selasa, 2 Oktober 2012

Pengedar Shaklee di Miri.

Alhamdulillah mak dah selamat balik Muar. Sekejapan aje rasa walhal mak duduk Miri dengan kami selama 2 minggu. Mungkin berkat bawa mak datang dan jalan-jalan, alhamdulillah ramai kenalan Miri yang saya jumpa. Ada yang datang rumah, ada yang COD di Boulevard dan ada yang saya courier kan ke pejabat.

Bulan Oktober pula offer dari Shaklee memang best. Masakan tidak,produk hot item ada sale. Shaklee offer dengan pembelian 6 percuma 1. Bertambah seronok semua pelanggan-pelanggan kami. Inilah peluang nak beli harga best dengan tawaran yang menarik.

Alhamdulillah tadi pun syukur sebab abah Addin ada tolong teman hantarkan order pada seorang pelanggan baru di RTM, Miri iaitu Puan Catherine Igang. Dapat la merasa masuk opis RTM kat atas bukit....hehehe.


Esok lusa appointment lain memandangkan Vitamin C baru sampai hari ni. Alhamdulillah, rezeki Allah. Moga ada lebih rezeki boleh buat korban untuk satu family pula.

Buat semua customer, terima kasih banyak2 atas urusan jual beli yang lancar. Terima kasih atas sokongan anda. Saya doakan anda sentiasa senang berurusan dengan saya.

Bagi anda yang mahu membuat pesanan ESP dengan tawaran menarik bulan ini, boleh email atau sms saya. Tidak penting dimana saya berada, paling penting pesanan anda sampai ke depan pintu rumah/ pejabat anda dengan selamat!

Kepuasan anda matlamat kami.



 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya, Norita melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa