Jumaat, 21 Disember 2012

# Asma # Diariku

Omega bagus untuk anak masa travelling.

Seminggu lalu saya dan suami serta anak-anak memang banyak travelling...ditambah kami nak siapkan rumah di KL. Keluar awal pagi dan lewat malam baru pulang.
Kami pula jenis akan bersihkan diri sebelum tidur. Namun satu yang kami pentingkan, sebelum tidur makan Omega terutama untuk anak-anak. Biasanya mereka makan seminggu dalam 3-4 kali. Tapi semenjak travelling saya pastikan mereka makan setiap hari dengan pengambilan air secukupnya.

Saya dan suami pula akan makan vitamin biasa tambahan dengan 3 biji Omega. Syukur walau tidur jam 12-1 pagi, kami masih boleh bangkit awal bagi solat dan meneruskan rutin seperti biasa.

Saya benar-benar puashati dengan Omega guard. Mungkin sekali pandang harganya mahal namun syukur alhamdulillah walau cuaca kerap hujan dan berangin, syukur alhamdulillah anak-anak sihat. Tiada yang lebih mahal selain dari melihat anak-anak sihat dan aktif.

Apa yang saya faham tentang Omega ini ialah ia membantu masalah kolestrol, jantung, kardiovaskular selain meningkatkan DHA dalam otak. Ia juga memainkan peranan yang penting dalam membantu meningkatkan imun sistem kita.

Uniknya apabila dah konsisten mengamalkan Omega 3 biji sehari saya mendapati mesej yang saya sampaikan melalui daya ingatan sendiri [ seperti set kan jam berapa nak bangkit solat Subuh] memang berkesan. Walhal ikutkan keletihan memang sangat letih namun syukur alhamdulillah kami dapat laluinya dua minggu dengan jayanya. Selain mengamalkan vitamin2 lain seperti biasa.

Anak-anak pun dah pandai, sebelum mandi kolam mereka makan Omega [ bila stay di hotel] jika tidak mereka makan sebelum tidur iaitu selepas mandi malam supaya tak mudah selsema. Syukur alhamdulillah.


Suami saya pun dah pesan lepas ni travel Omega mesti penuh isinya supaya senang.

Kini saya percaya bila seorang doktor maklumkan kepada saya, Omega bagus untuk makanan sel dan build immune system. Untuk anak, bagi yang berumur 1-4 tahun boleh amalkan 2 kali seminggu. Ada ibu yang picitkan dan letakkan dalam susu anak. Namun saya train anak2 saya amalkan sejak mereka setahun dengan belajar menggigit capsule tersebut.

Kini Omega menjadi pilihan utama saya, suami dan anak-anak. Malah mak saya juga turut consume omega. Bagi orang yang ada masalah gout bagus amalkan konsisten setiap hari untuk mengelakkan masalah bengkak sendi.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 Call/Whatsapp : 012-853-5689

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia