Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2012

ESP Shaklee bukan hanya untuk susuibu.

Imej
Bagi ibu2 yang dah amalkan ESP, pasti mereka perasan sesuatu...biasa yang customer bagi feedback ialah susu pekat dan anak minum sikit tapi mudah kenyang.

Mungkin ia nampak seperti tak lojik tanpa pengetahuan asas namun sebagai ibu yang dah susukan anak dua putera dengan susuibu, tak saya nafikan apa yang mereka lalui adalah perkara yang sama saya lalui dulu.

Memang ibu sendiri akan mudah rasa kenyang dan hasil susu nampak berbeza.

May be ada yang belum tahu bahawa kandungan utama dalam susuibu ialah protien. Mengapa protien? Ini kerana sel kita terbentuk dan terbina dari protien. Bermula sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ dan dari itu bermulalah sistem.

Apa yang saya perasan dengan pengambilan ESP yang secukupnya ditambah anak kerap minum, pembesaran mereka sangatlah hebat. Alhamdulillah saya dapat lihat pada dua2 anak saya. Mereka kuat menyusu sebab mereka minum sedikit2 tetapi kerap. So pembesaran mereka juga sangat memberansangkan.

Kini mereka dah besar, saya bancuhkan…

Bekerja dari rumah satu keseronokkan!

Imej
Alhamdulillah hari ini saya dapat sampaikan beberapa pesanan COD bersama anak2 dan suami. Syukur dipermudahkan segala urusan. Semoga perjalanan kami dipermudahkan ALLAH hendakNya.

Jika tiada aral kami akan berada di KL selama 1-2 minggu bergantung kepada urusan suami saya di sana. InsyaALLAH jika tiada aral akan menemui beberapa orang yang dah buat temujanji untuk belajar berbiz dari rumah.

WAHM atau nama singkatan bagi Work At Home Mother dimana kami menjalankan perkongsian dan berniaga produk secara alam maya. Latihan dan mentoring juga kami banyak lakukan melalui email, kumpulan tertutup di fb.

Ia bukanlah perkara baru kerana semakin ramai yang telah menyedari hakikat bahawa bekerja bersama anak dan keluarga adalah satu yang menyeronokkan sambil dapat menguruskan sendiri anak2 dan hal2 rumah.

Saya yakin para suami juga lebih senang dan tenang apabila isteri mereka sendiri yang menjaga anak2 di rumah. Namun redha dan restu suami itu sangat penting dalam menentukan kejayaan isterinya…

ESP buy 6 free 1? Yes, October ONLY!

Imej

Tips mudah kempiskan perut.

Imej
Tips nak kempiskan perut :

Setiap kali teringat tentang perut atau apabila melihat cermin kelihatan perut buncit cuba amalkan kempiskan perut dalam 60 saat sambil menahan nafas. Amalkan banyak kali dalam sehari. Percayalah dengan amalan ini, otot dibahagian perut akan bekerja dan anda akan dapati perut anda makin mengempis.

Jika nak lebih baik amalkan makan lecithin/ omega, alfalfa dan herb lax.*

Serius berbaloi!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui
Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
Call/Whatsapp : 012-853-5689


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Anak sering keletihan menyebabkan prestasi merosot?

Imej
Masih saya ingat bila saya suarakan pada suami saya " Yang, kenapa degupan jantung dia laju?". Dengan tenang suami saya menjawab, itu normal pada anak2 sebab metabolisme mereka tinggi.

Oleh kerana itulah suami saya sering mengingatkan saya untuk membekalkan dua2 anak kami dengan minuman tenaga seperti Performance drink. Nampak macam tak penting bagi sesetengah ibu bapa. Tapi bagi kami, ia sangat penting. Memandangkan mereka bersekolah pagi dan petang ditambah mereka adalah anak-anak yang sangat aktif. Bilamana kurang minum air, badan mereka akan mula panas dan demam. So bilamana kami travelling atau menganjurkan seminar, adakala anak2 sibuk bermain tanpa ingat perlu minum air. Maka kami pastikan bancuhan Performance drink diambil selesai urusan atau sebelum tidur.

Zaman sekarang tak sama macam zaman dulu. Anak-anak sekarang sangat aktif mungkin disebabkan oleh cara hidup dan amalan pemakanan kita sekarang. Bagi yang telah biasa mengamalkan banyak minum air pastinya tiada ma…

Perlukah saya tanya doktor sebelum beli supplement?

Imej
Seorang yang ingin mencuba vitamin Shaklee bertanya dengan saya, " Selamat ke vitamin ni?".

Saya dengan senyum menjawab, " Puan boleh bertanya dengan beberapa orang doktor sebelum nak consume, malah untuk pengetahuan puan beberapa doktor sendiri membuat belian vitamin ini dari saya."

Memang tidak dinafikan bagi mereka yang jarang dan kurang membaca, kita perlu bertanya dengan mereka yang lebih arif. Namun sesuatu yang golongan kita tidak sedari, doktor adalah mereka yang pakar dalam bidang perubatan dan perawatan. Mereka bukanlah pakar dalam bidang pencegahan. Pakar nutrisi adalah mereka yang khusus kepada pencegahan dan pastinya prinsip mereka adalah mencegah lebih baik dari merawat.

Selama 14 tahun saya dalam dunia supplement, pelbagai karenah pernah saya temui. Tidak dinafikan ada doktor yang pro kepada vitamin malah sebaliknya. Jika doktor tersebut merasakan vitamin itu penting untuk dirinya, pasti doktor tersebut akan menyarankan pengambilan vitamin demi menj…

Menjana pendapatan dari rumah mahupun sampingan bersama kami?

Imej
Alhamdulilah minggu sudah selesailah forum Euphoria antara terbesar yang pernah kami adakan. Sebagai penganjur, saya amat berterima kasih kepada semua tetamu jemputan yang sedia berkongsi rahsia kejayaan mereka. Antaranya ialah Master Farah Alias, Puan Arnie [ founder of Genkimomma], Puan Tuty untuk bahagian pengetahuan produk. Sayangnya Master Shareeza tidak dapat hadir pada saat akhir atas urusan keluarga yang tak dapat dielakkan. Namun terima kasih buat beliau atas slide yang disediakan yang telah dibentangkan oleh suami saya sendiri.












Berminat nak sertai kami?

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM700) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 395863 sebagai sponsor/upline.

Yuran keahli…

Pengedar Shaklee Anda

Imej
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee anda.
ID No 395863
FB : Norita Idris
Call/ Whatsapp/ Viber : 012-8535689



Anda berminat nak dapatkan produk dan konsultasi, boleh hubungi pengedar yang berdekatan dengan anda.



1. Norazlina 012-9944503 Are : Muar Johor.
2. Nor Hasmah Yahaya 012-6538729 Area : Skudai JB 3. Norhaliza Mohd Yusof 019-2286584 Area : Ukay Perdana, Selangor 4. Norlida Mohd Kamaruzaman 012-376 7589 Area : Kuantan, Kemaman 5. Hidayatul Farah Alias 019-6657302 Area Gombak, Batu Caves 6. Nor Jannatul Fadilah Abu Zarin 012-679 0484 Area : Kajang, Selangor 7. Nurulhuda Ismail 019-7480965 Area: Putrajaya 8. Muliaty Samsuri 019-3160078 Area: Hulu Bernam,Selangor 9. Yusrina binti Mohamat Hata 019-2712601 Area : Bdr Baru Bangi (Hospital Serdang) 10. Nur Adha Mansor 019-7987970 Area: Manjung 11.Nur Hidayu Mat Ishak 019-3789778 : Klang 12. Nadiah Khamis (Kak Nadia) 012-3975808  Area : Seberang Perai Utara, Pulau Pinang. 13. Norliza Mokhtar - 016-4219053: Kuala Lumpur 14. Norizan Ali 012-2767170 Area: Banda…

Pengedar Shaklee di Miri.

Imej
Alhamdulillah mak dah selamat balik Muar. Sekejapan aje rasa walhal mak duduk Miri dengan kami selama 2 minggu. Mungkin berkat bawa mak datang dan jalan-jalan, alhamdulillah ramai kenalan Miri yang saya jumpa. Ada yang datang rumah, ada yang COD di Boulevard dan ada yang saya courier kan ke pejabat.

Bulan Oktober pula offer dari Shaklee memang best. Masakan tidak,produk hot item ada sale. Shaklee offer dengan pembelian 6 percuma 1. Bertambah seronok semua pelanggan-pelanggan kami. Inilah peluang nak beli harga best dengan tawaran yang menarik.

Alhamdulillah tadi pun syukur sebab abah Addin ada tolong teman hantarkan order pada seorang pelanggan baru di RTM, Miri iaitu Puan Catherine Igang. Dapat la merasa masuk opis RTM kat atas bukit....hehehe.


Esok lusa appointment lain memandangkan Vitamin C baru sampai hari ni. Alhamdulillah, rezeki Allah. Moga ada lebih rezeki boleh buat korban untuk satu family pula.

Buat semua customer, terima kasih banyak2 atas urusan jual beli yang lancar. T…