Selasa, 4 Oktober 2011

Set Penyusuan Shaklee : Mana satu yang sesuai untuk saya?

Oktober 04, 2011 0 Comments
Buat yang baru singgah membaca di blog saya, banyak yang hantar email bertanya apa beza antara :




Set B

Set E

Set 3M

secara ringkas saya jelaskan,

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.
Gambar hiasan


Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.


Set 3M
Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,
si ibu yang nak mula menyimpan stok,
si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.



Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas. Pastikan anda mendapat ilmu dan maklumat yang selengkapnya sebelum membeli.



Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari anakkuwiraku.com


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Surirumah VS WAHM

Oktober 04, 2011 0 Comments
Jam menunjukkan 10 minit lagi jam 5 pagi, lega rasanya selepas minum segelas cawan bancuhan ESP, Meal Shake dan PD...

Baru selesai update blog . Seronok rutin sebagai surirumah ditambah bila ada sesuatu yang boleh diusahakan untuk menjana pendapatan. Siapa kata senang nak senang?

Ada beberapa order fullback yang perlu saya uruskan hari ini untuk pesanan malam semalam. Alhamdulillah, berkat sabar saya kini mampu sediakan sedikit stok vitamin pada tangan supaya saya mudah menghantar terus kepada customer saya. Jika dahulu, saya memang mengharapkan servis dari syarikat tetapi adakala saya lebih selesa menggunakan khidmat poslaju, walaupun adakalanya saya perlu memohon untuk penghantaran kali kedua disebabkan barang belum diterima oleh pelanggan saya.

Dulu saya tak pernah percaya dengan kenyataan orang, duduk rumah sambil buat duit. Mungkin boleh pada fikiran saya mereka ini menggunakan sistem kutu.Tetapi selepas komited dengan biz Shaklee yang saya usahakan dari rumah, tiada yang mustahil.

Semalam ada beberapa orang yang menghubungi saya untuk pendaftaran ahli dan  ada yang bertanya " Bolehkah saya nak dapat tambahan RM500 sebulan melalui Shaklee?" Saya senyum dan menjawab, ramai anak didik saya yang memperolehi 4 angka sebagai pendapatan sampingan melalui Shaklee.

Kami hanya berkenalan melalui alam maya semata-mata. Bagaimana kami berkomunikasi sedangkan kami tidak pernah bersua muka? Kami hanya menggunakan laman web sosial sebagai tempat kami berjumpa setiap hari. Uniknya saya galakkan isteri2 yang menyertai kumpulan biz ini demi menjaga keharmonian rumahtangga setiap ahli. Taknak lah kemudian hari terdengar suami orang bercinta dengan isteri orang atas landasan biz MLM. Maka semangat dan dorongan dari setiap ahli [ yang terdiri dari semua wanita] buatkan setiap dari kami berusaha untuk lebih berjaya.

Hakikatnya kejayaan bukan datang bergolek. Perlu ada usaha. Dalam usaha perlu ada cara supaya kita tidak buang masa. Masa itu sangat berharga. Sekiranya anda sebelum ini telah mendaftar sebagai ahli dibawah saya dan kini sangat berminat untuk menjana pendapatan melalui Shaklee, sila emailkan saya nama penuh anda dan ID anda, saya akan emailkan cara kami menjana pendapatan 4-5 angka melalui Shaklee.


Sebelas tahun saya bersama Shaklee, saya menikmati bonus tunai, bonus kereta dan percutian....tanpa perlu saya kerah pada orang lain untuk mencapai impian saya. Dalam Shaklee, uniknya lebih banyak kita usaha lebih banyak kita perolehi dan tiada istilah upline sentiasa di atas. Siapa rajin dia berjaya!

Buat semua anak didik saya, jumpa anda di puncak kejayaan!


Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi apabila membuat belian dari anakkuwiraku.

 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Ostematrix membantu atasi masalah sukar bangun tidur dan susu merundum

Oktober 04, 2011 0 Comments
Beberapa kenalan alam siber saya menegur di laman web sosial facebook bertanyakan apakah vitamin yang sangat bagus untuk diambil untuk masalah sakit belakang dan keletihan. Maka saya hanya teringatkan  vitamin favourite saya iaitu Ostematrix. Bila diberitahu, mereka terus bertanya, adakah satu telah mencukupi? Saya menjawab jika berkemampuan, dapatkan set optimum.


Ramai yang mengambil remeh tentang keperluan kalsium dalam diet harian ditambah ramai yang alah dengan minuman tenusu terutamanya susu. Apatah lagi kalsium banyak terdapat dalam keju, sayuran hijau sepert brokoli, kekacang, soya , ikan bilis dan sardin. Namun cara pengamalan kita memasak makanan tersebut hakikatnya telah sedikit sebanyak mengganggu khasiat kandungan bahan tersebut. Ini antara sebab saya memilih Ostematrix Shaklee.

Bagaimana untuk anda ketahui adakah anda perlu mencuba Ostematrix Shaklee? Cuba muhasabah diri anda dengan keadaan ini ;


  1. sering keletihan
  2. sering mengalami sakit belakang
  3. anggota badan sering cramp
  4. sakit bahagian leher dan tengkuk
  5. tumit kaki pecah dan kasar
  6. susah bangun tidur
  7. sakit kepala yang kerap @ migraine
  8. sering sakit gigi
  9. Ibu yang menyusu : anak yang disusukan sepenuhnya dengan susuibu lambat tumbuh gigi.
  10. Ibu yang menyusu : perlukan kalsium, susu berkurang terutama semasa PMS atau mula menurun


Jika anda mengalami mana-mana simptom yang dinyatakan, adalah sangat baik anda memberi peluang diri anda mendapatkan Ostematrix Shaklee. Saya boleh beri jaminan anda akan berpuashati dengan hasil yang anda lalui dengan pengambilan Ostematrix.



Last but not least , makanlah dengan ilmu supaya anda rasa kepuasan atas rezeki [ duit] yang anda belanjakan untuk kesihatan anda!



Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi apabila anda membuat belian dari blog ini.


 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Isnin, 3 Oktober 2011

B complex buat saya tak berdebar dan bantu saya slim :)

Oktober 03, 2011 1 Comments
 Dari zaman kanak-kanak, saya sendiri terbiasa mendengar B complex menggemukkan. Sejauh mana kebenaran kenyataan ini sebenarnya? Saya pengamal tegar vitamin B complex selama 11 tahun dan antara vitamin yang saya paling suka ialah B complex. Saya masih ingat saya makan zaman study bila nak pergi exam, saya akan amik lebih beberapa biji agar saya lebih tenang menjawab serta otak saya menjadi lebih ligat memikirkan apakah jawapan yang perlu saya tulis pada kertas exam itu. Saya juga amalkan makan B complex sebelum menghadiri temuduga untuk mengurangkan rasa berdebar dan it really works.

Kalau benarlah B complex menggemukkan, saya yakin sayalah antara mereka itu kerana saya dah makan melebihi 11 tahun. Hakikatnya B complex tidak menggemukkan. Ia hanya bantu bakar glukos untuk ditukarkan menjadi tenaga. B complex ibarat spark plug dalam tubuh kita.

Orang pasti bertanya, mengapa bila makan B complex kita jadi cepat lapar? Ini kerana B complex berfungsi untuk menukarkan glukos kepada tenaga. Tanda lapar itu bermakna badan kita perlukan glukos untuk menukarkan menjadi tenaga. Maka kita perlu makan tetapi bukanlah sehingga kenyang dan menjadi malas. Memadai makan untuk alas perut hatta sebiji kurma.

Selama 11 tahun dalam dunia supplement, saya membiasakan diri bila saya lapar selepas makan berat [ meal utama seperti breakfast, lunch atau dinner] saya hanya akan amalkan makan sepotong buah-buahan serta minum banyak air kosong. Itu yang saya amalkan untuk pastikan saya slim :)


Kalau kita dapat kawal nafsu makan, insyaALLAH minda kita akan dapat dikawal dengan baik. Tidak semestinya lapar itu perlu di isi dengan makanan berat setiap masa.

Bagi ibu yang breastfeed, tidak perlu risau jika anda kuat makan kerana ibu menyusu memang mudah lapar ditambah badan si ibu perlu bekerja untuk menghasilkan susuibu untuk si manja. Demi memastikan badan anda tidak terlalu membesar, cuba amalkan banyak minum air masak. Air masak membantu kita dalam penyahtoksin dari badan, membantu mengelakkan badan menjadi gempal dan air kosong membantu peredaran darah berjalan dengan lebih baik.


Hakikatnya, B complex sangat penting dalam keperluan tubuh badan kita berfungsi dengan lebih baik. Mereka yang amalkan B complex akan mendapati diri mereka lebih ceria, bertenaga, kulit berseri dan cantik serta tidak pucat.
Mereka yang ada masalah kuat berpeluh, tangan mudah basah sebab peluh, mudah berdebar, mudah marah, mudah melenting, sensitif, kuat merajuk, muka kusam ....maka anda kurang B complex.

B complex Shaklee terdiri dari 8 kumpulan B dan ia lengkap diperlukan oleh tubuh badan. Lebih bagus kerana vitamin Shaklee tiada silika gel.

Jika anda menyusu anak dengan susuibu,   Selain itu, warna kekuningan EBM ialah disebabkan oleh B-Complex, same goes to our urine. So, bila dah minum banyak air lepas consume B-Comp, notice tak urine akan kembali normal? So, samalah dgn warna EBM.

Breastmilk is unique. Kepekatan warna susu depends on apa yang si ibu consume, ditambah, mengikut keadaan, suhu & masa waktu itu. Waktu panas/ tengahari/ summer, susu akan kelihatan cair, waktu malam/ sejuk/ winter, susu akan menjadi lebih pekat. Selari dgn keperluan baby waktu itu.
 

Maka, siapa kata B complex tidak penting?

Jika anda tidak mahu kelihatan lebih tua dari usia anda, mari amalkan makan vitamin demi memastikan sel dalam tubuh kita mendapat semua vitamin dan garam mineral yang diperlukan oleh tubuh.

Dapatkan Euphoria Optimum Set untuk merasakan perbezaannya!






Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma. Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Sabtu, 1 Oktober 2011

Nak nampak muda seperti 20 an ?

Oktober 01, 2011 0 Comments
 Mak saya kata, wanita selalu nampak cepat tua berbanding lelaki. Mana tidaknya, sebab wanita dia melalui fasa menstrual setiap bulan, dia bertanggungjawab melahirkan anak dan wanita akan monopause.

Kalau wanita atau seorang isteri itu tidak menjaga kecantikan dirinya sejak dari awal, dia pasti akan kelihatan tua dan tidak menarik.

 Salah satu yang wanita itu akan tersedar ialah apabila si suami mula memuji wanita lain. Saya masih ingat dengan cerita jiran makcik saya dulu. Wanita ini seorang surirumah sahaja. Beliau mempunyai badan yang berisi. Beliau tidak pernah kisah dengan penampilan dirinya. Tetapi satu hari mereka suami isteri berperang besar disebabkan orang ketiga. Wanita itu kemudiannya berpindah dan tinggal la si suami seorang diri. Selepas beberapa bulan, si isteri kemudiannya balik ke rumah mereka dengan keadaan yang sangat cantik dan menawan. Dia mempunyai bentuk badan yang berbeza dengan sebelum ini.

Saya menjadikan cerita itu pengajaran buat saya. Ditambah saya seorang surirumah sepenuh masa dan menjalankan perniagaan hanya di rumah, saya perlu pastikan saya menjaga penampilan diri saya. Sebab tu saya masih makan vitamin Shaklee walau tak menyusu. Saya amalkan vitamin untuk dapatkan kesihatan yang baik,berat dan bentuk badan yang ideal, kulit yang berseri dan bertenaga menjaga dua putera saya.


Salah satu vitamin yang saya amalkan walaupun seminggu 1-2 kali sahaja sebab saya makan vitamin yang lain juga....ialah VIVIX. Saya tak amalkan setiap hari ya. Sebab saya makan vitamin lain juga setiap hari dengan konsisten. Masa raya baru ni, seorang tetamu saya bertanya berapakah umur saya? Belum saya jawab, tetamu saya mengatakan kalau ikut wajah muka saya mcm muka budak umur 20 an tetapi bila tengok anak yang dah besar, mesti dah 30 tahun ke atas. Tersenyum saya sendiri :)

Vivix ialah tonik awet muda. Memang nampak keberkesanannya. Ramai mak-mak customer saya yang puas hati dengan Vivix. Masih ingat kes seorang mak customer saya yang mana muka maknya macam terbakar sebab guna banyak sangat krim memutihkan kulit. Saya suggest amik Vivix sebab ia bantu membetulkan DNA yang rosak.


Kini wajah emaknya dah punya ton warna yang sekata dan cerah seperti sedia kala.

Saya jumpa ramai yang beli produk skin care yang beribu-ribu demi mendapatkan kulit dan wajah yang cantik. Alangkah bagus jika mereka tahu, kecantikan itu datangnya dari dalam iaitu dari apa yang kita makan.


Anda mahu cuba Vivix? Pastikan anda tidak mengandung dan tidak menyusu. Harga? Harganya setanding dengan apa yang kita dapat. Jika wajah anda nampak tua, then jangan berlengah, amalkan vivix, anda akan dapat rasakan perbezaaannya!

Bagi yang berumur 30 tahun ke atas....cubalah Vivix untuk anda kelihatan umur 20 tahun!!!!!!



Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi jika anda buat belian dari blog ini.



Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia