Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

17 Tips pengurusan Masa

Semua orang ada 24jam sehari. Tidak kurang seminit, tidak juga lebih seminit. Namun begitu, ada orang yg sangat mampu untuk melakukan beberapa pekerjaan dalam hidupnya, bagaikan dia punya waktu yg sangat banyak atau lebih dari org lain. Kalau diikutkan, kita perlu membahagikan 24jam yg kita ada itu kepada 3 bahagian, iaitu 8jam utk waktu bekerja, 8jam utk beribadah dan 8jam lagi utk tidur. Bagi yg bekerja di pejabat, 8am-5pm  tu je dah 9jam. Ni maksudnya kena tolak waktu tidur. Waktu tidur yg sebaiknya utk tubuh yg sihat ialah lebih kurang 6jam. Jangan kurang sgt, jgn lebih sgt. Ok, jom baca sedikit tips daripada teman saya, Mommy Lyna, tentang pengurusan masa beliau sebagai seorang ibu dengan tiga orang anak lelaki, bekerjaya, melakukan pelbagai perniagaan online dan offline, tetapi masih mampu trampil idola ramai ibu-ibu (khususnya geng bloggers) Buat jadual peribadiJauhkan diri dari memberi dan mencari alasan.Cut masa untuk bersenang-senang terlampau lamaJadikan setiap ma…

Shaklee Water Pitcher

Imej
Mencari penapis air yang portable dan harga yang berpatutan? Shaklee mempunyai jawapannya! Harga penyelenggaraan juga sangat berpatutan!



 Harganya dibawah RM400 dan mampu dimiliki oleh sesiapa jua! Saya dah ada dan saya belikan untuk mak saya juga! Ia mudah untuk dibawa ke mana-mana terutama bagi yang selalu on the move!
 Saya akan update kelebihan water pitcher ini dalam entry akan datang :)




 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Baby Michelin dari Brunei

Imej
Masih ingat dengan cerita ini....40 hari dengan berat 5 kg?

Mahu tengok perkembangan baby ini....semalam ibunya hantar gambar terbaru!





Hampir sama dengan si comel ibu Nasa semasa usianya 3 bulan yang mencecah hampir 9kg!

Vitamin Shaklee bukan sahaja membantu si ibu sihat dan mampu meneruskan perjuangan penyusuan susuibu malah anak juga mendapat khasiat yang sama!


Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Laman sosial untuk semua customer Shaklee saya!

Alhamdulillah kami kini sudah makin maju setapak dengan menyediakan laman sosial untuk kami kumpulan Shaklee GBS berinteraksi dengan semua customer kami . Sebarang kemusykilan boleh ditanyakan di laman sosial ini namun sebarang konsultasi lebih kepada customer dan pengedar sahaja. Walaubagaimanapun kami juga turut berkongsi segala petua dan cara hidup sihat selain topik penyusuan.

Sekiranya anda adalah customer saya dan saya belum menjemput anda ke laman sosial ini, sila tinggalkan nickname anda di FB supaya mudah bagi saya memasukkan nama anda dalam laman sosial ini. Ianya adalah tertutup dan saya perlu menjemput anda untuk menyertainya! Maka jangan lupa tinggalkan email kepada nnorita78@yahoo.com supaya saya sentiasa dapat menghargai anda sebagai customer saya!



 Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Mengadulah dengan Al Khaliq

Imej
Orang yang berjaya selalu berpesan...untuk berjaya dalam apa jua bidang, minda perlu positif. Memang inilah antara nasihat yang selalu diberikan. Ianya mudah tetapi sangat kompleks untuk diterangkan. Minda perlu positif...apa sebenarnya yang perlu kita fahami dengan ayat ini?

Positif membawa maksud yang baik. Jika ia melibatkan perbuatan maka ia lebih kepada perilaku yang baik. Jika ia melibatkan pemikiran..ia bermaksud fikiran kena ke arah yang baik. Fikiran yang baik datang dari jiwa yang tenang. Jiwa sebenarnya banyak mempengaruhi apa yang kita lakukan sehingga hari ini.


Untuk dapatkan jiwa yang tenang, makanan rohani perlu diberikan ....sebab itu kita perlukan agama. Saya yakin bahawa setiap agama mengajar ke arah kebaikan. Maka pendekatan ini yang kita perlukan.Jiwa yang tenang memandu akal dengan lebih baik. Biasa dengar ikut nafsu lesu, ikut hati mati. Hakikatnya memang benar.

Untuk memulakan sesuatu bidang, persediaan mental sangat penting dan ia akan memandu kita ke arah yan…

Vivix bukan sekadar untuk awet muda!

Imej
Saya, suami dan mak saya juga makan ini.


"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke ata…

Trip ke Brunei

Imej
Semalam kami sekeluarga berjalan ke Brunei dan ia memang telah dirancang 2 minggu lepas kerana abah dan ibu teringin nak bawa Addin dan Nasa ke Jerudong Park. Bertolak jam 11.30 pagi selepas breakfast kami teruskan perjalanan ke Brunei.

Alhamdulillah perjalanan lancar dengan cuaca yang sederhana panasnya. Kami mencari tempat penginapan yang berdekatan dengan Jerudong Park....iaitu Holiday Lodge. Memandangkan sekarang ada promosi, maka bilik Deluxe hanya BD120 sahaja berbanding harga biasa iaitu BD180. Biliknya sangat selesa dan mempunyai 2 twin bed. So tak perlu tambah extra bed seperti biasa yang ibu lakukan bila bermalam di hotel.


Alhamdulillah Allah mengizinkan ibu bertemu dengan Nabilah....dan bersembang sekejap di lobby hotel. Baby Nabilah Furqan sangat comel dan sihat berkat minum susuibu. Mudah2an usaha Bilah nak beri susuibu pada Furqan akan lengkap sehingga 2 tahun.

Selepas pertemuan singkat itu kami terus ke Jerudong Park. Rupa-rupanya taman kanak2 ini buka jam 5 petang mak…