Tips mencantikkan kulit.


Semua orang nak nampak cantik , bersih dan berseri....tips ni nampak simple dan mudah dipraktikkan. Sama ada rajin dengan tidak aje nak praktik :)

Untuk kulit wajah, pastikan minum air secukupnya. Jika tidak jerawat halus mahupun jerawat batu mudah keluar ditambah kekurangan air boleh mengganggu kepekatan darah dan kestabilan hormon. Pastikan tidur pada waktu malam dengan keperluan tidur yang mencukupi.
 Basuh muka dengan pencuci muka yang bersesuaian. Elakkan pencuci yang beri kesan kulit kering atau terlalu lembab....cuba basih muka minima 2 kali sehari....
Scrub wajah setiap 2-3 hari skali dengan scrub yang tidak terlalu kasar biji-bijiannya. Saya suka enfuselle Shaklee punya scrub muka...sangat halus dan tak merosakkan sel kulit. Tapi sekarang dah tak de dalam pasaran Malaysia :(
Nak jimat scrub guna daun jambu batu. Memang bagus.

Bagi kulit badan pula, pastikan kita gunakan pelbagai jenis sabun mandi. Jangan bergantung pada satu jenis kerana kandungan sabun tersebut boleh buatkan tindakbalas dalam jangka panjang. Cuba selang selikan penggunaan sabun ...contohnya jika mandi pagi guna sabun X, nanti petang gunakan sabun Y. Esok pula mandi dengan sabun Z.....so kulit kita akan keep moist. Tak percaya, then cuba !

Jangan lupa scrub badan juga 2-3 hari demi membuang sel mati dan daki yang liat....dengan ini kita akan punyai kulit yang cantik, bersih dan sihat.

Untuk vitamin pula, makanlah vitamin B, C dan vitamin E untuk cantik. Dengan pengambilan yang betul dan air mencukupi kulit wajah nampak cantik, bersih dan berseri! Oh ya, akan nampak muda juga!
Banyakkan makan buah-buahan untuk kulit yang bersinar!

Cubalah!
----------------------------------------------------------------------------------------------

Teringat masa buat kad ahli MPH, Addin menerpa saya dari belakang dan memanggil " Ibu!" ....terus perempuan yang kat kaunter tu tanya, ni anak ke kak? Jawab saya " Ya, kenapa?" . Orang kaunter tu dalam nada terkejut dan tersenyum menjawab " Saya ingat akak ni baru umur 20 an aje, terkejut tengok anak besar ni !"Sambil tersenyum melebar saya jawab " Umur saya pertengahan 30an"

Dalam hati berbunga riang...rasa berbaloi baloi makan vitamin :)
Oh, really loves GLA, Vit E, Vit C dan B com!!!!!








Boleh email kepada saya di nnorita78[@]yahoo.com atau sms kan kepada saya 012-8535689 untuk konsultasi percuma. Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Catatan Popular