Ia bukan pam susu tapi ia tetap MOBILE!

 Sejak mengandungkan abang Addin, ibu hanya bergantung dengan buku untuk masalah kehamilan, penyusuan dan bagaimana menguruskan baby. Ibu tak tahu bagaimana mengurus dan mengendalikan EBM. Beli pam pun pam biasa aje....ditambah ibu surirumah sepenuh masa waktu itu. Tapi hari ini, boleh kata terdapat sebilangan besar ibu yang menyusukan anaknya akan berusaha untuk membeli satu pam yang bagus dan selesa untuk digunapakai.

 Namun masa membesarkan abang Addin, ibu spend duit membeli ini......




 Bahasa mudahnya ialah penapis udara. Bahasa Inggeris dikenali sebagai AIR PURIFIER. Produk Shaklee yang dikenali sebagai AirSource. Harganya hampir setanding dengan harga pam yang mahal pada hari ini namun tak sampai mencecah ribuan ringgit pun.


 Apa kebaikannya?

It’s all about clearing up our indoor environment – wherever we go – with a filter-less, portable air purifier that reduces microbial as well as odors and gases. The AirSource Mobile™ goes anywhere you go, and cleans as well as freshens the air in up to 300 square feet (28 square feet meters).
AirSource Mobile™ uses patented technology - Photohydroionization™ to effectively reduce indoor air pollution. An effective combination of ultraviolet (UV) light and Tri-metallic catalyst creates an advanced oxidation process that reduces microbials as well as odors and gases.
Our Guarantee: Convenience with results
  • The first high quality portable air purifier with Photohydroionization™ technology that cleans the air in your home, office, cubicle, hotel room or car – any space up to 300 square feet (28 square meters). That’s because there is no filter, which cleans only air that passes through it. Microbials and gases have nowhere to hide.
  • Filter-less technology provides clean approach , do not trap and hold unhealthy microbials
  • Virtually maintenance free – just an annual UV lamp change
  • Small and light weight for easy handling
  • The system operates quietly
  • Futuristic design – designed by award winning engineers to give you a piece of art instead of just an appliance
AirSource Mobile™ reduces:
  • Pet odors up to 64%
  • Tobacco smoke up to 33%
  • Mold and bacteria up to 70%


Mengapa ibu spend duit beli ini? 
Abang Addin membesar dengan sangat hebat hasil susuibu. Badannya bulat dan bayangkan 5 bulan sahaja dah mencecah 10 kg. Masih ingat lagi ada yang menggelarnya humpty dumpty.....so ibu taknak abang Addin berisiko mengidap Athma memandangkan mamatok ada history itu....dan waktu tu ibu rajin ikut abah travel Miri KL sebab abah ada course....bila stay dalam aircond, memang chest mudah sejuk dan anak mudah diserang selsema dan batuk. So bila gunakan air purifier, aircond tidak menjadi masalah utama pernafasan. Sebab adakala bila stay kat hotel, aircond bangunan dari kawalan utama (guest tak boleh control) menjadi masalah utama. Alhamdulillah dengan adanya air purifier ni tiada masalah lagi.


Bila anak demam penggunaan aircond sangat digalakkan supaya panas dari dalam badan akan mengalir keluar. Maka ini tidak menjadi masalah bagi ibu sebab adanya penapis udara ini.

Sangat senang hendak dibawa ke mana-mana. Ianya juga dibekalkan dengan wayar untuk digunapakai di dalam kereta. Bagi mereka yang selalu menghabiskan banyak masa travelling dengan kereta, pasti adakala tidak selesa bila waktu hujan dan aircond menjadi kuat sehingga menjadikan kita sukar bernafas. Maka penapis ini sangat ideal untuk dibawa ke mana-mana.

Paling best, jika rumah terlalu berbau dengan bau masakan yang kuat seperti bau goreng ikan atau ikan masin, hanya pasangkan penapis udara ini, dalam beberapa minit bau masakan kuat tadi akan hilang. Ianya juga boleh dipasangkan dalam rak kasut atau bilik stor untuk seketika demi menghilangkan bau yang kurang menyenangkan.

Sejak zaman Abang Addin baby .. ibu beli dan ianya bertahan sehingga hari ini. Tengok sahaja adaptornya yang berbalut dengan getah.....hahahaha. Sangat bertahan. Walhal kalau nak ganti adaptor boleh jek, baru RM30. InsyaALLAH dalam masa terdekat nak ganti adaptor baru.....

Bagaimana kos pengelenggaraan? Setakat ini, ibu tak gunakan 24 hours kecuali ibu terpaksa memasang aircond rumah 24 hours.So ibu menggantikan filternya setiap 2 atau 3 tahun sekali. Sangat jimatkan?

Ada yang bertanya berapa besar sebenarnya saiz penapis udara ini? Ibu cuma mampu menggambarkan dengan gambaran ini......
Comel kan? Ianya sangat ringan dan sangat berbaloi! Sehingga kini ia mampu bertahan. Ibu agak, umurnya adalah dalam 7 tahun hayatnya bersama ibu.

Baru-baru ini juga kami dapatkan lagi sebuah untuk bekalkan abah di offshore memandangkan aircond kat sana pun kuat terutama bilik tidur abah....so abah kata sangat selesa dan dia dapat tidur tanpa masalah pernafasan walaupun mengalami selsema.

Duit kita boleh usaha cari, tapi nilai kesihatan lebih mahal dari segala yang kita ada. Bila anak sakit selsema terutama yang melibatkan berkahak dan susah bernafas, hati kita pun mula gundah, kerja pun hati kita menjadi separuh kenangkan anak2 yang tak sihat. Itulah yang membuatkan ibu sanggup spend duit beli penapis udara ini. Mungkin sesetengah orang memandang ia satu yang remeh tapi harga satu paru-paru sangat lah mahal berbanding apa jua. Ibu cuba sebaik mungkin agar Addin dan Nasa dapat membesar dengan sihat dan bebas dari masalah semput atau athma. Mudah-mudahan ALLAH memberkati usaha ibu dan abah sehingga kalian besar.


Tahukah kawan-kawan. ianya adalah antara hadiah UTAMA untuk cabutan Durian Runtuh yang disediakan oleh GBS? Maka jika nak mencuba nasib, jom sertai Cabutan Durian Runtuh hari ini!

Walaubagaimanapun, jika berminat untuk membeli penapis udara ini, boleh email nnorita78 [a] yahoo.com atau sms ibu 012-853-5689, ibu berikan harga yang sangat menarik!










Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery. Boleh isikan BORANG PESANAN di sini atau sms kan kepada saya 012-8535689. Salam sayang dari Ibu Addinnasa

Catatan Popular