Trial pack B + ESP : Kulit baby makin cantik

 Credit to Laila

Salam Bahagia,

Saya sangat gembira hari ini selepas membaca testimoni terbaru dari Puan Nadxoxo. Alhamdulillah perubahan positif dirasai selepas mengambil Trial Pack SET B (Breastfeeding Set) dan ESP. Boleh baca entry penuh beliau di SINI.
Terima Kasih Nad kerana share the testimonial and the happiness with us!


Dipetik dari Blog Nadxoxo.
Setiap hari saya makan 2 tablets Alfalfa. Vitamin C, Multivitamin, dan B Complex pulak saya makan 1 tablet setiap satu. Memang kena minum banyak air bila makan vitamin. So saya pastikan minum 3 liter air masak setiap hari walaupun kadang-kadang tak tercapai :P

ESP plak saya bancuh 1.5 sudu besar dengan Vico. Sedap! :D



Perubahan Yang Dirasakan


1.
Pening-pening pada 5 hari pertama selepas consume. Sebab berlaku healing crisis. Tapi takdelah sampai tak boleh buat kerja :D

2. Lil Zahin
menyusu sekejap je dah kenyang. Sebelum ni menyusu around 20 - 45 min, kadang sejam. Sekarang tak sampai 10 min pun, sebelah je pulak tu. Rupanya susu semakin pekat. Dah nampak macam formula milk pulak. Hehe.

3.
Masa let-down reflex (LDR), susu memancut keluar. Dulu menitik-nitik saje :D Means susu banyak la kan :) Tak dapat nak tunjuk hasil pump sebab saya direct feeding saja hehe.

4. Ada beberapa orang cakap
kulit lil Zahin ni halus dan lembut, best bila sentuh. Bukan ke semua baby kulit halus dan lembut? Hehe. Tapi yang saya perasan, dulu muka lil Zahin banyak biji-biji kecil. Bila saya tanya Ummi saya, dia kata masa saya baby dulu pun macam tu.

Sampai ada orang cakap macam udang kena bakar. And bila time lil Zahin ni, ada jugak orang cakap macam udang kena bakar! Haha. Like mother like son :P Tapi lepas consume Shaklee ni, biji-biji tu dah semakin hilang :D


Sebelum consume, usia lil Zahin 22 hari. Banyak biji-biji kat muka. Kesian :(


Selepas sebulan consume, usia lil Zahin 51 hari. Dah takde biji-biji!


Selepas 2 bulan consume, usia lil Zahin 87 hari. Semakin licin :D

Even saya tak lap dengan kain lembab sisa susu kat mulut lil Zahin pun tak naik ruam. Sebab lil Zahin sangat rajin mengelap mulut dia dengan mitten dia. Haha.

5.
Berat badan lil Zahin bertambah dengan pesat. Haha. Masa 1st month, berat lil Zahin naik 0.6 kg je. Masa tu baru 5 hari consume Shaklee. 2nd month naik 1 kg dan 3rd month naik 1.4 kg.

Sekarang saya sedang consume trial pack ke-3 dan ESP canister kedua :D Untuk trial pack yang latest ni pulak saya add on calcium :D





Anda bagaimana? Mahu mencuba vitamin Shaklee? Kami menyediakan trial pack untuk 30 hari consume dengan harga serendah RM80 dan free delivery. Boleh isikan borang pesanan DI SINI atau sms kan kepada saya 012-8535689

Salam sayang dari ibu

Catatan Popular