Sabtu, 2 Oktober 2010

# Diariku

Pengalaman kali pertama dengan Air Asia


Masih teringat kali pertama naik Air Asia...masa tu nak ke Kota Kinabalu Sabah dari Miri. Rasa bersemangat dan berkobar-kobar nak naik flight. Ini bukanlah kali pertama naik flight tetapi sebab naik AIR ASIA!




Thanks to Mr Google.



Bila naik sahaja, ibu rasa seronok sangat sebab tempat duduknya selesa dan luas, berbanding dengan MAS.

Pramugari mereka nampak pro aktif..... dan yang paling best, aircond nya menderu-deru....sejuk dan best!

Memang perjalanan tak lama.... dalam 45 minit kalau tak silap. Tapi perjalanan memang selesa dan sangat selesa!

Masa dalam flight, ibu paling excited nak order makanan....maklumlah ni pengalaman pertama naik Air Asia. Biasanya naik MAS, makanan memang dah include dalam harga tiket.

Thanks to google image


Tak cukup order makanan, terasa excited nak beli souvenir....bukan yang mahal pun cuma bantal untuk travel tu. Sampai sekarang masih simpan....sayang :)

Sejak dari itu, jika nak travel yang guna duit sendiri, kami pilih Air Asia. Memang anak-anak pun enjoy.
 Next trip kami akan ke Singapore untuk bawa anak-anak jalan ke Universal Studio insyaAllah. Menghitung hari ni nak berjalan....tiket Air Asia dah beli :) 4 bulan lebih awal. Baru belajar merancang perjalanan percutian.


Bagi yang belum pernah travel dengan Air Asia.... ni antara perkara yang menarik tentang Air Asia melalui pandangan mata ibu...dan boleh baca  ENTRY INI.




Salam sayang dari ibu

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia