Jumaat, 19 Mac 2010

Bagi yang suka quote, please take note.





Penulisan ibu berdasarkan pengalaman, pembacaan dan kajian ibu SENDIRI. Jika ada antara kalian yang nak QUOTE kata-kata saya dan forwarkan pada orang lain thru email...tolonglah buat permalink so orang lain baca secara kesuluruhan. Tolonglah jangan buat dosa kering dan buat fitnah tak tentu hala....amik separuh dari penulisan dan forwardkan email kepada kawan2 dan buat konklusi yang memburukkan perkara yang tak sepatutnya....

Saya doakan orang2 ni mendapat taufik hidayah dari Allah....

Sesungguhnya saya terima email itu ya, buat mereka yang dah tak de kerja quote kata2 saya dan buat fitnah.

Ibu kena tambah ayat ni sebab ada orang suka nak quote separuh jalan...


Jika ibu2 mampu untuk memastikan pengambilan 5 jenis buah-buahan dalam meal seharian, keperluan semua zat tercapai melalui makanan harian...tak perlu makan vitamin. Namun bagi diri ibu sendiri yang ada kekangan, ibu tak suka sayur sangat ,jadi ibu makan vitamin.


Dalam dunia ramai yang hipokrit...kata vitamin tak perlu tapi diri sendiri makan supplement. Supplement tak semestinya Shaklee semata2 tapi asalkan namanya vitamin, ia adalah supplement!

Bagi yang tak tahu, negara kita menyediakan vitamin secara percuma di semua klinik kerajaan.


Salam sayang dari ibu

5 ulasan:

  1. sabar jer lah kak N...

    p/s : lawa 'langsir baru' rumah... ;)

    BalasPadam
  2. Salam N..
    Sian N, tak pasal2 jadi mangsa..
    br sempat jengah rumah baru N..
    Cantik amat sih.. nampak ceria je..
    Btw sy ada bagi award utk blog N ni..
    Nanti amik kat blog saya ye..
    Klu sudi.. tq..

    BalasPadam
  3. Arnie,
    Akak tak marah jika or nak copy pun... Namun jika amik partly lepas tu sebarkan nak minta pandangan kwn2 dia ... Supaya kwn2 buat satu conclusion tanpa baca sampai habis... Rasa kesian jugaklah kat golongan ni.

    Sue79
    Nanti N amik award tu. Thanks dear.

    BalasPadam
  4. Manusia2 begini adalah golongan org yg malas membaca. Sebab tu baca separuh. Tidak faham apa yg nak disampaikan, lalu buat kesimpulan dan rumusan yg dangkal. Golongan yg dah sesat (sbb tak faham inti pati) dan nak menyesatkan org lain dgn pemahaman mereka yg dah tersasar. Apa pun, setiap org ada akal sendiri. Bak kata sorang...you baca dan pikir la sendiri.

    BalasPadam
  5. N, ingat masuk SUSUIBU ni ibu2 hatinya bersih tapi ialah nama pun manusia...terpalit juga kekotoran itu. Saya cuba bersangka baik dengan semua orang, samada dia benci atau tidak, tapi kalau dia nak benci atau nak buruk sangka pd kita, siapalah kita untuk menolak. Kena ingat, di mana2 manusia ni selalu hipokrit, yg paling sedih bila kita sama2 perjuangkan misi penyusuan.

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Kami sangat menghargainya.