Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2009

Testimoni set bersalin? Sesiapa yang nak bersalin, mari share...

Imej
Ini testimoni dari teman susuibu, auntie Ayukhairy,

salam semua...

juz nak share...alhamdulillah, setelah mengamalkan makan vitamin2 diatas, slps bersalin danial baru2 ni, badan rasa segar n tak le seletih macam bersalin anak pertama dahulu..

masuk minggu ke2, ayu dah leh masak utk makan tghari dah..saja tak nak menyusahkan mak sbb mak pun keje lg..

mmg nampak ketara, lg setelah menyusu kan danial...masa lahir, danial 2.75kg, 14 hari 3kg, n 19 hari plak 3.5kg...susu pun banyak, bersyukur sgt2..

skrg ni dah hari ke 20, ayu dah berjaya mengumpul 14 botol ebm 3 oz dan 4 bekas dadih 2.5 oz...

jutaan terima kasih kpd kak N @ nnorita78 kerana memperkenalkan ayu kpd produk shaklee ni...


Apa yang Auntie Ayu amik?

1) Multivitamin : perlu mengandungi iron formula kerana ia sangat penting bg tubuh terutama kerana kita banyak kehilangan darah selepas bersalin.

2) B compex : penting untuk elak kemurungan ( elak meroyan), bertindak sebagai penenang(antti stress), menstabilkan hormon

3) Vitamin C : mempercepa…

Doakan kami...

Imej
Dah hampir 5 hari kami tiba di Miri...dan selama hampir setahun juga kami merindui kehidupan yang tenang di Miri yang tidak sibuk dengan kehidupan duniawi semata2... mengapa ibu suka Miri? Sebab tiada kesesakan lalu lintas seperti diKL, ada kelab rekreasi yang berdekatan dan banyak juga yang dah bertambah maju tentang Miri.

Selama setahun duduk KL ibu di manjakan dengan makanan kegemaran ibu, choc indulgence by secret recipe...nasib baik dah ada di Miri ( ada dua tempat iaitu di Bintang Mall dan berdekatan dengan Grand Palace Hotel.) Big Apple pun ada... sebenarnya dah banyak maju la Bandar Miri ni...Tapi yang paling ibu suka pergi jalan dalam Boulevard Mall paling best sebab barang dapur mahupun barang basah untuk masak boleh kata murah atau setara dengan harga di Semenanjung. Sekarang pula dah mula dengan sales untuk krismas...hebat kan?

Namun yang buatkan hati ibu sedikit gundah gulana ialah kerana kami masih belum dapat mencari rumah untuk di sewa yang selesa, dan yang berkenan di h…

Testimoni lagi?

Imej
Ini adalah testimoni customer saya.

nama : Nor dilah Binti Suboh

dila pn br je bt blog tp msh blajar2 lg..hehe..klu rajin singgahla blog sy
put3lilin11.blogspot.com

kt br keje arini..ank tetibe demam pns ms ari senin pg kul 4lbh smpi kne tarik n cpt2 bwk p hospital..rs nk tcabut nyawe tgk ank demam n alhamdulillah berkat susu ibu dia cpt kebah dr demam..ptg senin 2 slowly demam beransur pulih n ari selase ptg dh leh blk uma..mmg pnt dok jg dia n dia lak kerap nyusu smpi b kt lembik n lunyai dkejekn dia..tp xpela tuk ank..n alhamdulillah syukur sbb dila ade mkn supplement yg bli ngn kak n 2,at least dpt gak mbantu bg bdn kt sihat n cergas jg ank ms dia tk sihat..dia xde kne msk air coz dia kerap nyusu n kencing n aktif mcm bese..tp cian la dia kne amek antibiotik sbb tekak dia kne infection..nk bgtau kak n nk mintak advice tp dh tk sempat nk pegang fon..huhu..but 2la nxt tme klu ade dt lbh dila nk simpan stok performance kt uma tuk kes2 emergency..n 4 ur info,since dila blikn mak trial…

Penting untuk kita tahu?

Imej
Mungkin ada yang dah pernah terima tapi ibu baru terima tadi melalui email...just sharing!





Salam sayang dari ibu

Sky Bridge KLCC

Imej
InsyaAllah hari ini ibu sekeluarga akan menaiki skybridge KLCC entah untuk kali ke berapa ....kali ni nak bawak mamatok, ayatok dan tokNa...ada rezeki nanti ibu akan update dengan gambar.
Nanti ibu akan update cerita untuk hari ini juga.

Salam sayang dari ibu

Siapa nak hadiah?

Imej
"Kasih yang abadi"

Boleh sesiapa describe apa yang kalian semua takrifkan dengan perkataan di atas? Sesiapa yang dapat memberi satu definisi atau penerangan yang menarik, ibu nak bagi hadiah....hadiahnya ialah? Tunggu!!!! Pastinya menarik, sebab tak perlu berbelanja pun cuma tuliskan sahaja apa yang kalian faham dengan ayat tersebut... Tak perlu panjang sangat macam essei pun sekadar ibu nak tengok kefahaman setiap individu yang pastinya berbeza. Walau sepotong ayat, jika ia menarik perhatian ibu, ibu akan tetap bagi hadiah.


Salam sayang dari ibu

Jangan tak BACA...siapa tak baca satu kerugian.

Imej
Jangan tak BACA...siapa tak baca satu kerugian. Jika anda seorang pengamal supplement maka bacalah labelnya terlebih dahulu .

Salam sejahtera dan salam perpaduan. Ibu ingin berkongsi dengan satu email yang ibu terima dari seorang pembaca yang membuatkan ibu kagum dengan beliau kerana menjadi seorang yang prihatan atas apa yang ilmu yang diperolehinya.