Jumaat, 30 Oktober 2009

Testimoni set bersalin? Sesiapa yang nak bersalin, mari share...

Oktober 30, 2009 2 Comments
Ini testimoni dari teman susuibu, auntie Ayukhairy,

salam semua...

juz nak share...alhamdulillah, setelah mengamalkan makan vitamin2 diatas, slps bersalin danial baru2 ni, badan rasa segar n tak le seletih macam bersalin anak pertama dahulu..

masuk minggu ke2, ayu dah leh masak utk makan tghari dah..saja tak nak menyusahkan mak sbb mak pun keje lg..

mmg nampak ketara, lg setelah menyusu kan danial...masa lahir, danial 2.75kg, 14 hari 3kg, n 19 hari plak 3.5kg...susu pun banyak, bersyukur sgt2..

skrg ni dah hari ke 20, ayu dah berjaya mengumpul 14 botol ebm 3 oz dan 4 bekas dadih 2.5 oz...

jutaan terima kasih kpd kak N @ nnorita78 kerana memperkenalkan ayu kpd produk shaklee ni...


Apa yang Auntie Ayu amik?

1) Multivitamin : perlu mengandungi iron formula kerana ia sangat penting bg tubuh terutama kerana kita banyak kehilangan darah selepas bersalin.

2) B compex : penting untuk elak kemurungan ( elak meroyan), bertindak sebagai penenang(antti stress), menstabilkan hormon

3) Vitamin C : mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin

4) zinc: membantu mempercepatkan proses baik luka terutama luka dalam ( untuk rahim)

5) alfalfa : milk booster

6) performance drink

Jika ada antara bakal2 ibu atau ibu yang akan bersalin, jika kurang berkemampuan membeli full package, boleh mendapatkan trial pack untuk 30 hari makan dengan harga RM80 dan boleh terus makan selepas bersalin dan boleh rasakan perbezaannya.
Salam sayang dari ibu

Doakan kami...

Oktober 30, 2009 3 Comments
Dah hampir 5 hari kami tiba di Miri...dan selama hampir setahun juga kami merindui kehidupan yang tenang di Miri yang tidak sibuk dengan kehidupan duniawi semata2... mengapa ibu suka Miri? Sebab tiada kesesakan lalu lintas seperti diKL, ada kelab rekreasi yang berdekatan dan banyak juga yang dah bertambah maju tentang Miri.

Selama setahun duduk KL ibu di manjakan dengan makanan kegemaran ibu, choc indulgence by secret recipe...nasib baik dah ada di Miri ( ada dua tempat iaitu di Bintang Mall dan berdekatan dengan Grand Palace Hotel.) Big Apple pun ada... sebenarnya dah banyak maju la Bandar Miri ni...Tapi yang paling ibu suka pergi jalan dalam Boulevard Mall paling best sebab barang dapur mahupun barang basah untuk masak boleh kata murah atau setara dengan harga di Semenanjung. Sekarang pula dah mula dengan sales untuk krismas...hebat kan?

Namun yang buatkan hati ibu sedikit gundah gulana ialah kerana kami masih belum dapat mencari rumah untuk di sewa yang selesa, dan yang berkenan di hati. Jika ada pun, tuan rumah belum pasti nak menyewakannya... hmmm itu sahaja yang buat hati ibu sedikit risau, maklumlah selepas ini abah banyak kerja di luar bandar Miri so jika diizinkan Allah ibu nak cari rumah yang berdekatan dengan bandar agar mudah nak ke Boulevard. Ibu memang berharap agar kalian dapat mendoakan untuk kami agar urusan kami dipermudahkan.

Bagaimana Addin dan Nasa? Mereka juga seronok tinggal di sini semula. Hari kedua kami di Miri , Nasa berkata kepada Addin, " Abang Addin jum naik pal bang" (maksud: abang Addin mari naik kapal terbang) ...ketawa ibu mendengarnya, agaknya Nasa ingat naik kapal terbang macam naik kereta...hihihi. Mereka dua beradik tiba2 menjadi seorang yang berselera dengan makanan... alhamdulillah, mereka really enjoy makan Sugarbun yang hanya terdapat di Sarawak dan Brunei kalau tak silap ibu.

Jika ada yang tanya sementara cari rumah kami duduk di hotel, tak boring ke? Jawapannya tidak sebab bawah hotel ni shopping complex antara terbesar juga di Miri...hihihihi. Siapa yang pernah datang ke Miri pasti mereka tahu Imperial
Hotel yang bawahnya shopping complex Boulevard juga (2nd branch).Ibu cuma perlu ready kan duit untuk belikan makanan jika anak2 putera ibu lapar dan dahaga.

Hmmm, dah waktu bersiap nak breakfast dengan putera2 ibu... sehingga bertemu lagi.

Salam sayang dari ibu

Khamis, 29 Oktober 2009

Testimoni lagi?

Oktober 29, 2009 1 Comments
Ini adalah testimoni customer saya.

nama : Nor dilah Binti Suboh

dila pn br je bt blog tp msh blajar2 lg..hehe..klu rajin singgahla blog sy
put3lilin11.blogspot.com

kt br keje arini..ank tetibe demam pns ms ari senin pg kul 4lbh smpi kne tarik n cpt2 bwk p hospital..rs nk tcabut nyawe tgk ank demam n alhamdulillah berkat susu ibu dia cpt kebah dr demam..ptg senin 2 slowly demam beransur pulih n ari selase ptg dh leh blk uma..mmg pnt dok jg dia n dia lak kerap nyusu smpi b kt lembik n lunyai dkejekn dia..tp xpela tuk ank..n alhamdulillah syukur sbb dila ade mkn supplement yg bli ngn kak n 2,at least dpt gak mbantu bg bdn kt sihat n cergas jg ank ms dia tk sihat..dia xde kne msk air coz dia kerap nyusu n kencing n aktif mcm bese..tp cian la dia kne amek antibiotik sbb tekak dia kne infection..nk bgtau kak n nk mintak advice tp dh tk sempat nk pegang fon..huhu..but 2la nxt tme klu ade dt lbh dila nk simpan stok performance kt uma tuk kes2 emergency..n 4 ur info,since dila blikn mak trial pack 2 n since dia mkn alhamdulillah dia dh kembali cergas n dia pn pasni nk mkn supplement 2..n dila pn bg kakak dila try vitc yg dila dpt dr trial pck tuk dila 2 coz vit c yg dila punye ade byk lg..nway thanx vry2 much kak n sbb knlkn dila ngn produk shaklee ni..mbr kt opis pn ckp produk ni mmg bgs..

kla..slmt bhijrah..huhu..jauh la ye kt nnt


Salam sayang dari ibu

Rabu, 28 Oktober 2009

Sabtu, 17 Oktober 2009

Sky Bridge KLCC

Oktober 17, 2009 1 Comments
InsyaAllah hari ini ibu sekeluarga akan menaiki skybridge KLCC entah untuk kali ke berapa ....kali ni nak bawak mamatok, ayatok dan tokNa...ada rezeki nanti ibu akan update dengan gambar.
Nanti ibu akan update cerita untuk hari ini juga.

Salam sayang dari ibu

Rabu, 14 Oktober 2009

Siapa nak hadiah?

Oktober 14, 2009 11 Comments
"Kasih yang abadi"

Boleh sesiapa describe apa yang kalian semua takrifkan dengan perkataan di atas? Sesiapa yang dapat memberi satu definisi atau penerangan yang menarik, ibu nak bagi hadiah....hadiahnya ialah? Tunggu!!!! Pastinya menarik, sebab tak perlu berbelanja pun cuma tuliskan sahaja apa yang kalian faham dengan ayat tersebut... Tak perlu panjang sangat macam essei pun sekadar ibu nak tengok kefahaman setiap individu yang pastinya berbeza. Walau sepotong ayat, jika ia menarik perhatian ibu, ibu akan tetap bagi hadiah.


Salam sayang dari ibu

Sabtu, 10 Oktober 2009

Jangan tak BACA...siapa tak baca satu kerugian.

Oktober 10, 2009 1 Comments
Jangan tak BACA...siapa tak baca satu kerugian. Jika anda seorang pengamal supplement maka bacalah labelnya terlebih dahulu .

Salam sejahtera dan salam perpaduan. Ibu ingin berkongsi dengan satu email yang ibu terima dari seorang pembaca yang membuatkan ibu kagum dengan beliau kerana menjadi seorang yang prihatan atas apa yang ilmu yang diperolehinya.

"Baru sy perasan. Sbb skrg sy ambil b-co tablet & asid folik yg dr hosp ker***** (kebetulan family keje kt hosp, so sy mmg slalu dpt supply b-co & FA).

Sy check b-co nyer content cuma ada thiamine (B1), riboflavin (B2) & niacinamide (B3).

So total campur dgn folic acid, sy masih kurang B5,B6,B7 & B12 la ek.



Buat pengetahuan kalian, Vitamin B Complex Shaklee terdiri daripada 8 B. Apa dia 8 B tersebut?
B1 = Thiamin,
B2 = Riboflavin, ,
B3 = Niacin ,
B5 = Panthothenic acid ,
B6 = Pyridoxine ,
B7 = Biotin ,
B9 = Folic Acid,
B12 = Cyanocobalamin.

Keletihan, lemah badan, hilang selera makan .Kegelisahan, gangguan tidur.Beriberi, iaitu sejenis penyakit "metabolic disorder" dengan gejala seperti bengkak buku lali dan kaki, kebas tangan dan kaki, kesakitan dan kegagalan jantung.Sakit pada bahagian abdomen. Sembelit.Gangguan mental atau emosi. Kekurangannya boleh menyebabkan pecah-pecah dan sakit pada mulut dan hidung.






Salam sayang dari ibu

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia