Khamis, 3 September 2009

Terngiang-ngiang sampai sekarang...

Saya menerima panggilan telefon dari seseorang yang membuat pesanan vitaminnya semalam... banyak? Beliau membelikan Performance Drink, meal shake dan vitamin C untuk dirinya yang sedang menyusu anak.
Beliau menelefon sekadar nak maklumkan barang yang dipesannya semalam dah sampai jam 10pagi tadi...alhamdulillah, syukur. Ibu sempat berbual sekejap dengan ibu anak 4 ini.
Namun ada ayatnya yang menarik perhatian ibu....

Kita ni Norita, selagi hidup selagi tu la boleh jumpa Raya, setiap tahun pula tu. Tapi menyusu anak ni sebenarnya hanya dua tahun sahaja untuk setiap anak. So mana lebih penting? Raya untuk menunjuk2 baju baru atau dapatkan good supplement untuk anak? Namun ianya balik pada si ibu atas niatnya juga.

hmmm, sampai sekarang terngiang-ngiang ayat ini di telinga ibu.

5 ulasan:

  1. betul ler Ita... Tersusuk kat hati ni bila baca... Betul cakap2 dia kan... Beruntungnya anak dia.

    BalasPadam
  2. aah betui la. setiap ibu hanya ade 2 tahun sahaja utk menyusukan anak. masa tak boleh diputar balik.

    alhamdulillah, saya masih ada masa lagi utk menyusukan anak saya. vit sgt penting utk memastikan susu saya benar2 berkualiti.

    BalasPadam
  3. kadang kita rasa yg setahun sekali tu susah nak jumpa berbanding cuma 2 thn utk susukan anak bg menjadikan dia insan dgn susu ibu.

    BalasPadam
  4. betul...saya yang tak menyusuan kan anak..masih mengunakan shalee,,,

    BalasPadam
  5. Masya'allah... orang yang bersungguh-sungguh memberikan sesuatu pada anaknya melebihi kepentingan dirinya sendiri...

    Semuanya bermula dari usaha sendiri... ramai yang hanya menilai orang dari hasil yang mereka dapat, akan tetapi nilaian sebenar seseorang adalah pada sejauh mana usaha yang telah dia lakukan...

    Baik atau buruknya seorang anak itu faktor utamanya adalah kedua ibu bapa mereka.

    BalasPadam

Terima kasih atas komen anda. Kami sangat menghargainya.