Rabu, 18 Februari 2009

# Alfalfa # Keintiman

Dingin selepas bersalin

Saya paste semula apa yang ditulis oleh ibukauthar dalam forum SI yang menarik perhatian saya utk dikongsi bersama...

Alfalfa actually adalah galactugogue yg baik,sama seperti fenugreek.
Malah alfalfa adalah selamat untuk di ambil oleh wanita yang hamil dan ingin meneruskan penyusuan (tandem nursing),ia tak memudaratkan bayi dan ibu.

saya mengambil ALFALFA TABLETS dari SHAKLEE sejak menyusukan anak sulung,sehingga hari ini.walaupun ke atas sy ianya tidak menambahkan susu (kerana masalh PCOS sy) tapi kesan yg sgt baik yg sy dapati kesan pengambilan alfalfa ialah ::

anak sy tidak pernah kolik -- alfalfa ada kesan membuang angin dari tubuh, kesan ini turut mengalir ke bayi melalui susu ibu.bagus bukan ..

sy tidak pernah sembelit semasa dalam pantang!! --- memang alfalfa lah 'saviour' sy dari mengalami masalah sembelit.

bayi saya juga tidak pernah ada masalah utk poo-poo

bagi wanita normal yg tiada masalah hormon, insyaALLAH alfalfa boleh menambahkan susu.synchronize kan pengambilan galactugogue dgn pengambilan kalsium yg mencukupi utk penghasilan susu.

actually sy mmg sampai skrg pun amik alfalfa shaklee (saya makan shaklee sejak umo 11 tahun sebelum tukar dan jatuh cinta dgn agel 2 bulan lepas) dan sy mengesyorkan ibu2 menyusu utk turut mengambil alfalfa,alfalfa shaklee is the best..try it to believe it!! :)
sy rasa ada ibu di sini yg boleh anda order produk shaklee dari mereka :;

sitilina :: www.mysuperkids.net
yus_azlan :: www.yusrinahata.com

dan jika ada ibu2 lain yg menjual shaklee bolehlah maklumkan yea.protein shaklee juga sgt bagus kerana ia diperbuat dari non-GMO protein dan first derived protein from the source,bukan sisa2 protein seperti kebanyakan produk lain ( 15 tahun sy dgn shaklee,byk yg sy belajar ttg nutrition)



Ibukauthar terlupa nak tulis nama ibu jika ada sesiapa yang nak cuba vitamin Shaklee....hehehe

Euphoria Shaklee Malaysia

Euphoria Shaklee Malaysia