Thank you...

Pagi ni bukak blog, baru perasan kena tag dengan kak Iena

Rules:
1. Link to the person that tagged you and posts the rules on your blog.
2. Share seven random and/or weird things about yourself.
3. Tag seven people at the end of your post and include links to their blogs.
4. Let each person know that they have been tagged by leaving a comment on their blog.


Hmmm.... this is me!
1. I love mathematics! Munkin sebab tu jadi cikgu maths. Masa sekolah rendah dulu slow sikit tapi bila dah masuk sek men tetiba jadi minat sangat. I like to do maths through mental arithmetic.

2. Saya suka memberi tapi masalahnya bila orang meminta saya tak suka. I can read people's mind surrounding me. Normally sebelum orang cakap saya dah tahu...that is why saya tak suka orang meminta-meminta.

3. Saya suka memberi motivasi... dalam mengajar di sekolah, sekiranya masa adalah 2 waktu atau 60 minit. Hanya 20 minit saya peruntukkan untuk mengajar, most of the time saya motivate anak-anak murid saya dalam kelas. Bagi saya semua orang boleh mengajar tapi bukan semua orang boleh motivate anak murid.

4. Saya melayan helper saya seperti ahli keluarga. Biasanya sebelum mula kerja saya sediakan Auntie Shidah(helper) breakfast, dan bila lunch hour saya akan prepare something. Tu yang buat suami saya fikir dua kali nak amik bibik. Mungkin bukan sekarang la kot....tunggu bila saya dah start kerja nanti dan duduk KL, amik bibik pasti dalam list.

5. Saya suka membaca tentang kesihatan. Apa sahaja, baik buruk vitamin atau kesan semua saya suka amik tahu. Sebut sahaja tentang penyakit, automatik dalam otak saya mencari punca dan penyebab serta vitamin yang perlu untuk membetulkan sistem badan. Kalau beri ceramah dengan jemaah haji atau umrah, mereka pasti ingat saya doktor. Mungkinlah..doktor tak bertauliah!

6. Saya tidak gemar menonton kartun. Pada saya ianya sekadar dunia khayalan. Saya lebih kepada realiti. Tapi saya sangat berminat dengan magic dan dunia ghaib...entahlah kenapa!

7. I am an extrovert person. Saya perlu berhubung dengan dunia luar agar saya lebih sihat, lebih ceria dan lebih bersemangat. Saya suka berkenalan dengan orang baru. Masih ingat lagi waktu pergi dating dulu.... jika ke tandas saya sempat berkenalan dengan cleaner. Sehingga sekarang saya suka menegur orang baru. Suami pun sampai dah masak dengan sikap saya.

And now... Tag seven people??? They are....

1. Bibimie
2. Syida
3. Mak Farhah
4. Ummilna
5. Ida
6. Mamafawwaz
7. Yana

Selamat....

Catatan Popular